Het ging mij niet om het uitspreken van de zorgen, ik vind het openen van de scholen en dat dan doortrekken naar kankerpatiënten die niet meer de juiste hulp zouden krijgen of vertraging oplopen gewoon zeer ongepast! Het is toch bizar dat een juf hier de scholen eigenlijk dicht wenst om dus niet fysiek op locatie aan het werk te gaan om die absurde reden? En ja, een familielid (jonge vrouw) kampt met kanker, dus ik praat geen onzin.
Ik heb heel het topic gelezen en ik haal er eerlijk gezegd ook uit dat @Juffie26 de scholen liever dicht houdt. Haar reacties gaan wel wat verder dan alleen zorgen uiten. En nogmaals, die zorgen kan ik me heel goed voorstellen hoor. Maar ze schrijft dat als de scholen over een week open gaan, we dus kankerpatienten hun behandeling gaan ontzeggen. Hoe moeten we dat interpreteren als “o, maar ik wil wel dat de scholen opengaan?” En ze mag best deze mening hebben dat het onverstandig is om de scholen open te doen, maar de rest mag net zo goed een mening hebben over deze uitspraken toch?
Een kinderfeestje is nou niet bepaald vergelijkbaar. En verder vind ik het een behoorlijke hoop gezeur over de werkdruk, lijkt mij totaal niet ontopic.
Misschien simpelweg omdat wij daar de opleiding niet voor hebben gedaan? Dan leer je daar ook mee omgaan. Een leerkracht zou ook ‘gek’ worden als hij/zij mijn werk zou moeten doen.
Precies. Ik snap ook niet dat daar zo'n taboe op ligt. Leerkrachten hebben veel en vaak vakanties. Fijn toch, mooie secundaire arbeidsvoorwaarde. Ik zou ook wel elke 8 weken minimaal een week vakantie willen, dus ik ben daar wel een beetje jaloers op. Maar dan had ik leerkracht moeten worden, vacatures genoeg. En daar ben ik niet geschikt voor ben ik bang. Ik kan het leerkrachten toch niet kwalijk nemen dat ze veel vakanties hebben, kunnen ze zelf ook niks aan doen. Qua vrije dagen in vakanties valt wel mee. Alleen kerst, oud&nieuw en koningsdag vallen in de basisvakanties. Op de school van mijn kinderen hebben leerkrachten ook goede vrijdag, vrijdag na Hemelvaart en vrijdag(middag) voor de kerst-, carnavals- en zomervakantie vrij. Daarnaast hoor ik vaak dat leerkrachten regelmatig op hun vrije dag terug moeten komen voor bv scholing. Zonder dat ze daar uren voor terug krijgen. Nadeel is wel dat je je uren niet zelf kunt indelen.
Dat hoor ik ook nog steeds regelmatig. Maar dat zijn ze niet verplicht! Daar zijn al meerdere rechtszaken over geweest. Helaas zijn er nog steeds scholen die dat hun personeelsleden wijsmaken. Ik doe dat ook echt niet. (Of het moet een leuke scholing zijn, maar meestal zijn het verkapte extra taakdagen). Ik heb het zelfs nog beter getroffen trouwens... ik heb ook nog eens extra 40 uur vrij opneembaar Die ik nooit opmaak, maar dat volgend jaar wel moet gaan doen anders vervallen ze.
Ik zit in de hematologie en stamceltransplantaties. Ik denk dat de diagnoses bij ons wellicht niet heel veel verschillen (we hebben het echt druk!), maar de behandeling kent nu zo veel haken en ogen. Heel triest.
Jawel hoor, dat kan nog altijd, gewoon in overleg met de leerkracht. Wat betreft je zin daarvóór: hier was het echt een poosje iedere middag een strontvervelend kind omdat de dag eigenlijk gewoon te lang was zo met het continurooster voor m. Ook van diverse anderen hoorde ik hetzelfde. Maar behalve dat het even niet zo gezellig was voor een paar weken vond ik het best wel mee vallen.
Wat superfijn van die extra uren! Hier hebben wij die niet, maar wel een hele fijne directrice. Ik kon tijdens het traject altijd zonder probleem weg. Desnoods gaat ze zelf voor de groep. Als je het mentaal/fysiek zwaar hebt is ze zeker bereid om je een dag vrij te geven. Haar overtuiging: als je personeel blij is, worden de kinderen dat ook. En liever een dagje extra vrij dan straks maanden thuis om welke reden dan ook. Preventief dus. En heel fijn!
Ik kom helaas heel veel op deze afdeling en ik merk dus absoluut geen vertraging van de behandeling en de stamceltransplantatie kon gelukkig ook direct na de chemo. Uiteraard wel het geluk dat er een goede donor beschikbaar was (hulde voor deze mensen!). Dat er minder diagnoses gesteld worden, komt vooral omdat mensen niet naar de huisarts durven ivm corona. Dit heeft niets te maken met het feit dat de scholen open of gesloten zijn.
Door Corona zijn landelijk de procedures rond transparanties aangepast. Ga er niet om strijden hier, maar de stamcellen gaan door mijn handen voor ze de patiënt in gaan.
Als de kinderen tijdens de TSO in hun eigen lokaal met hun eigen leerkracht verblijven wel ja. De TSO hier zit in een apart lokaal van de klassen, met ook andere krachten op de groep.
Prima heb je mening helemaal goed hoor is je goed recht. Wat jij verder uit mijn reacties denkt te halen moet je verder ook zelf weten hecht ik echt totaal geen waarde aan. Waar ik wel waarde aan hecht is de kids in mijn klas, de reacties die ik krijg van die ouders en van mijn werkgever en collega's waarmee ik samen zorg dat we alles uit de kast halen om de kinderen te helpen waar mogelijk. Dat jij leest dat dat ik de scholen liever dicht houdt zijn jou woorden niet te mijne. Ik wil niets liever dan scholen open. Maar als ik lees dat we nog wel in fase ernstig zitten, er een piekbelasting wordt verwacht in maart/april en dat, dat zeer zorgelijk is dan hoop ik toch wel dat ze met een goede onderbouwing komen waarom we nu opeens wel open kunnen en in december dicht moesten met deze aantallen want de aantallen dalen te weinig nog steeds. En OMT spreekt van een aanvaardbaar risico voor wie of wat? Ze mogen wel eens wat transparanter zijn en ze moeten hun mond eens houden en alleen naar buiten komen als alles duidelijk op papier staat.
Na alle berichten die nu al zijn uitgelekt lijkt me dat niet waarschijnlijk. Dan maakt het kabinet zichzelf ook wel heel erg ongeloofwaardig aangezien ze al een paar dagen riepen de scholen op 8 februari open te willen doen mits het advies van het OMT heel anders is.
Is het niet een idee om de "vrijwillige" ouderbijdrage wat te verhogen zodat jullie wèl toezichthouders kunnen betalen? Of mag dat regeltechnisch gezien weer niet?
Oh dat zou best kunnen hoor, maar dat merkt de patiënt dus niet. Overigens heb ik ook geen ervaringen uit het verleden, dus kan ik het ook niet met eerdere keren vergelijken zoals dat eventueel met andere behandelingen zou kunnen.