Ben benieuwd welke leraren. Leraren die ik ken zijn er alleen maar blij mee. Jammer dat dit weer door de media naar voren gedrukt wordt. En ook jammer dat mensen dat schijnbaar weer oppikken als zijnde de waarheid.
Dat laatste vind ik wel een gewaagde uitspraak. Hoezo mist niks aan groep 1? Juist in groep 1 is het functioneren in een groep een van de belangrijkste doelen. Of heb je thuis ook een groep?
Raar is misschien niet het goede woord. Onlogisch. En onrustig, vooral voor mijn middelste. Maar ach, we overleven het wel.
Nou inderdaad! Mijn 4-jarige is niet meer te motiveren. Vanuit school worden er ontzettend veel leuke activiteiten en werkjes aangeboden. En ook regelmatig contact via Google meets (de hele groep, kleine groepjes, een voorlees sessie, e.d.) en de juffen zijn vorige week bij alle kinderen langsgeweest om een aardigheidje af te leveren en toch heel kort even de kinderen echt te zien en te spreken. Maar mijn zoon is niet meer te porren voor werkjes en ook de meetings wil hij niet meer. En ik ga hem niet dwingen. Juffen geven gelukkig ook aan dat het ook echt niet hoeft. Maar daar blijkt dus wel uit dat hij de gewone gang van zaken in de klas en het normale contact met juf en kinderen echt mist. Ik vind het juist voor hem heel belangrijk dat hij weer naar school kan.
Precies dit, lichamelijke klachten door stress, overprikkeling, boze buien. Wekenlang heb ik ze niet gezien en ik weet als ik hem naar school stuur komen ze weer. Ik doe het niet meer, ik weiger mijn kind door het niet passende hokjes denkende onderwijssysteem kapot te laten maken. De toekomst? Geen idee en doodeng, maar dit niet meer!
Weet je waar ik zo verdrietig van word, het land is in rep en roer over onderwijsachterstanden, problematiek binnenshuis door sluiting van de scholen. Kinderen worden kapot gemaakt door de sluiting. Maar al jaren speelt het de andere kant op en daar maakt men zich toch echt veel minder druk om.
Dat stadium zijn we al voorbij. Overstappen kan echt niet "zomaar" en zeker niet in het speciaal onderwijs. Eenmaal een stempel, altijd een stempel. En in ons geval de verkeerde stempel ( door vele artsen, psychologen en overige deskundige zelfs op papier verklaart)
Wat een piepers die leraren. Ze moesten blij zijn weer echt hun vak te kunnen uitoefenen ipv te gaan zeuren over voorrang bij vaccinaties en nog langere sluiting. Wat mij betreft zijn zorgmedewerkers de echte risico groep (en wellicht ook politie, boa,s en medische risicogroepen). Maar die doen gewoon hun werk...
Desnoods blijft hij inderdaad de rest van zijn leven thuis. Het onderwijs dat hij nu krijgt beschadigd hem alleen maar. Hoewel ouders zich dat lang niet altijd beseffen is er een behoorlijk grote groep die nooit meer onderwijs krijgt. Maar goed, dit is niet zo zeer iets van nu maar een strijd die we al ruim 3 jaar voeren. Eerder heeft hij al eens 15 maanden zonder onderwijs gezeten omdat "men" niet wist wat passend zou zijn. De uiteindelijke keuze blijkt nu verre van passend en is vooral slopend. Geloof me, tot aan rechtshulp aan toe zitten we. Maar nu in de lockdown (eerste ook al) is meer en meer duidelijk geworden wat het onderwijssysteem met hem doet
Kabinet neemt advies uitbreiding maatregelen voor basisschoolgroepen 7 en 8 over Het kabinet heeft het advies van het Outbreak Management Team (OMT) overgenomen om scherpere maatregelen te treffen voor basisschoolleerlingen in groep 7 en 8. Het OMT adviseerde onder meer om de oudere kinderen in koppels te laten samenwerken. "Waar mogelijk" moeten zij 1,5 meter afstand van de anderen houden. Ook wordt geadviseerd om in vaste groepjes te werken en kan worden overwogen om die kinderen een mondneusmasker in de gangen te laten dragen. Ook leerkrachten kunnen voor de klas een masker dragen. Gisteren werd bekend dat de basisscholen vanaf 8 februari weer open mogen.
Ach jee joh. Wat triest. Ik las in latere Posts van jou idd dat er heel veel meer speelt. Heel veel sterkte!
Tja. Het is niet zo dat jongste het zo slecht doet in de klas. Hij zat goed in zijn vel het eerste half jaar in groep 3. Maar thuis voelt gewoon veel veiliger. En veel minder prikkels te verwerken. Én de meeste weerstand komt nu ook door de verandering an sich. Daar heeft hij moeite mee. Maar het went wel weer. En hij zal moeten leren omgaan met prikkels. Ook is het sociale moeilijk voor hem. En dus lekker veilig thuis. Maar juist daarom is school ook heel belangrijk.
Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan doen met die vaste koppels. Kijken ze dan naar kinderen die sowieso al vaker samen spelen bijv. Of enkel naar het goed kunnen samenwerken op school. Of naar niveau. Of .... Ik ben erg benieuwd. Het idee is niet verkeerd op zich.
Ja dat is vreselijk maar een uitbraak op een hele school ook toch? Dan zijn de gevolgen nog veel groter en zitten de kinderen allemaal en langer thuis.
Oef. Sterkte. Dan is deze periode voor jullie vooral ook positief. En zou ik zeker kijken hoe je het onderwijs passend kunt krijgen. Thuis, op een reguliere school of in het sbo.
Nou inderdaad... En hoe dan in de pauze? Per koppel naar buiten een luchtje scheppen? En dat de hele dag door anders komt niet iedereen aan de beurt?