Tomatensoep met ciabatta en kruidenboter. Ik vind dat ontvellen van tomaten altijd een stom klusje, dus moet nog even zin maken...
Ik twijfel nog, zou eigenlijk tikka massala maken, maar heb geen zin om boodschappen te doen met die regen. Dus misschien dat ik gewoon een bakje pastasaus uit de vriezer trek.
Ik doe het altijd zo: tomaten halveren, kroontjes eruit snijden en dan op de snijkant op een bakplaat op bakpapier en een tijdje in de oven op 200 graden. Op een gegeven moment liggen de vellen zo los dat je ze er zo met een vork vanaf kunt halen. En de tomaten zijn gelijk lekker zoet geroosterd. Dan in een blender en je hebt het gelijk gepureerd. Daarna nog even in een pan met een scheutje water en een bouillonblokje en eventuele andere dingen die je erdoor wil doen. Op de bakplaat leg ik vaak ook halve uien en een paar teentjes knoflook en soms hele paprika's (daarna ook ontvellen), die gaan ook mee de blender in. En ik gebruik er geen olie bij, dus je hebt ook nog eens een hele slanke soep.
ik ontvel de tomaten nooit voor de soep, ben ik te lui voor.. en na het koken goed de blender er doorheen en zijn de velletjes eigenlijk niet meer terug te vinden.
Mijn man heeft boodschappen gedaan en bedacht de we vanavond kipkrokant schnitzels, witte bonen in tomatensaus en kreukelfriet uit de oven eten.. Waar ging het mis?
Wahahahah dat is studenten eten!! Gruwel. Wij eten dat ook sporadisch en dan maak ik voor mezelf iets lekkers wat de rest niet lust. Iets met veel groente Wil iemand die iets vers maakt, met heel veel kruiden en superveel vitamines het voor de deur zetten? Danku! Quarantaine-ellende.(iedereen wil iets doen hoor en we komen niks te kort)