Van kou ,door geopende ramen,kan je toch echt ziek worden.Ik heb gewerkt in een pand waar het koud en tochtig was,ik ben behoorlijk ziek geweest ervan.Ik zet dagelijks ramen open (op de slaapkamers) om te ventileren.In de woonkamer ook maar dan als ik bv even de deur uit moet voor boodschappen oid ,of als de wind niet op de ramen staat.Ventileren ben ik een voorstander van maar in het lokaal kunnen ze ook de ramen voor de les begint open doen,tijdens het speelkwartier of op andere momenten als de kinderen niet in het lokaal zijn,zeker met de kou die ze komende week verwachten,juist om het risico op zieke kinderen te verlagen.
Weet wel dat er in een lokaal altijd wel minstens een raam open moet zijn. Helemaal als je geen mechanische ventilatie hebt. Alleen open tijdens de speelkwartieren is echt te weinig. Er zit een middenweg tussen kinderen in de kou en een afgesloten hok.
Je wordt ziek van een virus, niet van de kou. Hier staat altijd een raam open. Dag en nacht. Ventileren (zeker met klas vol kinderen) is veel en veel meer dan 2x een kwartier het raam open.
Eens. Ik heb toen de kinderen babies waren zelfs een lutjepotje gehad en ze zijn er nog ziek van geweest. In de winter en vroege lente lekker fris buiten, heerlijk! Een nog staat hier op de slaapkamers overal altijd een raam open en is de verwarming uit.
Gelukkig gaan we richting het voorjaar, maar mijn zoontje is redelijk vaak verkouden. Denk dat we nog wel eens wat dagen thuis kunnen blijven voor hem
Ja idd. Waarschijnlijk is het er bij kleuters ook weer snel af, omdat dit totaal niet werkbaar is. Wat in september ook al bleek.
Hier sliepen ze op het kdv ook in lutjepotjes, sliepen ze heerlijk in. En hier ook slapen met raam open en verwarming uit. Alleen maar gezond.
Ben ik de enige die het raar vindt dat het OMT zo laat komt met dit advies, net nu alle scholen werk hebben verzet om alles te regelen voor maandag en vervolgens de ouders hebben ingelicht. En nu mogen alle scholen het weer aanpassen?
Ik vind de regels wel een probleem. Ik heb een cruciaal beroep, en ben alleenstaande zonder familie in de buurt. Ik heb wel vriendinnen maar die hebben zelf ook kinderen en een leven. Dus als mijn kind een snotneus heb kan ik niet naar mijn werk, want kind mag niet naar de opvang en naar school. Dat is toch niet te doen? Ik begrijp dat we allemaal voorzichtig moeten zijn maar ik vind het nu wel erg doorslaan allemaal. Je mag geen mens meer zijn lijkt wel want een menselijk hoestje of nies en je bent gelijk een gevaar. Ze veranderen per dag van gedachtes, dan wel volgende dag iets weer niet etc.
Sorry maar zindelijkheid is een proces dat tot 7 jaar kan duren. Ook zijn er kinderen met blaasproblemen. Mijn dochter is bijna 7 en nog dagelijks nat. En dat al 4.5 jaar. Soms gaat het niet vanzelf.
Je wist als school al dat dit advies nog opnieuw besproken zou worden. Wij hebben in onze communicatie aangegeven dat steeds de actuele beslisboom geldt. Wij hebben dus geen opsomming van klachten en wel / niet nar school in de brief gezet. We verwijzen gewoon naar de beslisboom. De link staat in de nieuwsbrief en op onze eigen Op de Facebookpagina van school is hij ook al een paar keer langsgekomen, geloof ik. We hebben hem zelf uitgeprint in de directiekamer e de klaslokalen liggen. Zodra hij wordt aangepast, krijgen we de nieuwe versie. Die houden we er dus bij zodra een ouder belt om te overleggen. Of als wij een ouder moeten bellen.
Het is niet raar. Vanuit het primair onderwijs is woensdag gevraagd om nogmaals naar de beslisboom (snotneuzenbeleid) te kijken. Ik vind dat ze er zelfs nog best snel uit zijn.
En buiten dat: het naar school gaan zelf kan ook al gevolgen hebben voor de zindelijkheid. Onze oudste was voor zijn 3e verjaardag droog. Al ruim een jaar voordat hij naar school ging dus. Maar de eerste weken op school had hij geregeld een natte broek. Zóveel nieuwe indrukken. Zóveel te doen. Hij had gewoon geen tijd om te plassen. Voelde de aandrang ook niet eens, tot het te laat was. We hebben toen met de juf afgesproken hem tijdelijk op vaste momenten naar de wc te sturen. "Een preventief plasje" noemen wet dat altijd. (Doen we nog als we bijv. met de auto weg gaan.)
Gisterochtend heb ik mijn zoon laten testen, zwaar tegen mijn gevoel in maar anders mag hij niet naar school. Het testen zelf viel heel erg mee. Maar achteraf had hij toch heel veel spanningen om de uitslag. Doet toch meer met kinderen dan je verwacht. Zoals verwacht is de uitslag negatief! Hij hoest en lijkt nu ook wat verkouden te worden. Dat wij klassen moeten gaan testen als er een positief getest persoon is vind ik echt absurd. Niet alleen om de test zelf maar ook de positie waar je ouders in brengt. Vervoer bijv, niet iedereen heeft een auto en een partner. Maar kinderen kunnen ook een schuldige gaan aanwijzen.. lekker dan als jouw kind het positieve ‘geval’ is en daardoor iedereen in de problemen komt met oppas/werk en gedoe.
Maar het kan volgende week wel -15 worden he. Ook in Finland leggen ze dan de babies vaak niet meer buiten. Misschien de Sami in een rendierhuid... maar dat is niet vergelijkbaar met hoe mijn kind in de klas moet zitten en een pen moet vasthouden bijvoorbeeld. Wel echt extreme kou om alle ramen bij open te zetten vind ik.
Oke dat had onze school het ook beter zo naar buiten kunnen brengen. Hier werd al gezegd dat kinderen in de basisschoolleeftijd met een neusverkoudheid naar school mogen vandaar.
Als hij geen reden heeft om te testen is dat toch ook niet zo gek? Ga jij testen zonder reden? Ik niet hoor. Er zijn nog altijd meer dan genoeg mensen die nooit getest zijn.