Als je ketel niet krachtig genoeg is (om genoeg water te verwarmen) komt er een pisstraaltje uit je regendouche.
Wij hebben zo’n kleine regendouche, die op een normale ketel kan. Voordeel is ook dat deze niet echt meer water gebruikt. Ik vind hem heel fijn, in het nieuwe huis doen we in beide badkamers zo’n zelfde . O ja, en opbouw, want ik wilde dus wel een stang voor de handdouche, want die gebruik ik als ik mijn haren niet was.
Je hebt gelijk dat de waterdruk in de cv zelf niets te maken heeft met de waterdruk uit de waterleidingen. Maar de grote van je ketel (de capaciteit) heeft alles te maken met warm en heet water uit de kraan en de kracht daarvan. Edit. Korte en simpele uitleg met fictieve getallen want die weet ik niet exact maar voor het idee erachter. Een kleinere cv ketel heeft een lagere capaciteit. Bijvoorbeeld, type A. Geeft 6 liter water per minuut bij een verwarming met 20 graden. De grotere met hogere capaciteit type B. Geeft 13 liter per minuut bij een verwarming met 20 graden. Een normale douchekop verbruikt 4 liter water per minuut. Een regendouche verbruikt 8 liter water per minuut. Dit betekend dat je bij type A. Een veel minder krachtige straal krijgt uit de regendouche dan bij type 2. Bij een normale douche merk je dat verschil niet maar bij een regendouche wel omdat deze meer water verbruiken. Als je meer gaat verbruiken dan de capaciteit van je ketel dan komt er minder water uit de douchekop dan waar de douchekop voor gemaakt is wat dus dan een minder krachtige straal geeft.
Waterdruk/hoeveelheid water, weet ik het. Het maakt in elk geval wel uit, niet elke ketel is geschikt voor een regendouche.
oh ja maar die van ons kun je niet kantelen hoor? Als ik die aanzet is mijn hele douchecabine water zeg maar. Als ik de kleine douche aanzet 1 punt in de cabine en kan ik er naast gaan staan. Vaak trek ik die ook nog omlaag omdat ik dan geen natte haren wil en laat het alleen op mijn rug komen zeg maar. Als je hem kan kantelen is het nog een ander verhaal.
Ja dit hebben wij, de laatste. Maar ik ga morgen de regendouche weer eens proberen naar aanleiding van het topic. Zal m even kort laten doorlopen aangezien ie nooit wordt gebruikt haha
Dit is een opbouw ipv inbouw. Het verschil zit hem erin dat bij opbouw de thermostaatkraan op de muur bevestigt zit en daarop aangesloten de douchekoppen. De stangen lopen via de wand. Bij inbouw zit de thermostaatkraan achter de muur en heb je als aanzicht alleen nog een paneeltje met draaiknoppen om je kraan te bedienen (de kraan zelf zie je niet meer) de regen en handdouche zitten achter de muur aangesloten op de kraan en komen rechtstreeks uit je wand/plafond ipv dat ze daartegen aan bevestigt zijn. Je kan het houdertje waar de handdouche in zit wel naar boven en naar beneden schuiven in die stang voor de hoogte? Je kan voor echt heel weinig geld ook een ander houdertje kopen die je wel kunt kantelen trouwens dan hoef je die handdouche niet perse meer vast te houden.
Kan je ook niet een dubbele nemen dan. Ook altijd fijn voor eventueel ooit volgende bewoners. Heb je beide tenminste.
Wij hadden een regendouche, nooit meer. Ik kon niet eens goed mijn haar uitspoelen ondanks dat de waterdruk goed was.
Ik heb een warm water boiler op zolder staan, groter dan mijn eigen lengte, daarmee kunnnen alle drie de regendouches in huis tegelijk aan als je zou willen. Installatie / techniek is erg belangrijk en schreeuwend duur. Ik snap als je zelf je huis niet gebouwd hebt of gerenoveerd hebt ( ik bedoel dus geen vloertje en verfje)je dit niet zomaar in je huis hebt zitten.
Ja klopt is opbouw, ik heb nergens geschreven dat we inbouw hebben De houder kunnen we niet verschuiven en niet kantelen, maar dat hoeft voor ons ook niet.