Wat staat er in jouw oven?

Discussion in 'De lounge' started by Zonnestralen, Mar 15, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Elsss

    Elsss Fanatiek lid

    Jul 26, 2013
    2,023
    3,257
    113
    Niet zoveel...
    Mijn oven is kapot, hij kan nu nog twee dingen, uit en loeiheet. Prima voor pizza's, maar verder kan ik er nu niet zoveel mee. Maar over 5 maanden krijgen we een nieuwe keuken, mat een superdeluxe oven, dus ik ga nu ook geen nieuwe oven kopen.
     
  2. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    Apr 25, 2011
    6,032
    2,895
    113
    't Gezellige Brabant
    Oh, van alles. Ik gebruik 'm veel. Appeltaart, vruchten/noten cake, cupcakes, brownies, gekleurde wortels, zoete aardappelfriet, aardappeltjes met zeezout en tijm e.d., lasagne, gisteren nog kroketten. Basic dingen vooral, maar altijd lekker :)
     
    Zonnestralen likes this.
  3. Villa Kakelbont

    Villa Kakelbont Fanatiek lid

    Oct 13, 2020
    1,049
    1,713
    113
    Female
    Brood.
    Ik bak elke dag zuurdesem brood, dat doe ik al bijna 10 jaar.
    Meestal zonder vullingen en soms met. Favoriete vulling hier is: vijgen, pecannoten en gedroogde appel.

    Verder natuurlijk regelmatig ovenschotels of een traybake. En met feestjes taart. Met de kids bak ik ook wel regelmatig koekjes 20210316_130646.jpg
     
  4. tuc

    tuc Niet meer actief

    Daarnet stonden er pestorolletjes in voor de lunch.

    IMG_20210316_123259_804.jpg
     
  5. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,608
    8,359
    113
    Female
    Lekker :D Die was ik ook van plan om vandaag te maken. De pesto en ham moeten snel op.
     
    tuc likes this.
  6. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    Oct 1, 2007
    18,389
    1,292
    113
    Flevoland
    Lekkere ham kaas hapjesss


    20210316_155152.jpg
     
    Zonnestralen and tuc like this.
  7. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    May 12, 2017
    7,933
    12,187
    113
    Nou sjemig zeg! Ik de hele Appie doorkruist met mijn witlofschotel-missie strak voor ogen. Kom ik bij het laatste benodigde artikel....Maggi mix....hebben ze dat niet! Prut appie op het dorp hier! :|:roflmao:

    Nu dit maar gekocht en op hoop van zegen!
     

    Attached Files:

    Roozjuh likes this.
  8. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,608
    8,359
    113
    Female
    Pesto, ham en kaas rolletjes.

    IMG-20210316-WA0018.jpeg
     
    Waxinelichtjes likes this.
  9. Kanarie

    Kanarie Fanatiek lid

    Mar 14, 2014
    1,524
    1,570
    113
    Zuid-Holland
    Geen foto, maar er zaten chocoladekoekjes in de oven, ze zijn al op ook :roflmao:

    We zitten in quarantaine en er wordt bijna alle dagen wel wat gebakken, ik groei dicht!
     
    Zonnestralen likes this.
  10. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    Oct 1, 2007
    18,389
    1,292
    113
    Flevoland
    Oh die is ook lekker!
     
    Cindy1977 likes this.
  11. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    Dec 1, 2015
    2,830
    5,566
    113
    oh die citroensoufflé ziet er goed uit! Wil je het recept delen?
     
    Adje likes this.
  12. Yellowsun

    Yellowsun Fanatiek lid

    Apr 23, 2009
    2,021
    287
    83
    Hoe maak je dat zuurdesem brood ? Dat vind ik zooooo lekker
     
    Villa Kakelbont likes this.
  13. Glitterhartje

    Glitterhartje Fanatiek lid

    Jan 30, 2021
    2,385
    1,921
    113
    2 koekenpannen omdat ik ze nergens kwijt kan en een bakplaat en rooster.. :p

    Van de week stond er nog een ovenschaal met spruitjes in en van het weekend heb ik börek gemaakt in de oven
     
  14. Theezeefje

    Theezeefje Fanatiek lid

    Oct 13, 2014
    3,711
    4,029
    113
    Overijssel
    2 afgespoelde braadpannen die ik nog “echt” moet afwassen maar nu geen zin meer in heb.
     
    GossipGirlxoxo and owly like this.
  15. Villa Kakelbont

    Villa Kakelbont Fanatiek lid

    Oct 13, 2020
    1,049
    1,713
    113
    Female
    Je moet eerst een desem starter maken. Dit duurt ongeveer een week en dan kan je de rest van je leven brood bakken.

    Op deze site staat duidelijk een uitleg voor een desem starter en veel goede recepten.

    https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/p/recepten-index.html?m=1

    Ik zweer zelf bij een mengsel van 33% kamult, 33% spelt en 33% volkorenmeel van de molen uit ons stadje.
    Maar je merkt na verloop van tijd vanzelf wat voor jouw werkt en goed smaakt.

    In het begin kunnen de procenten vocht en meel wat ingewikkeld overkomen. Maar echt de moeite om he in te verdiepen
     
    Yellowsun and aicirtap like this.
  16. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,269
    25,737
    113
    Vitamientjuh and LisbethSalander like this.
  17. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,953
    33,624
    113
    Ik denk dat ik ‘spannend’ moet verruilen voor ‘veel werk’. Want dat is het meer denk ik.
     
    Adje likes this.
  18. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,312
    10,280
    113
    Wat ziet dat er lekker uit!! Ik moet van mijn man vragen of je een recept hebt van de grillworst. Iemand is nu al super enthousiast. Staat nog net niet op om de vleesmolen te pakken:roflmao:
     
    Adje likes this.
  19. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    May 25, 2014
    9,148
    3,392
    113
    Female
    Mijn combi magnetron is terminaal :( Dus bak momenteel niet zoveel. Temperatuur moet op hoogste stand en dan 1,5 keer zo lang er in.

    Op zoeke naar een nieuwe. Maar twijfel tussen combi magnetron of enkel oven. Hij moet vrijstaand zijn.
    Iemand ervaring met hot blast ovens?
     
  20. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,269
    25,737
    113
    Haha, is ook echt lekker!
    Ik heb de spullen en recept hier vandaan:
    https://www.vanbeekumspecerijen.nl/grillworst-pakket.html
    https://www.vanbeekumspecerijen.nl/blogs/van-beekum-blog/zelf-grillworst-maken-samen-met-van-beekum-speceri/ (ik gebruik hamlappen en speklappen).

    En ik heb een zelfgemaakte bbq rub gebruikt voor de buitenkant:
    2 delen gerookt paprikapoeder
    2 delen bruine basterdsuiker
    2 delen knoflookpoeder
    2 delen uienpoeder
    1 deel (zee)zout
    1 deel zwarte peper
    En je zou er eventueel nog wat mosterdpoeder, komijn, oid aan toe kunnen voegen. Of een lekker rub kopen kan natuurlijk ook.
     

Share This Page