Ik ook, dat zijn dan vaak witte eieren. Die zijn precies hetzelfde als de bruine eieren maar wel veel goedkoper.
Wij zijn met z'n drieën (dochter van 9 jaar), en ik ben per week tussen de 100 en 125 euro kwijt. Daar zitten wel koopzegels bij. Ik heb een bezorgabo bij de AH (bij het begin van de lockdown gelijk voor een jaar afgesloten. Daarvoor bestelde ik alleen af en toe met een gratis code, of met de feestdagen) en laat 1x per week bezorgen. En we gaan nog 1x in de week zelf naar de winkel, anders redden we het niet met vers brood/fruit. Af en toe ga ik naar de Hoogvliet (die zit naast onze AH) voor goede aanbiedingen. Ik vind dat de boodschappen zeker duurder zijn geworden. Was voorheen nog wel eens 80/90 euro per week kwijt. Moet wel zeggen dat wij wel houden van wat 'luxe' eten, met wat duurdere producten. Het zou zeker nog wel goedkoper kunnen, zo'n weekje doe ik er ook wel eens tussendoor.
Ik vind bloemkool vooral zo duur! Zelfs in de aanbieding zijn ze nog steeds duurder dan eerst. En dan heb je niet zo'n grote, maar een kleintje waarvan de helft groene bladeren zijn. Wil je dus een beetje fatsoenlijk eten met een gezin, moet je 2 bloemkolen hebben...
Dat vind ik ook echt. Koop het zelden nog. Vroeger kocht ik het juist vaak omdat het lekker goedkoop was. Asperges liggen nu al voor 6,50 per zak ik het schap van de appie. Dat vind ik voor deze weken van het jaar echt goedkoop voor NL teelt.
Wij betalen ongeveer 80€ per week aan boodschappen. Zijn met zijn 3en. Ene keer kan het wat meer zijn dan de andere keer. En over het algemeen zit hier alles bij in. Wat mij het laatste jaar zo opvalt is dat de vleeswaren zo duur zijn geworden. Meen me vorig jaar nog te herinneren dat ik €2 betaal voor een onsje worst, en dat is onderhand €3 geworden!
Hier 6 personen (2 volwassen, 4 kids 2x16 jr, 10 jr en 5 jr) en wij zijn zo'n 125-150 per week kwijt aan boodschappen incl verzorgingsproducten/schoonmaak/huisdier benodigheden etc.
Broccoli is vanaf juni t/m november in het seizoen. Dus kan zijn dat dat nu de reden is. Ik heb van de groenteboer begrepen dat er “iets “ met de courgettes was waarom ze duurder zijn nu. Eieren zeker al van voor de Corona. Wij kopen de eieren dan wel op de markt, maar dat scheelt maar iets. En we hebben drie kipjes die ook nog best wat eitjes produceren. Ik heb een lijstje met alle groente en fruit in het kasdeurtje geplakt wat er in het seizoen is. Is best wel eens handig, ook voor inspiratie.
En biologische eieren, die kippen hebben nog net een iets beter leven. Ik vind dat belangrijk. Dan maar het duurste ei, maar dierenleed heeft ook een vieze bijsmaak.
Ik hoor dus ook steeds meer verhalen om me heen dat lidl niet goedkoper is dan de Jumbo,We blijven toch nog maar de week boodschappen doen bij de Jumbo. Vindt de lidl ook niet echt fijn kwa winkel. Jumbo heeft wel flink meer assortiment.
Witte eieren komen ook van kleinere kippen en die hebben minder voer nodig en zijn dus beter voor het milieu. Ik koop ook vaak mijn eieren bij de Lidl.
Mijn biologische eieren zijn ook wit, maar staan bovenin in het schap, onderin staan bij ons de “gewone” eieren. Mijn supermarkt werkt anders blijkbaar
Ook prima, maar ik wil alleen vrije uitloop of biologisch. Ik koop vrije uitloop, want die komen van een boerderij hier in de buurt.
Zijn die wel lekker na het ontdooien? Ik heb weleens bevroren boontjes gekocht, maar die waren ontzettend taai en waterig.
Hier met zijn 2e (dochter van 7 en ik) en gemiddeld 75€ per week. De ene keer minder, de andere keer meer, wel regelmatig mee eters.
Maar nog zit er een groot verschil tussen. Ik heb begrepen dat je naar het eerste cijfer op de eieren moet kijken. Ik koop altijd "0" , in iedergeval geen "2". Dat staat voor hoe ze hebben geleefd. Hier staat het uitgelegd. https://mobiel.voedingscentrum.nl/encyclopedie/eicode.aspx