Misschien weet jij het wel, maar wat is nou koe loe yuk en wat is koe loe kai? Volgens mij is 1 allerlei groentes en de ander heeft de smaak van een oliebol maar ik vergeet altijd wat nou wat is
De kinderen zijn gek op foe yong hai, saté met extra satesaus en bami. Man babi pangang en ik Tháp Tjoi en gebakken banaan.
Alleen is moksie metie Surinaams haha. Waar wij woonden hadden we een Chinees zitten die jarenlang op Curacao heeft gewoont. Die maakte ook lekkere gerechten. Met stil op 1 bij ons is de buikspek. Heerlijk. Nu verhuisd en hier kennen ze geen buikspek. Dan moet ik echt naar nl rijden
Babi Pangang (met bami) en Ku Lo Yuk Goed plan om weer eens te eten!!! (Vegetarische variant trouwens. )
Haha oh dat wist ik niet, maar je kan het wel krijgen bij de meeste chinese restaurants (net zoals best veel andere gerechten die eigenlijk niet persee Chinees zijn). Dus technisch gezien is het wel mijn favoriete gerecht van de Chinees (wat van oorsprong dus Surinaams is weet ik nu )
Koe loe kai is een bolletje kip in een soort olibollendeeg inderdaad (tenminste de korst niet echt de binnenkant). Ik dacht altijd dat koe loe yuk het zelfde was maar dan met varkensvulling? Maar nu twijfel ik door jou?! Onze Chinees bezorgt de koe loe kai in een bakje met fijn gesneden fruit (ik vermoed uit blik) en appart een bakje zoet zure saus want anders word het deeg zacht.
Onze Chinees heeft rendang, dat is toch wel favoriet van man en mij want ze maken hem goed pittig En de kids vinden vooral babi pangang en foe yong hai lekker (hoewel jongste nagenoeg alles eet wat haar ogen zien).
Ik daag je uit om de Chinees te bellen en deze nummers te vragen zonder van te voren op de menukaart te kijken
Hahahaha ik ben een mietje en durf niet als er iemand een zeur is met eten ben ik het wel en daarnaast eet geen varkensvlees dus durf het niet. Ik daag wel iemand anders uit de eerste die dit doet krijgt van mij €50
Gado gado. Met dat is eigenlijk Indisch. Kip cashew, ossenhaas in Gon Bao en mihoen worden standaard besteld!