Gehakt met kruiden, ui, knoflook en gekookt ei. Officieel moeten er ook olijven in, maar die lust ik niet. En dan chimuchurri erbij als dip. Maar die had mijn man gemaakt. Vullingen op basis van tonijn, spinazie of kaas zijn ook erg lekker.
Heerlijk! Ik maak ze ook wel eens, maar mijn man wil altijd met pittige kip als vulling, terwijl met gehakt veel lekkerder is . Tonijn is ook een goed idee, dat heb ik nog nooit geprobeerd, van het weekend eens doen .
Op sommige punten net verbrand helaas maar die stukjes bovenkant laten we gewoon liggen. Was ook de allereerste vlaai die ik bak dus ben niet heel ontevreden. Kersenvlaai van Rutger bakt (bij mij was 220 graden dus te hoog)
Voor vijf euro heb je al een oven thermometer. Dat zijn best fijne dingen. Zo kan je ook zien hoeveel hitte verdwijnt als je hem even open maakt om er wat in te zetten.
Hij is qua raster wel heel mooi! Jammer dat het wat te hard ging. Had je hem op hetelucht of boven-/onderwarmte?
Hij stond op hete lucht. Had ik misschien beter niet kunnen doen? Raster is gemaakt met behulp van zo'n stans daarvoor.
Nee, dat denk ik niet. Ik gebruik bij gebak/desserts e.d. altijd boven-onderwarmte. Dan bakt het gelijkmatiger en in een ‘rustigere lucht’. En als je wel hetelucht gebruikt, dan moet je hem eigenlijk zo’n 10% kouder instellen dan het recept zegt (meeste recepten, en sowieso die van rutgerbakt zijn gebaseerd op boven-/onderwarmte). Dus in dit geval zou ik hem op 200 graden zetten. Werkt wel goed dan zo’n stans! Ziet er heel professioneel uit.
Dat is wel jammer, was hij nog lekker? Welke smaak had je? Wij hebben een Google home en ik zet altijd meerdere timers als net tegen het einde loopt.
Hij was qua smaak wel lekker. We hadden kersenvlaai. Bodem vond ik nog wel dik ondanks dat ik een recept voor 28 cm voor een 30cm vorm had gebruikt.
Volgens mij had ik bij mijn recept toen wat over omdat ik het toen ook te dik vond. Ik gebruikte het recept van de bischopsmolen, een bakker uit Maastricht. Kan alleen hun recepten niet meer online vinden.
Oh wat een leuk topic! Ik ben vandaag brood aan het bakken geweest. Veel te veel brood, Maarja dat geeft me ontspanning en ik was wat gestresst veel te vroeg wakker geworden . Zijn er trouwens nog mensen met goede tips voor vegan zoet recepten? Ik bak nu veel uit het boek taart ende koeck. Geweldig boek, maar zoek meer inspiratie. Moet vanwege allergieën van m’n zoontje zonder melk en ei eten. Vorige week maakte ik uit het boek bijv bokkenpoten, “cheese”cake, saffraanbrioche, semla en een moskovische tulband:
Ik heb de aardappels langer terug in de pan gedaan om droger te worden. En de ventilatoren aan gezet.