Wat staat er in jouw oven?

Discussion in 'De lounge' started by Zonnestralen, Mar 15, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Cin85

    Cin85 VIP lid

    Jan 12, 2010
    12,491
    13,945
    113
    Female
    Gehakt met kruiden, ui, knoflook en gekookt ei.
    Officieel moeten er ook olijven in, maar die lust ik niet.
    En dan chimuchurri erbij als dip. Maar die had mijn man gemaakt.

    Vullingen op basis van tonijn, spinazie of kaas zijn ook erg lekker.
     
  2. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Heerlijk! Ik maak ze ook wel eens, maar mijn man wil altijd met pittige kip als vulling, terwijl met gehakt veel lekkerder is ;). Tonijn is ook een goed idee, dat heb ik nog nooit geprobeerd, van het weekend eens doen :).
     
  3. dreames

    dreames VIP lid

    Dec 9, 2007
    7,813
    4,057
    113
    Op sommige punten net verbrand helaas maar die stukjes bovenkant laten we gewoon liggen. Was ook de allereerste vlaai die ik bak dus ben niet heel ontevreden.

    Kersenvlaai van Rutger bakt (bij mij was 220 graden dus te hoog)
    20210410_144828.jpg
     
  4. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,609
    8,359
    113
    Female
    Voor vijf euro heb je al een oven thermometer. Dat zijn best fijne dingen. Zo kan je ook zien hoeveel hitte verdwijnt als je hem even open maakt om er wat in te zetten.
     
  5. dreames

    dreames VIP lid

    Dec 9, 2007
    7,813
    4,057
    113
    Dat is wel een goede tip. Dank je!
     
  6. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,270
    25,739
    113
    Hij is qua raster wel heel mooi! Jammer dat het wat te hard ging.
    Had je hem op hetelucht of boven-/onderwarmte?
     
    dreames likes this.
  7. dreames

    dreames VIP lid

    Dec 9, 2007
    7,813
    4,057
    113
    Hij stond op hete lucht. Had ik misschien beter niet kunnen doen?

    Raster is gemaakt met behulp van zo'n stans daarvoor.
     
    Adje likes this.
  8. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,270
    25,739
    113
    #248 Adje, Apr 10, 2021
    Last edited: Apr 10, 2021
    Nee, dat denk ik niet. Ik gebruik bij gebak/desserts e.d. altijd boven-onderwarmte. Dan bakt het gelijkmatiger en in een ‘rustigere lucht’. En als je wel hetelucht gebruikt, dan moet je hem eigenlijk zo’n 10% kouder instellen dan het recept zegt (meeste recepten, en sowieso die van rutgerbakt zijn gebaseerd op boven-/onderwarmte). Dus in dit geval zou ik hem op 200 graden zetten.

    Werkt wel goed dan zo’n stans! Ziet er heel professioneel uit.
     
    Zonnestralen, owly and dreames like this.
  9. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,320
    10,284
    113
    Dat is wel jammer, was hij nog lekker? Welke smaak had je?

    Wij hebben een Google home en ik zet altijd meerdere timers als net tegen het einde loopt.
     
  10. dreames

    dreames VIP lid

    Dec 9, 2007
    7,813
    4,057
    113
    Hij was qua smaak wel lekker. We hadden kersenvlaai. Bodem vond ik nog wel dik ondanks dat ik een recept voor 28 cm voor een 30cm vorm had gebruikt.
     
  11. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,320
    10,284
    113
    Volgens mij had ik bij mijn recept toen wat over omdat ik het toen ook te dik vond. Ik gebruikte het recept van de bischopsmolen, een bakker uit Maastricht. Kan alleen hun recepten niet meer online vinden.
     
    dreames likes this.
  12. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    Apr 16, 2016
    2,368
    2,841
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    #252 Suzy85, Apr 11, 2021
    Last edited: Apr 11, 2021
    E2D3B87C-38FC-45E8-82EA-990078AD161C.jpeg 6037B8C0-27D8-4BE3-A68C-A7451B99D3F4.jpeg Oh wat een leuk topic!

    Ik ben vandaag brood aan het bakken geweest. Veel te veel brood, Maarja dat geeft me ontspanning en ik was wat gestresst veel te vroeg wakker geworden :D.

    Zijn er trouwens nog mensen met goede tips voor vegan zoet recepten? Ik bak nu veel uit het boek taart ende koeck. Geweldig boek, maar zoek meer inspiratie. Moet vanwege allergieën van m’n zoontje zonder melk en ei eten.
    Vorige week maakte ik uit het boek bijv bokkenpoten, “cheese”cake, saffraanbrioche, semla en een moskovische tulband: DCE69878-6B9B-4C6C-B2DD-7CA81B7572FC.jpeg
     
    Waxinelichtjes, Brinsa, S2909 and 4 others like this.
  13. Glitterhartje

    Glitterhartje Fanatiek lid

    Jan 30, 2021
    2,386
    1,923
    113
  14. Zomerbloem

    Zomerbloem Fanatiek lid

    Mar 19, 2018
    2,122
    2,577
    113
    Female
    Spareribs en gevulde aardappel
     
  15. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,609
    8,359
    113
    Female
    IMG_20210411_175403741.jpg
    Deze keer zonder inzakken :D
     
    owly, Adje, 11131618 and 1 other person like this.
  16. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,270
    25,739
    113
    Nice!
    Wat heb je dit keer anders gedaan?
     
  17. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,609
    8,359
    113
    Female
    Ik heb de aardappels langer terug in de pan gedaan om droger te worden. En de ventilatoren aan gezet.
     
  18. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,270
    25,739
    113
    Ah, dat is een goede!
    Dat ga ik de volgende keer ook proberen, thanks!
     
    Zonnestralen likes this.
  19. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,609
    8,359
    113
    Female
    IMG_20210412_134126720.jpg
    Eiwit schuimpjes met chocolade en hazelnoot.
     
  20. Zomerbloem

    Zomerbloem Fanatiek lid

    Mar 19, 2018
    2,122
    2,577
    113
    Female
    Heb je recept? :p
     

Share This Page