Ik heb wel 2 foto's van wat uit de oven gekomen is: koningsdag whoopies en pigs in a blanket in kroonvorm.
Nou inderdaad! De puntjes zijn zo goed als weg. Maar de barsten komt denk ik echt door de temperatuur en je hebt ze ook niet laten drogen toch? Dan krijg je geen 'voetjes' en ook meer kans op barsten. Maar uiteindelijk draait het om de smaak. Dus lekkere vulling ertussen en klaar
Dat niet, moet halverwege altijd folie er over doen omdat hij anders zwart wordt, maar hij lijkt vaak nog rauw binnenin.
Bij mij barsten ze dus niet meer sinds ik ze niet meer laat drogen, soms zo lastig want bij iedereen werkt iets anders weer wel of niet.
Oh echt? Ik laat ze dus altijd drogen en heb nooit barsten. Maar jij hebt je oventemperatuur nog lager, toch? Zodat ze het drogen versneld in de oven doen ofzo.
Nu valt het me helemaal mee Oké, niet allemaal even groot en misschien te dik crème maar ik ben best tevreden
Ja klopt nadat ze gingen barsten las ik dat je ze ook zonder drogen de oven in kon doen. Wat lagere stand en dan wat langer erin en dat lijkt nu te werken. Ze zijn nu net niet helemaal gaar en nog wat hol onder het dakje zeg maar. Ze zijn inmiddels gevuld en ben tevreden, wel weer gewoon met pure chocolade ganache, had niet alles in huis voor iets met sinaasappel ertussen en dit vinden de kids ook heerlijk Zo zijn ze geworden:
In dat geval zou ik je oventemperatuur de volgende keer een graad of 10 of wellicht zelfs 20 lager zetten. De duur in de oven is het belangrijkste, je bakt niet te lang bij donker brood, maar op een te hoge temperatuur. Temperatuur kun je dus best wat mee spelen. Je kunt starten met 10 lager en dan halverwege zelfs nog met een graad of 20 verlagen tot het einde.
Volgens mij moet ik gewoon eerder stoppen met bakken en niet denken dat hij niet gaar is. Winkel suikerbrood heeft ook altijd nog van die 'natte' plekken erin zitten. Bij mij is hij elke keer helemaal droog omdat ik het dan niet vertrouw. Maar ik doe 'm er ook steevast langer in dan voorgeschreven. Ik had nu een recept van Rutger gebruikt en die gaf zelf al als tip om er folie overheen te doen. De vorige keer heb ik het recept van Levine gebruikt. Ze lijken erg op elkaar. Dit bedoel ik: View attachment 687035
Haha, ja in dat geval gewoon stoppen met bakken ja en erop vertrouwen. Overigens is ook dat te checken. Zal met suikerbrood vast niet anders zijn dan met andere broden...even de kern checken met een kernthermometer, is het 95 graden dan is het gaar. Moet je alleen even op verschillende punten prikken om zeker te weten dat je niet suiker aan het meten bent, dat geeft natuurlijk een andere temperatuur. Ik zie vooral wat vorming rondom de suiker op je foto, dat bak je niet weg. Dus daarvoor zou ik het niet langer bakken.