Vandaag: hele kip uit de oven, gewokte snijbonen en aardappel wedges Morgen: zelfgemaakte pizza op naan Maandag: nasi, sajoer boontjes en kroepoek Dinsdag: boeuf bourguignon uit de slowcooker met salade en stokbrood Woensdag: hartige pannenkoeken (met spekjes, champignon, ui en mais) Donderdag: penne in pestroomsaus met kipfilet en een salade Vrijdag: zelfgemaakte tomatengroentensoep met foccacia
Hahaha, be careful what you wish for : Woensdag: https://www.eetspiratie.nl/krokante-kip-in-pittige-chili-limoensaus/ En kokosrijst maak ik door de rijst droog te koken in kokosmelk en water, en soms nog met een kaffir-lime blaadje. Donderdag: http://everydaygourmet.tv/recipes/thai-sweet-potato-soup-with-coriander-pesto/ Je kan de currypasta uit het recept maken (die is echt goddelijk) of vervangen door kant-en-klare rode curry pasta en dan smaakt het ook nog prima. https://rutgerbakt.nl/alle-recepten/gestoomde-broodjes-met-buikspek/ Of je kan ook iets als pitabroodjes gebruiken. En in dit geval maak ik dus een andere vulling. Honing-ketjap pulled chicken: 600 g kip 3 el ketjap 2 el honing 1 el chilisaus Citroensap Knoflook Gember 1 el mosterd Alle ingrediënten mengen tot een sausje en de kip hierin langzaam garen. Ik doe dit in een slowcooker, maar in een gewone pan kan het ook. Dan gaat het wat sneller. Daarna kip uit de pan halen en ‘plukken’. Ondertussen de saus inkoken tot het wat dikker is en naar smaak door de kip mengen. En dan nog fijngesneden bosui los erbij. Vrijdag: Gehaktballetjes maken met 500 gr (runder)gehakt, wat paneermeel, een ei en ongeveer een eetlepel stroganoffkruiden (zelfgemaakt: zie foto, winkel kan natuurlijk ook). Eventueel een gesnipperd uitje er nog door. En dit aanbraden. En dan gebruik ik het recept voor de saus van de andere foto, alleen een beetje aangepast aan het feit dat ik gehaktballen gebruik en geen stoofvlees (normaal maak ik dit met kipfilet, ook heel lekker). En de champignons bak ik altijd apart even aan, want ik vind ze lekkerder als ze bruin gebakken zijn ipv zo rauw in een saus gegaard worden.
Gisteren thuisbezorgd Vandaag Pad Thai Ma spaghetti Di knakworst taart Wo kipgehaktballetjes, noedels en basilicum Do broodje hamburger met rauwkostsalade Vrij romige tagliatelle met oa broccoli en rode pesto Za patat met snacks uit de airfryer Zo fish pie
Za: Lekkerbekjes met tartaarsaus, koolrabi-venkel roerbak en pommes parisienne Zo: Aardappelgoulash met kip en chorizo Weekendtoetje: Ricottabeignets met sinaasappelespuma en -siroop Ma: Hamburgers, (zoete aardappel) frietjes, salade Di: Foe yong hai met Chinese nasi Wo: Kipschnitzel Deluxe, komkommersalade, aardappelkroketjes Do: Thaise kippensoep en sandwiches met eiersalade, bacon en tomaat Vr: Maccheroni met mascarpone-tomatensaus, gehakt en paprika en een salade
Ma: pasta met zelfgemaakte pesto van peterselie en basilicum met tomaatjes, pijnboompitten, spinazie en parmezaan/mozzarella. Di: AVG: bloemkool, krieltjes en kaasschnitzels Woe: rijst met kip in boemboe en boontjes. Do: risotto met kastanje champignons, spinazie en zongedroogde tomaatjes. Vrij: zelfgemaakte burgers en poffertjes voor de kindjes. Weekend bestellen want dan begint de vakantie.
Vandaag: hutspot met rookworst Morgen: kip en groenten in kerriesaus met rijst Dinsdag: onze zoon is jarig, dus hij mag kiezen. Worden vast patatjes Woensdag: zalm uit de oven, wortels en aardappelpuree Donderdag: babi ketjap uit de slowcooker met rijst en sajoer boontjes Vrijdag: zelfgemaakte kippensoep en stokbrood
Za: Maccheroni met mascarpone-tomatensaus, gehakt en paprika en een salade Zo: pizza, maaltijdsalade Weekendtoetjes: Pistache-chocolade parfait met verse frambozen en aardbeien Ma: Pastei met kip en groente, pommes duchess Di: Shoarma op zelfgemaakte pitabroodje (voor man/kinderen, en voor mij: pittige honingkip), met yoghurt-bosui sausjeGriekse salade Wo: Varkenshaas met sinaasappel, Balsamico-worteltjes, geroosterde aardappeltjes Do: Geroosterde paprika-tomatensoep en stokbrood met avocadoboter en tomatensalsa Vr: Tagliatelle met aspergetips, ham en mascarpone
Ons weekmenu van deze week: - stamppot andijvie met spekjes en een bal gehakt - zelfgemaakte roti - witlof ovenschotel - capucijner ovenschotel (bij opa en oma) - pizza - kip madras - patatjes met thaise kipvleugeltjes
Za: Nasi, kipsaté, pindasaus, kroepoek, komkommer Zo: Romige kabeljauw met kappertjes en citroen, geroosterde krieltjes en rode ui en gepofte rode biet Weekendtoetje: Brownie, karamelslagroom, aardbeien Ma: Kip krokant wraps Di: Frittata spinazie, zoete aardappel en feta (geitenkaas voor mij), salade Wo: Kipburger met avocado en citroenmayonaise, koolrabifrietjes, salade Do: Zalmchowder, stokbrood met kruidenboter en paprika-feta spread Vr: Berrichonne aardappel, Librije gehaktbal, gesmoorde prei
Heel simpel weekmenu voor aankomende week: - rijst, gehaktballetjes en snijbonen - rijst met saus met daarin: sperziebonen, champignon, worst - aardappelpuree, filetlapjes in saus en snijbonen - Surinaams nasi, kippenpoten, zoetzure komkommer en ei - macaroni met kipgehaktballetjes, tomaat-mascarpone saus, paprika en snoeptomaat - pasta met roomsaus, zalmsnippers en peterselie - aardappelschijfjes, gegrilde groente (paprika, courgette, tomaat) en iets van vlees.
Wij hebben een beetje een rommelige week qua afspraken rondom etenstijd maar dit is ons menu voor deze week: Ma: aardappels, bietjes en krokante kip Di: pasta met gamba's en cheddarkaas Wo: aardappels, witlof en vers worstje Do: goulash met rijst Vr: gebakken aardappeltjes, sla en tartaartje Za: broodje gezond Zo: aardappelschijfjes en varkenshaas met pepersaus
Wij hebben vakantie deze week en vast te en paar dagen dus niet veel bijzonders. vandaag: wraps, aardappelkroketjes, salade. Di: pasta chicken pesto parmezaan. Wo: broodjes hamburger (voor mij bladen sla ipv broodjes) met harira. Do: Turkse rijst, kefta, yoghurtsaus en gegrilde aubergine.
Ma: gemarineerde drumsticks, citroen-tijm krieltjes, geroosterde wortel Di: Kip kerrie met doperwten en ananas, rijst Wo: Kipburger met avocado en citroenmayonaise, koolrabifrietjes, salade Do: Doperwtensoep met munt en gerookte kip of Hollandse garnalen en Ottolenghi's bloemkooltaart Vr: cajun blackened zalm, gekruide gebakken prei en koolrabi Za: Chinese citroen kip en knapperig rundvlees met wortel Zo: voorgerechtje: rode bietcarpaccio met gerookte zalm en wasabi mayo hoofdgerecht: gevulde kip met geitenkaas en honingjus en roergebakken groene aspergetips Weekendtoetje: aardbeiencheesecake in een glas
Oh leuk topic, fijn ook voor inspiratie... Maandag: stampot andijvie met blokjes kaas Dinsdag: zuurkoolovenschotel met kaas en ham en aardappelpuree Woensdag: is dochter jarig, dus frietjes Donderdag: spinazie a la crème, gemaakt van verse spinazie met roomkaas + kip en gebakken aardappelen Vrijdag: pasta pesto met champignons en rucola Zaterdag: broccoli met zalm en aardappelen uit de oven Zondag: weet ik nog niet...
Zondag: Bruine bonen, geb aardappels, uitje, augurkje, spekje en krokante kipsnitzel (bij elkaar gezocht uit nood ) Maandag: Noedels, roerbakgroente en garnalen Dinsdag: Kip Tajine met couscous (vanuit de Hotelschool) Woensdag: Avg, snijbonen met vega-iets Donderdag: Kipshoarma met salade (vanuit de Hotelschool) Vrijdag: Rode Kool met een bal
Maandag: gemarineerde bietjes (dadelstroop en rodewijnazijn) met pijnboompitten, parmezaanse kaas en veldsla. Gebakken krieltjes erbij. Dinsdag: pita’s met gekruide groenten, quorn en zelfgemaakte knoflooksaus. Woensdag: pasta aglio e olio en salade van babyspinazie met zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas. Donderdag: quesadillas met zwarte bonen, paprika, avocado, cheddar en verse guacamole. Vrijdag: pastasalade met gerookte kip, avocado’s en zelfgemaakte honing-mosterdsaus. Zaterdag: burgers van Kidneybonen met knoflooksaus en guacamole op een pita. Zondag: frietjes bestellen. (soms is het best een uitdaging om weer een menu samen te stellen)
Vriend is deze week weg voor werk en de jongens eten het liefst elke dag pasta of tosti Om het vooral voor mezelf een beetje leuk te houden eten we echt super simpel deze week: - Tortellini ham/kaas - tomatensoep met stokbrood - pizza en lasagne voor mezelf (kant en klaar) - 1 dag eten we waarschijnlijk bij mijn moeder - vrijdag hapjes