Uitgerekend 16 t/m 30 April 2021 Deel 2

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Nova87, 26 dec 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamaloe250

    mamaloe250 Fanatiek lid

    2 aug 2016
    1.149
    722
    113
    @Kikkertjekwak wij zitten ook op 7 flesjes, als ik pech heb 8. En dan meestal van 90 ml, als ze dan nog meer wil maken we nog 30 bij (kv)

    @AnnaBeer slaapt ze heel kort in de nacht? Hier is het nog heel wisselend, soms begin van de avond een lange ruk en andere keer weer later op de avond. We maken haar niet wakker en zien het elke avond wel.

    Hebben jullie kindjes veel last van kramp?
     
    michele25 en MotherPrincess vinden dit leuk.
  2. mamaloe250

    mamaloe250 Fanatiek lid

    2 aug 2016
    1.149
    722
    113
    @michele25 wel lekker dat ze wat langer tussen de flessen laat. Haha ik hoop daar ook een beetje op maar jou kindjr is ook net iets ouder dus misschien over 3 weken. Ze is al wel ook een kilo aangekomen, weegt nu 4,8 kilo.
     
    michele25 en MotherPrincess vinden dit leuk.
  3. AnnaBeer

    AnnaBeer Actief lid

    9 jun 2018
    256
    276
    63
    Vrouw
    Ze slaapt niet echt heel kort ( denk ik) maar elke 3 uur komt ze wel voor de fles. En als ik dan nog fles en kolf zijn de tijden ertussen niet heel lang haha.

    Maar ze is nog geen 4 kilo dus zal het wel nodig hebben!!

    Krampjes zijn er wel, dacht dat ze geen krampjes van bv kregen, helaas. Maar nog goed te doen. Ze huilt geen uren. Maar alleen bij het krampje.

    Ik oefen nu ook in haar eigen bed. Dus de nachten worden hier soms nog wel eens korter door. In slaap vallen weer rond dit tijdstip (2/3 uur) vind de lastig.

    Leuk om nog wat te horen nu de baby's er zijn.
     
    michele25 en MotherPrincess vinden dit leuk.
  4. MotherPrincess

    MotherPrincess Actief lid

    19 okt 2014
    274
    165
    43
    Wat fijn om van jullie te horen.

    Hier doet dochter het goed. Ze drinkt goed. Op verzoek geef ik borstvoeding. Ik heb positieve ervaringen met borstvoeding geven en vond het weer fijn dat ik het nog een keer mag doen. Vraag en aanbod is niet op elkaar afgestemd. Contact hierover met Lactatiekundige gehad. Nu gaat het iets beter.
    Slapen was in het begin om 2,5 a 3 uurtjes. Nu is het in de nachten wat langer geworden. Wel last van krampjes. Zo sneu om te zien..
    De zussen zijn erg trots op haar. Constant worden er kusjes geven. Soms te veel, dan moet ik echt ingrijpen.

    Ik ben voor het eerst afgelopen donderdag echt buiten geweest. Daarvoor had ik alleen pyjama dagen. Ik voel mij ook beter. Wel heel moe... en last van mijn bekken/onderrug (te grote borsten! Ze zijn echt groot :eek::oops:). Binnenkort naar fysio hiervoor. Eerst herstellen van mijn keizersnede.

    En kan niet wachten om weer mijn oude lichaam terug te krijgen. Ik wil graag sporten en veel bewegen. Volgens mij heb ik een onderkin gekregen... :eek:
     
    michele25 vindt dit leuk.
  5. Pitahaya

    Pitahaya Fanatiek lid

    17 jan 2019
    1.275
    726
    113
    Vrouw
    Ahh meiden, wat leuk dat iedereen hier nog even van zich laat horen!!

    Hier gaat het ook erg goed met L. Ze is zo'n lief meisje. Haar 2 broers zijn ook echt gek op haar. Ze krijgt heel veel kusjes en als ze huilt dan worden er meteen speentjes gebracht etc. Zo schattig!

    Ik geef volledig borstvoeding en het gaat goed. Heb wel iets overproductie waardoor L wat onrustig drinkt en vaak loslaat. Nu het advies gekregen van mijn kraamzorg om maar 1 borst per keer te geven. Het lijkt nu iets beter te gaan. Ze weegt nu 3550 gram, (bij geboorte 3200 gram) dus ze mag iets meer aankomen. Ik hoop dat ze nu door de vettere achtermelk wat meer aankomt. Ze komt overdag elke 2 uur en in de nacht elke 3 uur. Vind het wel pittig, zeker met nog 2 kids maar het is ook zo genieten.

    Ik heb vandaag een half uurtje gewandeld. Dit gaat goed. Bekken gaat hier steeds beter. Schrok van de pijn nog na de bevalling maar nu gaat het toch elke dag wat beter.

    Bloeden jullie nog? Ik echt nog een heeeeel klein beetje. Te veel om geen inlegkruisje in te doen, maar te weinig voor een echte maandverband.

    Pff, ik schrok wel enorm van de kilo's. Met 40 weken heb ik gewogen. +25 kilo was ik! En na de bevalling was hiervan maar 7 kilo kwijt. Dat was een teleurstelling. Ik moet er dus 'even' 18 kilo vanaf werken. Pfff. En dat terwijl ik eigenlijk ook nog een kilo of 9 te zwaar was dus moet er eigenlijk 27 af. Pfff. Maar goed, we gaan ervoor. Haha.

    Goed, L. word weer wakker en staat dan meteen aan dus we gaan weer voeden, haha.
     
    MotherPrincess en michele25 vinden dit leuk.
  6. mamaloe250

    mamaloe250 Fanatiek lid

    2 aug 2016
    1.149
    722
    113
    Ah wij zijn ook weer terug bij snachts elke 3 uur @AnnaBeer. Haha het was eerst langer maar nu helaas weer terug bij af. Wel pittig om een fles te geven en te kolven, hopelijk kan je snel weer live voeden. (of kv als dat je voorkeur is natuurlijk) En leg je haar wakker of slapend in bed snachts? Hier lukt wakker in bed echt niet en als ik haar slapend neerlegt ook niet altijd dus dan eindigd ze weer boven op mij o_O

    @MotherPrincess en @Pitahaya lief he die grote kinderen met de babies. Hier ook een lieve broer en zus. Fijn dat de borstvoeding zo goed gaat!
    Haha en de kilo's zitten er hier ook nog aan. Was 30 kilo aangekomen en moest er nog 18 af 2 weken na de bevalling. Ben gelijk maar aan het dieeten en moet er nu nog 14,9 af. Straks ook lekker weer sporten en hoop dat er dan ook nog wat vanaf gaat. Wel moet ik wat langer dan 6 weken wachten omdat ik crossfit doe en dat ik echt nog te zwaar om mee te beginnen. Ik wandel nu wel elke dag (behalve bij regen)

    En qua bloeden heb ik hetzelfde en ik wil zo graag in bad (haha en ook wel weer sexen maar dat bad staat op de 1e plek) dus hoop echt dat het bijna klaar is.
     
    MotherPrincess vindt dit leuk.
  7. Kruimeltje 1

    Kruimeltje 1 Bekend lid

    18 mrt 2009
    666
    494
    63
    Vrouw
    Goedenavond dames.

    Fijn dat alles goed gaat met iedereen.
    En allemaal lieve broertjes en zusjes.
    Hier ook een trotse en blije zus.
    Ze heeft maandag zelfs achter de kinderwagen gelopen.. te schattig gewoon. ❤

    Hier ook fulltime borstvoeding. Ze komt om de 2 a 3u nu. Snachts/ vooral sochtends vroeg laat ze er wel eens 4 tussen.
    Bv geven is soms drama. Heb de lactatie kundige al langs gehad en ben bij de huisarts geweest . Kijken of ze geen reflux heeft , maar dat is nog niet uit te sluiten. Moet het spugen in de gaten houden en haar groei .
    Ze is vrij snel klaar met drinken en heeft nog xuigbehoefte daarna . Haar maagje is kleiner dan der zuigbehoefte :roflmao:.
    Dus na de voeding als ze wilt krijgt ze een speen. Dat lijkt nu wel te werken. Gaat nog niet van een leien dakje maar we komen er wel .
    Ze groeit iig wel goed . Ben al 2x bij het cb langs geweest om te wegen. En gister woog ze 3665gr en 53 cm. Op 10 gr na (meer) het geboorte gewicht en lengte van mijn andere dochter.
     
    Nova87 en MotherPrincess vinden dit leuk.
  8. mamaloe250

    mamaloe250 Fanatiek lid

    2 aug 2016
    1.149
    722
    113
    Hier is ze nu 5 kilo en vandaag de eerste glimlach, zo leuk :)
     
    MotherPrincess en Kruimeltje 1 vinden dit leuk.
  9. Kruimeltje 1

    Kruimeltje 1 Bekend lid

    18 mrt 2009
    666
    494
    63
    Vrouw
    Super leuk he de 1e lach.
    Hier had ik die woensdag geloof ik. Staat op foto.

    ze is goed gegroeid zeg.


    Vandaag voor het eerst bij het cb geweest voor de afspraak. Heb al wel 2x gewogen daar.
    Ze is nu 53cm en 3830gr. Groeit goed.
     
  10. mamaloe250

    mamaloe250 Fanatiek lid

    2 aug 2016
    1.149
    722
    113
    Ja echt zo leuk, haha ben altijd wel blij als ze iets nieuws leren, vind het eerste jaar nooit super leuk omdat ze nog zo weinig kunnen.
    Haha en ze groeit idd als kool. Ik hoef pas 1 juni naar het cb, de eerste keer was een telefonische afspraak.
     
  11. Nymeria

    Nymeria Bekend lid

    5 okt 2017
    667
    655
    93
    Vrouw
    Hallo allemaal,

    Hier is Joah ook alweer 1 maand oud. Vind het veel te snel gaan hoor. Hij doet het verder prima. Het is zo’n lekker mannetje.
    Hij krijgt volledig borstvoeding, gemiddeld elke 3 uur, soms eerder, soms iets langer. Maar meestal 9 voedingen per 24 uur.
    Heb wel flink overproductie en kloven ook nu dus moet lactatiekundige laten komen.

    2 juni heb ik nacontrole bij verloskundige.
    Geven jullie eigenlijk iets aan de verloskundige? Als bedankje oid? Ik heb het nooit echt gedaan. Maar omdat dit echt zeker weten de laatste baby is zat ik een beetje te denken iets te geven. Ik weet dat het hun werk is, maar ze hebben me toch begeleid in de mooiste en bijzonderste periodes van mijn leven. Wat doen jullie? En nog ideeën?
     
  12. michele25

    michele25 Fanatiek lid

    5 apr 2010
    4.657
    1.778
    113
    Vrouw
    Even ons topic ophalen voor er een slot op zit.

    Hoe gaat t met alle baby'tjes?
    Hoe drinken ze, hoeveel drinken ze? Hoe vaak? Hoe gaat het slapen?
    Allemaal gezonde kindjes nog steeds? Geen gekke dingen verder?
    Hoe gaat het met t warme weer en slapen en dagritme. Slapen ze al in eigen bedje ?

    Hier gaat het goed. Romy is alweer 9wk oud en weegt 5140gr afg Maandag. Is 56cm en heeft wel verborgen reflux. Ze doet t verder prima als ze geen pijn heeft. Ze eet heel weinig 90/100cc per keer, en dit 5/6x per dag. Hiervoor moet ze 15 Juni naar de kinderarts.
    Meeste van de tijd slaapt ze door. Van 23 tm 6.30/7.30. ook soms heeft ze nog wat voeding nodig snachts. Dit is vaak zo rond de 50/60cc.
    Ben benieuwd hoe het met jullie kindjes gaat?
     
    MotherPrincess en AnnaBeer vinden dit leuk.
  13. AnnaBeer

    AnnaBeer Actief lid

    9 jun 2018
    256
    276
    63
    Vrouw
    Hi, hier gaat t goed met Charlotte.
    Gisteren 7 weken, drinkt ook nooit echt meer dan 90/100cc waarom moet je naar de arts? Hier krijgt ze borstvoeding.

    Nachten zijn nog wel pittig. Probeer hier nog een ritme in te vinden hihi. Maar een ritme met een baby is iets wat elke dag anders is ben ik bang hihi.

    Ik kolf fulltime, ze weigert de borst. Verder Geniet ik er van maar is t ook echt hard werken. Het is leuk om te zien dat ze steeds meer ontwikkeld , het gaat echt hard.
     
    MotherPrincess vindt dit leuk.
  14. AnnaBeer

    AnnaBeer Actief lid

    9 jun 2018
    256
    276
    63
    Vrouw
    Zie dat er niet meer wordt gereageerd.
    Dankjewel dames voor het kletsen op het forum en het gaat jullie goed!
     
  15. MotherPrincess

    MotherPrincess Actief lid

    19 okt 2014
    274
    165
    43
    Ik lees wel mee :oops:

    Ondertussen gaat het hier steeds beter. Dochter doet het goed. Sinds we van difrax naar bibs speentje zijn gegaan, slaapt ze langer. Ik heb nog steeds overproductie qua borstvoeding. Binnenkort maar eens contact opnemen met de Lactatiekundige.

    Hebben jullie al vakantieplannen? Wij gaan een vliegreis maken eind juli. Wil mijn eigen Stokke wandelwagen mee ipv een buggy. Daarvoor ga ik een Prampack huren. Heel handig. Maak alvast een lijstje met wat ik mee wil nemen. Is echt een volksverhuizing :oops:

    Hoe is het met jullie?

    Wordt er veel gepraat in de groepsapp, waardoor het hier rustiger is?
     
    michele25 vindt dit leuk.
  16. AnnaBeer

    AnnaBeer Actief lid

    9 jun 2018
    256
    276
    63
    Vrouw
    Toevallig keek ik en zag je reactie.
    Hier een dame die nog om de 3/4 uur komt. En soms na 4e njet meer kan slapen haha. Ooit wordt t beter.

    Fijn dat ze langer slaapt zeg! Goed dat je bibsspeen hebt geprobeerd!

    lK heeft mij veel geholpen, helaas kolf ik fulltime en geen live voeding maar ben blij dat ze bestaan, je bent toch opeens alleen en na de Kraamzorg kan je op niet veel mensen terugvallen als het om bv gaat. Hoop dat je er wat aan hebt!

    Wij nog geen vakantie plannen, auto reis of vliegtuig reis, we gaan pas eind augustus dus nog tijd zat!

    Ik vind een dagje weg al een hele verhuizing laat staan op vakantie haha..mr wat een goed vooruitzicht zeg!! Geniet alvast van de voorpret
     
    MotherPrincess vindt dit leuk.
  17. michele25

    michele25 Fanatiek lid

    5 apr 2010
    4.657
    1.778
    113
    Vrouw
    Ja we praten elke dag daar wel een hoop. Dus velen zijn hier vertrokken denk ik. Maar je bent natuurlijk nog altijd welkom hè. Wat fijn dat je kleintje beter slaapt nu.
    Hier geen vliegreis dit jaar, ook wegens corona is dit nog te vroeg voor ons maar ook is Romy nog te klein.
    We hebben wel n groot zwembad in de tuin besteld dus we zullen vast overleven haha
     
  18. michele25

    michele25 Fanatiek lid

    5 apr 2010
    4.657
    1.778
    113
    Vrouw
    De meeste kindjes ook uit de groepsapp komen nog om de 3/4 uur hoor.
    En eten gemiddeld 120/150ml. Sommigen slapen de nacht al door sommigen niet. Wel leuk om zo van iedereen en te horen hoe t gaat.
    Een dagje weg gesleep vind ik ook best pittig. Het is weer even wennen.
    Maar vooral beginnende feestjes weer na corona is wennen. Waar slapen ze.. oppas of niet. Daar zoeken wij nu ons ritme in.
     
    AnnaBeer vindt dit leuk.
  19. Nova87

    Nova87 Actief lid

    17 feb 2019
    284
    275
    63
    Vrouw
    Hoe gaat het met iedereen? ❤
     
  20. Nymeria

    Nymeria Bekend lid

    5 okt 2017
    667
    655
    93
    Vrouw
    Ja het is wel heel stil hier he? Haha.

    hier gaat het verder goed. Joah is echt een heerlijk mannetje.
     

Deel Deze Pagina