Vraagje, wij rijden de laatste jaren vaak in 2 dagen. De eerste dag pakken wij een macdonalds en gaan dan naar het hotel (dat is zo'n beetje traditie, de kinderen vinden dat geweldig natuurlijk) De afgelopen jaren nam ik dan een blik soep en bijv een hotdogkit van de Hema mee voor als we dan de tweede dag op de camping aan komen. Niet te ingewikkeld, maar niet weer patat. Maar het begint ons wat tegen te staan. Ik vind het wel makkelijk om wat mee te nemen. Hoe doen anderen dat als ze 2 dagen rijden?
Wij zetten de Carry chef aan. Kopen een zak aardappel dobbelsteentjes. Een blikje sperzieboontjes en hamreepjes erdoor heen. En voor de liefhebber daarna een hamburger bakken.
Kip, krieltjes en groentes met wat knoflook en Italiaanse kruiden in een pan gooien en door elkaar eten
Als we aankomen en uitgepakt hebben ga ik echt niet meer koken. Ligt er dus aan wat we kunnen afhalen. Meestal pizza. Het is vakantie, dan maakt het me niet uit of we de dag ervoor ook al junkfood hebben gehad.
Na een lange reis en ook nog de vouwwagen opzetten doen we zo simpel mogelijk. Ik maak thuis al een gehaktsaus en we hebben een zak pasta mee. Alleen nog pasta koken, saus opwarmen en wat rauwkost snijden.
Nou ja dat gevoel van niet meer willen koken heb ik dus net zo jongste is dan weer niet zo'n pizzafan. Maar op zich goed idee!
Wij rijden altijd in 1x en zijn dan kapot als we aankomen.. halen dan friet of pizza... kook zo ie zo weinig op vakantie.. veel uit eten, bakplaten of hooguit broodje hamburger ofzo.. maar echt koken doe ik niet
1e dag is bij ons altijd uit eten of afhaal. 2e dag duik ik pas de winkel in. Geen schuldgevoel hier, daar is het vakantie voor.
Gewoon afhaal.. schuldig voelen komt niet eens bij me op. Ga je ook niet dood aan om 2 a 3 dagen afhaal eten te eten
Ik maak meestal half-afgemaakte pastasalade en zet dat in de koelkast in de caravan, aangekomen wat noten, avocado en dressing (ofzo) erbij en iets op de Cadac erbij, hamburgertje of een shaslick. Wij houden wel van even lekker op het gemak eten. Als het allemaal lastiger is, zit tegen met verkeer dan halen we af.
Hier rijden we altijd in 1 dag, dus meestal afhaal. Vind het (vooral in de warmte) niet fijn als je vlees mee moet nemen zo lang onderweg, laat staan 2 dagen. Dan zou ik denk ik gaan voor gevacumeerd verpakt vlees wat je niet gekoeld hoeft te bewaren (bijv. van die worstjes of gehaktballen van de Aldi), wat aardappelen en een blik groente. In elk geval niets wat gekoeld bewaard moet worden. En vroeger had je ook wel nasi en bami uit blik, dat klinkt wel heel erg fout maar wel makkelijk klaarmaken!
Bedankt allemaal! Wij hebben wel een koelbox mee die in de auto aangesloten wordt en mee gaat in de hotelkamer, dus daar kunnen we wat gekoeld in doen. Maar inderdaad het is vakantie dus twee keer makkelijk is ook niet erg. Bedankt nogmaals
Zak pasta, zakje sla, pot pastasaus. Pasta koken, saus opwarmen, beetje sla erbij. Klaar. Of inderdaad soep & broodje knakworst ofzo.
Wij halen af of eten iets makkelijks wat we hebben meegenomen. Bv een soepje, wraps met zo’n zak met Chili of iets, broodje knakworst ed. De dag erna doen we boodschappen en dan koken we fatsoenlijk of gaan we uit eten.
Wij trekken rond, en proberen niet meerman een paar uur per dag te rijden. Maar soms hebben we wel eens een lange reisdag erbij (meestal aan het eind, omdat we te lang te ver weg zijn gebleven). Dan gaan we 's avonds meestal uit eten of we halen wat af. Ik ben toch al niet zo'n kok op vakantie, en zeker niet als het toch al geen leuke dag was.
Die hebben wij ook altijd mee maar daar durf ik geen pastasaus ofzo in te bewaren als we ook nog overnachten. Ik neem wel altijd een paar noodboodschappen mee. Voor het geval dat we ergens stranden, of we door omstandigheden pas zo laat aankomen dat alles dicht is. Denk aan wat knakworstjes met een zak broodjes, een doos crackers, wc rol, water (ik stop alle plekjes vol met flesjes water), een droogworst oid.
Net wat jullie doen: blik soep en/of blik knakworst met broodjes Als je wat afwisseling wil tov. voorgaande jaren en snakt naar groenten, zou je een paprika-trio kunnen kopen of komkommer en tomaat en dit op smaak maken met wat olie en kruiden. Koude pastasalade die je van tevoren maakt (en meeneemt in de koelbox) of juist warme pasta ter plekke maken is ook een idee (maar dat laatste zou ik zelf te vermoeiend vinden na zo'n lange reisdag).