Toen wij nog kampeerden gingen we dan toch op zoek naar een winkel om even snel wat te halen. Meestal broodje hamburger ofzo. Nu gaan we naar huisjes en neem ik de eerste dag boodschappen mee: Bevroren pastasaus en een zak pasta. Broodbeleg van thuis, hartig en zoet, daar smeren we onderweg ook onze broodjes mee en broodjes. Wat te drinken, te snaaien en wat afbakmeuk. Dan hoeven we in de loop van de eerste dag pas op zoek naar een winkel en boodschappen . Ik moet altijd zo enorm wennen op vakantie, dat dit het beste werkt
Dan is een bak met bevroren pasta saus ideaal, de saus is dan gelijk een groot koelelement in je koelbox. En super makkelijke maaltijd als je aankomt.
Wij eten meestal alleen maar zelfgemaakt eten. Onze koelkast gaat niet uit, stekker in de auto, dan heb ik altijd wel wat om op te warmen. Simpele salade erbij en klaar. Uit eten of afhaal is voor mijn darmen echt een probleem, en helemaal als ik op vakantie ben. Ik ben het gewend en bereid me op het werk voor. Beter dat dan ziek. Nou hebben wij de caravan met voortent en bijzet tent wel binnen drie uur staan, waarvan ik alleen de boel binnen in de caravan regel, en dan ga koken. De rest doen man en de oudste kinderen.
Een simpele pasta (met ingrediënten die ik van huis al heb meegenomen zodat ik niet meteen boodschappen hoeft te doen) of afhaal zoals frietjes of pizza
Ik heb altijd wel wat makkelijk 'nood'voedsel bij me. Het kan ook zomaar zijn dat we wat halen, ligt een beetje aan de camping wat er is. Met makkelijk bedoel ik bijvoorbeeld een pot pastasaus waar al gehakt in zit, spaghetti koken en dan een pot doperwtjes erbij. Of rijst koken, blik(ken) ragout erbij met een pot doperwtjes. We hebben ook wel eens zo'n zak pasta waar je dan alleen wat water bij moet doen en even moet laten koken, een komkommer of bakje tomaatjes erbij. Voor op de camping vind ik dat echt allemaal niet zo erg .
dit doe ik ook vaak inderdaad, minimale inzet voor een redelijk verantwoorde maaltijd. Evt nog een simpele salade of rauwkost erbij voor wat extra groen. en onze koelkast van de vouwwagen zit gewoon de hele dag aan de stroom, dus qua vlees bewaren maak ik me geen zorgen.
Patatje halen op het park/ camping indien mogelijk. Wat mijn ouders vroeger deden was macaroni invriezen, dan in de ochtend voor vertrek de macaroni uit de vriezer halen en als we aankwamen was dit ontdooid. Ideaal.
De lokale gefrituurde aardappel specialiteit of pizza. De rest van de vakantie lekker in de supermarkt en op de markt snuffelen naar vanalles en lekker koken .
Nou absoluut niet iets van koken spijt mij zeer maar ik ga absoluut geen pasta uit zak eten op vakantie. Maar goed ik kook sowieso amper op vakantie. Dus dat word vaak de afhaal of uit eten.
Wij reden ook altijd in 2 dagen. Bij ons ging er altijd ingevroren pastasaus mee in de koelbox voor de tweede dag. Meestal was hij niet eens ontdooid de tweede dag. Koelbox gewoon met koelelementen.
Als we naar Frankrijk gingen was t eerst de bakker voor stokbrood, daarna pas de boel opzetten (die bakkers waren altijd maar beperkt open en dat stokbrood....hmmmm!)
Wij rijden het ook in 2 dagen, juist zodat we de tweede dag lekker vroeg op de camping aankomen en dus niet gaar van een hele dag rijden. We hebben dan ook alle tijd om rustig de tent op te zetten en boodschappen te doen als we willen. Wij rijden naar zuid Frankrijk trouwens. Hoe laat komen jullie dan aan de tweede dag? Ik zou in jouw geval ingevroren zelfgemaakte soep meenemen of pasta saus zoals iemand anders voorstelde.
Pasta, een blik Weense worstjes van zwan en een blik erwten en wortelen, beetje dressing en smullen maar. Dat is al jaaaaaaren onze eerste maaltijd op vakantie! Het kan gezonder, maar het is geen junkfood. Toch?