Ik weet dat jullie bizar hard werken en dit takenpakket komt vaker voorbij op kdv’s. Voor mij een reden om er geen gebruik van te maken want je kunt gewoon niet fatsoenlijk tijd overhouden voor baby’s en peuters. Maar alles wordt uitgeknepen voor die paar cent. Ook die kleine contracten, belachelijk. Maar ik vind het ook gewoon raar dat ouders niet kritischer zijn. Mijn nichtjes gaat 4 dagen kdv; overdracht met 7 leidsters! Wachtlijsten van hier tot Tokio. Waar zijn we mee bezig denk ik dan.
Wij hebben gelukkig wel enkel vaste gezichten op de groep. Met hier en daar een keertje iemand sporadisch van een andere locatie of groep ivm ziekte. De tijd voor de kindjes wordt inderdaad minder. Ik kies er daarom wel soms voor om bepaalde dingen te laten. Leuk hoor al die activiteiten met Puk doen. Maar een baby van 3 maanden heeft meer behoefte aan even knuffelen en dat doe ik dan ook.
Lief! Meer salaris enzo hoeft voor mij niet. Maar met een paar uurtjes zeg flexibel in te delen, zou het hele probleem echt opgelost zijn naar mijn idee.
Inderdaad, het salaris vond ik ook niet heel slecht hoor, niet geweldig voor de verantwoording die je draagt, maar ook niet heel slecht. De werkdrukvermindering is veel belangrijker.
Ja dat is waar maat dat is natuurlijk ook wel het gevolg van sommige incidenten. Van mij.hoeft er echt geen 3-5 foto's gemaakt te worden van mijn kind, hoef ik niet te horen dat ze het ene blokje op het andere heeft gezet en ga zo maar door. Ik hoef zelfs niet te weten dat ze is gevallen oid. Zolang er geen dokter aan te pas komt geloof ik het allemaal wel. Maar ik ben geloof ik een vrij makkelijke ouder. Ik kan me ook niet voorstellen dat bovenstaand allemaal wettelijk is bepaald. Maar ik stel een pedagogischs "rapport" we op prijs, hoor graag als leidsters het idee.hebben dat er iets is.en zou het tevens zeer op prijs stellen dat mijn kind geobserveerd wordt. Ik stelde het ook op prijs als er opeens minder of juist meer plas luiers dan normaal waren. Maar exacte aantallen vind ik.niet nodig. Thema's en dagbesteding vind ik een must. Als je in de branche werkt vind ik dat wel gewoon standaard onderdeel van je taak. Maar sommige door de overheid opgelegde regels snap ik volkomen. Veiligheid enzo. schoonmaak kan idd uitbesteedt worden. Was bij ons ook gewoon zo. Tuurlijk werd de dagelijkse snelle schoonmaak tussendoor gedaan maar grote schoonmaak als de kinderen naar huis waren. Maar wat precies kunnen ouders eraan veranderen? Waarom moet de ouders dan de dupe worden? Ik,vind zo makkelijk.scoren. Staken is een groot goed maar wordt te vaak gebruikt. En ik heb de fnv niet zo hoog zitten. Het is hun way of de highway. Een middenweg is er nooit.
En dan te bedenken dat ik als ouder echt niet tot op de luier of slok melk hoef te weten wat er in en uit gaat op zo'n dag. Pm'ers kunnen hun tijd wel beter besteden. Dat je globaal de ontwikkeling van kinderen in de gaten lijkt me prima, maar als er wat afwijkt, ziet een pm'er dat ook wel zonder ellenlange vragenlijsten en weet ik veel wat voor formulieren. Ik heb liever dat ze hun tijd besteden aan spelen of knuffelen met mn kind, dan de zoveelste foto en tig verslagen.
Dat is niet overal gelukkig! Hier altijd vaste leidsters gehad en nu op de bso, van dezelfde organisatie ook altijd vaste gezichten. Miss verschil stad en dorp? Hier dan niet 4 dagen, maar 2.
Twee dagen is natuurlijk al een stuk minder contact momenten dan bij 4. Maar echt, een baby van 12 weken met 7 contact personen, belachelijk! Het wordt door ouders geslikt als zoete koek met al die wachtlijsten. Er is zoveel te veranderen als men schoonmaak daar zou laten waar het hoort om maar eens te beginnen. En ja, er zijn zeker betere kdv, maar door de bank genomen is het allemaal uit schaarste ( zeker in steden) dat alles maar geaccepteerd moet worden in het nadeel van het kind.
Maar een baby mag toch maar aan twee vaste gezichten gekoppeld worden? Of drie? Maken ze tegenwoordig hun eigen regels bij die kinderdagverblijven xD?
Wilde ik net zeggen. Kwam toen een hele nieuwsbrief over, dat de regels veranderd waren qua hoeveel gezichten.
Ok. Ik ga hier even klagen over de werkdruk xD. Ik werk 4 middagen/16 uur. 4 uurtjes per middag ongeveer. Ik heb een kwartiertje voorbereidingstijd die opgaat aan contact met ouders over de telefoon en internet, afzeggingen/aanmeldingen bekijken, controleren welke kinderen ik uit school moet ophalen. Daarna zijn de kinderen er. We hebben volle groepen. Op een dag als vandaag moet er 2x gegeten en gedronken worden, 2x ingesmeerd worden, foto's gemaakt worden, activiteiten aangeboden worden en tijdens het ophaal moment de ouders te woord staan. Tussendoor de telefoons en het ouderportaal in de gaten houden. Dat heb ik dus geen tijd om mijn 25 mentor kinderen te observeren of ontwikkelings lijsten te schrijven of ook maar iets van ander voorbereidend werk te doen zonder dat het ten koste gaat van mijn tijd met de kinderen. Daar wil ik graag extra uren voor! Of we dat met stakingen gaan bereiken.... geen idee. Ouders zullen er niet blij mee zijn want we hebben net twee lockdowns achter de rug. Maar het moet zeker beter! Salaris mag altijd beter .
Het verbaast mij net zozeer. Nadat mijn schoonzus om meer info had gevraagd werd haar vooral een vervelend praatje aangedaan waarvan de strekking neer kwam op: u hebt meer opvang nodig dan gemiddeld en als het niet bevalt, we hebben wachtlijst genoeg. Kun je het mee doen, in de nabije omgeving ook niet zomaar een optie.
Wie heeft er dan ooit bedacht dat er van die ellenlange lijsten bijgehouden moeten worden, al die foto’s en rapportages van de kinderen? Ik kan mij gewoon niet voorstellen dat ouders dat belangrijker vinden dan dat er goed voor hun kroost gezorgd wordt. Als ik dat hier zo lees, die voorbeelden uit de praktijk dan zijn ze wat mij betreft gewoon helemaal de weg kwijt. Waarom die papierwinkel? Weet iemand waar dat voor dient?
De mensen die achter het bureau zitten en alles bedenken maar zelf nog nooit een stap op de werkvloer hebben gezet. Die mensen?
Wij hebben wel vaste leidsters hoor. Daar ligt het allemaal niet aan. De administratieve rompslomp. Dat is het probleem. Overal en ten alle tijde alles rapporteren. Nu snap ik dat in de basis best hoor. Maar komop. IEDERE plasluier en observatielijsten voor woorden die je behandeld hebt met kinderen van 2,5 maand vind ik ietwat te ver gaan.
Die foto's zie ik meerdere keren, maar waar is dat verplicht dan? Wij hadden ze incidenteel als t toevallig zo uitkwam. Hardstikke prima! Snap wel dat je daarmee "het groepsgevoel" en de meerwaarde mooi mee in beeld kan brengen, maar ik vermoed ook dat er best wel taken zijn waar ouders met minder best wel genoegen nemen. (oke, veiligheid en protocolvereisten daargelaten dan daar ontkom je niet aan). Zijn er taken die elders te beleggen zijn? Is er al een plan gemaakt hoe van onwerkbaar werkbaar te maken? (wat moet, wat kan laten?) Werk jij je over de kop om de "en...en...en ...en...en" te doen terwijl de helft daarvan ook voldoende is. Paar van die kleine dingen kan al een boel schelen in je werkdruk en je plezier ervaring. Dat soort herzieningen hebben wij ook in t bedrijfsleven hoor. Mankracht kan je maar 1x inzetten. Zit die klant dan op een mooi verslagje te wachten of is hij liever 1.5 werkuur minder kwijt, of wordt hij blijer met een iets uitgebreidere optie waar tegenover staat dat dat in de toekomst veel minder werk kost qua onderhoud. Schrijf je bijv. eens per week een langer verhaaltje en de andere dagen wat korts. Desnoods met een stempel voor eten/drinken tijden en cc voor de groep waar dat nog nodig is. (die hadden ze bij ons in elk geval, maakte t leven een stuk makkelijker) Of een doorkoppeling die dat soort informatie van je hoofdadministratie gelijk in t digitale schriftje zet in de ouderportaal. De databases van kinderopvangcentra die wij uit moesten lezen waren in elk geval knap chaotisch en omslachtig opgebouwd, dus er valt ongetwijfeld nog wel wat winnen! Als je daarmee meer leuke tijd met de guppies kan doorbrengen ipv papierwerk denk ik dat je heel wat mensen met twee duimen omhoog hebt en geen staking voor nodig op dat punt. Voor salaris, fatsoenlijke contracten en flexibel inzetbare uren wordt dat wat anders. Maar ik vermoed dat je uitgerekend hier dan nét de verkeerde treft. Ouders moeten doorbetalen, werkgevers krijgen t geld dus toch wel. Net als dat t OV gaat staken en je een jaarkaart hebt. Betaald heb je toch al. Er moet wel wat gebeuren, ongetwijfeld. 0 uren contracten gingen volgens mij trouwens in de ban was de bedoeling (in t algemeen). Zag er een paar weken geleden op nu.nl of t AD wat over, ging ook over minimum tarief voor ZZP'ers. Termijn weet ik dan weer niet.
Dit klinkt allemaal leuk. Maar is totaal niet van toepassing. De dingen worden bedacht door mensen die niet op de werkvloer staan. Ik het meermaals onder andere aangegeven dat ons systeem effectiever kan. Wordt niks mee gedaan. Ik laat soms zelf de dingen wel wat varen. En moet ik op het matje. Dan maar op het matje. Ik vind tijd met de kinderen belangrijk. Maar het is dweilen met de kraan open zo. Tegen ons wordt simpel gezegd; dit zijn de regels en zo doende het. En er komt steeds meer bij. Met in de vergadering weer wat nieuwe en aanvullende dingen. Ik kan het allemaal niet meer onthouden. Wat betreft de contracten. Ik heb 24u op contract. Werk er standaard 27. Bouw overuren zo op. Ze willen me niet de 27 geven. Want. Als je dan over bent kun je gaan. Wat bijna nooit is. En het mag, want ze zitten net op het randje. Dat is dus wat er gebeurd. Het mag allemaal. Ook met de flexwerkers. Maar we allemaal nét op het randje en daardoor kunnen wij helemaal niks.