Heb zelf ook altijd Lease auto gereden. De voordelen waren echt groter dan de nadelen. Ik heb gekozen voor luxer waardoor ik beste bijtelling had, maar als ik had gekozen voor kleiner had dat binnen het Lease budget gepast. nu bij huidige bedrijf kennen we geen Lease auto’s dus heb ik een kleine boodschappen wagen gekocht. Een i10. Passen prima 3 kinderen in, brengt me van a naar b en voor grote afstanden pakken we de grote auto van mijn vriend. ik zou goed doorrekenen wat het Daadwerkelijk kost.
Ja, tuurlijk is dat zo. Maar ze zegt ook dat iedereen in elke pauze naar nieuwe auto’s kijkt. Het kan best vervelend zijn om soms buiten de boot te vallen wanneer iets als heel belangrijk wordt gezien in de groep mensen. En als het dan van die mannetjes en blaaskaken zijn (want ja alleen zakelijk rijden doen ze ook niet) dan kan er zelfs pest gedrag ontstaan. Zeg niet dat het zo is hier, maar kan het me wel voorstellen met hetgeen TO verteld.
Ik kan me wel voorstellen dat het zo gaat als jij zegt hoor. Maar daar zou je toch boven moeten kunnen staan? Ik snap niet zo goed waarom je voor leaseauto zou gaan als je meestal naar je werk fietst en er niet (vaak) mee naar klanten moet. Wat is dan het voordeel?
Ik zie het ook niet. En er moet ook nog een andere auto voor ts aangeschaft worden. Een boodschappenauto maar die zijn ook niet gratis. En dan is er ook nog de kans dat man de fiets voortaan laat staan en met de auto naar werk gaat want ja waarom zou je anders die dure auto leasen, dus het is ook nog slechter voor het milieu en zijn gezondheid. Ik zie eerlijk gezegd alleen maar nadelen.
Als het een arbeidsvoorwaardelijke regeling is en je kan goedkoper rijden dan je privé auto, dan snap ik het wel. Ik heb het ook om die reden gekozen. Maar als je vervolgens verplicht wordt om met je auto naar je werk te komen, dan zou ik juist heel recalcitrant op het fietsje blijven gaan, bij voorkeur een oud barrel en geen leaseauto kiezen.
Als ik het goed begrijp wilt je man , die altijd op de fiets gaat, een lease auto zodat hij elke dag met zijn auto naar het werk gaat. Jij, die elke dag de auto nodig hebt, heeft uit eindelijk niets meer? Ja een oude/kleine auto erbij waar je eigenlijk niets aan hebt. Dus extra kosten, minder gemak. Nee daar zou ik ook niet voor kiezen.
Is het niet zo, dat hij daar, gezien zijn functie, recht op heeft? En dat het dan niet uitmaakt hoe groot de woon-werk afstand is? Mijn man heeft ook een auto van de zaak. Voor ons ideaal. Ik heb zelf ook een auto, maar die is puur voor eens een boodschap doen en voor als we met het hele gezin weg gaan. Want de auto van mijn man is te klein voor ons allemaal. Dan zou hij in een busje moeten gaan rijden Maar hij heeft ook niet de duurste auto gekozen, want het liefst houden we de bijtelling zo laag mogelijk. Mijn man rijd wel redelijk veel voor zijn werk. Meerdere projecten onder zich die hij regelmatig moet bezoeken. En het woon-werk verkeer is ongeveer 50 km. Dus fietsen is hier geen optie. Ik mag wel in de auto van mijn man rijden. En de kinderen ook. Zij maken dus in de avonden gretig gebruik van zijn auto. Kosteloos met je vrienden op stap Als ze mijn auto pakken moeten ze daar wel voor betalen Ik zou eens heel goed alle plussen en minnen op een rijtje gaan zetten. Want voor jouw man klinkt het, in mijn oren, als overbodig om een leaseauto te hebben. Dus is het alleen maar extra kosten. Waar heb jij jullie auto voor nodig? Is daar een grotere auto echt voor nodig? Of kan het ook met een kleinere? 3 kinderen passen op zich best in een kleinere auto. 1 voorin, 2 achterin. Ik weet niet wat de leeftijd van jouw kinderen is? Maak een kostenplaatje. Wat gaat het ons extra kosten per maand? Is het je dat waard? En wil hij dan blijven fietsen? Of met de auto naar zijn werk gaan? Want het lijkt me een beetje vreemd om een auto te hebben van de zaak, die je uiteindelijk alleen gebruikt voor gezinsuitjes en vakantie. Daar is een auto van de zaak niet voor bedoeld, lijkt me..
Ja dit denk ik ook wel eigenlijk. Als ik naar mijn eigen baas kijk, die kijkt echt neer op mensen met minder geld en een minder grote auto etc. En ik werk in de zorg kun je nagaan. De vrouwen bij ons vinden dit vervelend maar we zijn niet zo materialistisch maar de mannen zijn in zijn ogen wel echt verantwoordelijk voor het geld in huis. Dus hij ziet het echt als falen van de man als hij niet zoveel geld binnenbrengt en geen grote auto kan betalen. Als je als man al wat onzeker bent kan dit behoorlijk aan je zelfvertrouwen knagen als je zo benaderd wordt. Helemaal als het door meerdere collega's zo gezien wordt.
Wij hebben altijd twee leaseauto's gehad en dat was voordeliger dan twee eigen auto's. Zeker omdat we alleen bijtelling hadden op de auto van mijn man. Die van mij reed ik alleen zakelijk. Pas toen ik over ging op een elektrische auto hebben we er voor gekozen toch die bijtelling te pakken. En mijn collega's konden echt niet zien dat ik 'm enkel zakelijk reed hoor (niet dat het me iets had kunnen schelen). Ik proef uit je verhaal namelijk dat het je man een om de "status" gaat en niet om voordelen voor jullie gezin. Let dan inderdaad nog wel op bepalingen over wat er gebeurd als je uitdienst gaat oid. Wij moesten 'm bijvoorbeeld of afbetalen, of een collega vinden die 'm wou overnemen of meenemen naar de nieuwe werkgever.
Misschien handig om alle voor- en nadelen eens op een rijtje te zetten (samen). Want zoals ik het nu lees kijk je vooral naar de nadelen vanuit jouw kant. Begrijpelijk hoor. Maar misschien als je het echt naast elkaar zet samen met je man, dat 1 van jullie tot nieuwe inzichten komt. Mijn man heeft ook een auto van de zaak. In mijn ogen een behoorlijk dure, luxe, grote bak. Maar dat komt ook omdat ik niks om auto's geef. Voor een ander is het gewoon een Peugeot 5008 suv Ik rij een tweedehands fiat Punto. Gaat prima met 4 kinderen. De auto voldoet precies aan mijn voorwaarden: 5 deurs, airco en als allerbelangrijkste ik kom er mee van a naar b, met een zonder kinderen. En bij ons thuis werkt dit ook gewoon anders. Mijn man heeft een drukke zware baan. Dus die auto zie ik als zijn verdienste. Hij kiest de auto. Ik geef wel mijn mening een probeer er soms een leuk kleurtje door te krijgen, maar end of the day beslist man. En dat vind ik dus helemaal prima. Ik heb me dan ook nooit verdiept in de bijtelling.
Alle kosten goed inzichtelijk maken en daarbij ook kijken wat echt nodig is. Jij bent met de kinderen een auto nodig, dus er zal een eigen auto moeten blijven. En een kleinere auto kost misschien minder dan je huidige, maar hij kost nog steeds geld... Misschien een rare vraag, maar zit je man niet tegen een midlifecrisis aan? (Weet niet hoe oud hij is) Daarbij vind ik het ook erg bijzonder van de werkgever, slechter voor het milieu, slechter voor de gezondheid van je werknemer en voor die paar keer dat hij naar een klant moet staat er vast wel ergens een auto bij deze zaak. Mijn man heeft geen auto van de zaak. Als hij naar een afspraak moet kan hij een auto van het bedrijf meenemen en als die er op dat moment niet zijn kan hij in een lease auto van een collega stappen die die dag op de zaak werkt en zelf nergens heen hoeft.
Ik zou alles even goed op papier zetten want hoe jij het uitlegd is het eigenlijk onzin om een leaseauto te hebben en geef ik jou gelijk. Wel zou ik als ik jou man was dan extra salaris vragen ten compensatie van geen leaseauto hebben (als dat in Nederland ook zo is hoor) Mijn man werkt in Belgie en hij heeft een leaseauto (wat trouwens super voordelig is ter vergelijking in Nederland) en stel hij wil geen leaseauto krijgt hij dat bedrag gewoon elke maand bij zijn loon erbij.
Hier heeft mijn man ook een auto van de zaak. Nu een nieuwe en gekozen voor geen privé rijden. De vorige was 150 euro in de maand (outlander) maar nu zijn de regels veranderd en zouden we met 2 auto's al 500 euro aan kosten kwijt zijn en dan heb ik het nog niet eens over onderhoud en diesel kosten van mijn eigen auto. Dat vind ik echt veel te veel en ik kan niet zonder auto.
dit is bij iedere werkgever weer verschillend en afhankelijk van de lease regeling. Ik krijg een vergoeding als ik de lease auto niet neem, maar bij mijn man is dit niet zo. Als je de lease auto niet neemt krijg je dus niets ter compensatie Veel werkgevers doen dit om hun personeel te stimuleren om een lease auto te kiezen. Zo heeft hun personeel dan een heel nieuw en representatief wagenpark Vragen om een vergoeding zal in zo’n situatie niet werken @ts ik ben erg fan van lease. Geen extra kosten en geen onderhoud, winterbanden kosten, etc je zou alle kosten eens op een rij moeten zetten en dan vergelijken Vraag je man ook de lease regels met je te delen. Wat staat daar bijvoorbeeld in over gebruik als hij niet in de auto zit? Bij ons mag mijn man de auto gewoon gebruiken zonder dat ik erbij ben. Als Corona straks weer over is zal ik ook vaker fietsen en zou mijn man de hele dag rondjes mogen rijden in die auto Zie niet helemaal waarom je straks 2 auto’s nodig hebt tov nu 1
Dan had ik moeten zeggen: snap niet helemaal waarom hij dan iedere dag in de auto moet rijden als 1 auto nu voldoende is zou dat straks hetzelfde moeten zijn toch? Over het algemeen is een lease auto een arbeidsvoorwaarde en mag je vervolgens zelf beslissen hoe je die inzet
Als mijn man een zakelijke afspraak heeft huurt ie gewoon een auto. We wonen nu 10 km van zijn werk, dus meeste dagen fietst hij.
Dat is ook een praktische oplossing! Bij mijn man staan meestal genoeg auto's voor algemeen gebruik, dan is dat niet nodig.