Whahaha, heerlijk om dit te lezen. Wij hebben toevallig pas deze discussie gehad. En rauwe andijvie stamppot is juist zo lekker nu. Fris. (Ik doe er een scheutje azijn door, jullie ook?) Maar de slager verkocht geen worst, omdat het niet 'het seizoen' is. Vond de man prachtig natuurlijk Het was met spekjes ook heerlijk!
De kinderen houden van simpele stampotjes. Een zomerse variant is hier met rucola of raapsteeltjes en dan aardappel& zoete aardappel. Een extra groente toevoegen aan de aardappel verhouding met bv pastinaak, zoete aardappel of knolselderij maakt het minder zwaar. Doe ik ook in de winter trouwens. Verder gaat er altijd wel iets door als stukjes appel of gedroogde tomaat of stukjes olijf.
Andijvie stamppot eten we zelden (wel gekookte andijvie, ook in de zomermaanden), maar wel soortgelijke, stamppot raapsteeltjes en stamppot paksoi. Gaat er prima in, in de zomer Bedacht me tijdens dat warme weer laatst dat ik volgend herfst/winter seizoen maar wat meer stoofpeertjes in moet vriezen of inmaken en dan pas op eten met heet weer. Wat lijkt me dát lekker, koude stoofpeertjes op m'n bord bij 30 graden
Het hangt natuurlijk af van welke stamppot. Andijviestamppot is wat mij betreft altijd welkom. Dat vind ik een zalig gerecht.
Ik heb niet alles gelezen; hier dezelfde discussie.... hopeloos want we eten dit ook gewoon in de zomer, vooral omdat ik vind dat omdat de andivie rauw erin gaat, meer salade achtig is? En aangezien ik kook en boodschappen doe.. nou ja dat! (soms vervang ik speciaal voor hem de andivie wel eens voor bietjes, want die eet ik niet en maak ik ook niet klaar).
Wij eten dus echt nooit stamppot. Vroeger maakte ik wel eens preistamppot (met stukjes gekookt ei erdoor- schijnt typisch Zeeuws te zijn), de enige die mijn man lust. En zelf ben ik ook niet dol op AVG... Maar sinds we zijn geëmigreerd maak ik zelfs die niet meer omdat ik nog nooit prei heb gevonden hier. Wat voor stamppotten maken jullie zoal?
Hmpf nu heb ik er zin in.maar dan met een heerlijke gehaktbal (met ui en champignons er in) Ik mag geen groente soep maken blegh vind hij voor de winter balen wel
Andijviestamppot met spekjes Boerenkoolstamppot met rookworst Hutspot met rookworst of stoofvlees Zuurkoolstamppot met spekjes Preistamppot met kip ketjap Maisstamppot met bieslook van @Adje Zoete aardappelstamppot met andijvie, zongedroogde tomaatjes en cottage cheese Ik eet verder echt nooit AVG, maar stamppotten vind ik wel heel lekker.
Volgens mij een perfecte zomerstamppot . Met gebraden spekjes, mmmm! Super simpel en zo lekker! We eten hier nooit stamppot trouwens.. dit topic inspireert mij
Stamppot met rode biet, gekarameliseerde ui en uitgebakken spek Maïsstamppot met bieslook en rundervinken met ketjap-sinaasappel jus Zoete aardappel hutspot met Zwolsche stoof Rode kool stamppot met braadworst, hachee oid Prei stamppot met zelfgemaakte kibbeling Andijvie stamppot hebben we al jaren niet meer gegeten. Boerenkool stamppot heb ik nog nooit gemaakt (en dat ga ik waarschijnlijk zo houden ) En op mijn 'to cook' lijstje staat iig nog stamppot met gekarameliseerde witlof
Wat lees ik vaak spekjes zeg. Dat is natuurlijk uit den boze voor ons. Al heb ik wel eens schapenspek gegeten, maar omdat ik daar iedere keer buikpijn van kreeg doe ik dat echt niet meer! Dingen als rookworst, boerenkool, spruitjes, maïs, zoete aardappel, snijbonen zijn ofwel niet verkrijgbaar ofwel onbetaalbaar. Maar in principe zou stamppot natuurlijk met iedere groentensoort moeten kunnen.
Ik eet ook geen spekjes, alternatieven voor de stampot: geitenkaas, appel, olijfjes, kappertjes, zongedroogde tomaat, gerookte tofu. Niet allemaal tegelijk
Nee, heb dat eigenlijk niet gemerkt. Maar ik denk sowieso dat het meeste wat wij eten niet erg "zwaar" is; we eten vaak vegetarisch, en bovendien veel groenten. Momenteel probeer ik mijn calorie-inname te beperken en ik probeer dus te stoppen voordat ik vol zit. Ik denk vooral dat het "vol zitten" niet een erg goed idee is in de zomer.
Ik had daar dus een tijdje geleden zo'n zin in he, draadjesvlees met stoofpeertjes! Het vlees was ook nog eens in de aanbieding, dus in een opwelling gekocht. Maar daarna heb ik het in de vriezer gedaan en vergeten. Dus nu heb ik vlees voor hachee in de vriezer... Maar de winkel verkoopt geen stoofpeertjes meer... En het is hartstikke warm (ik ga met dit weer natuurlijk geen pan uren aan laten staan). Dus nu baal ik!
Niet in de zomer, maar ook niet in de winter, haha! Vind alles met aardappel echt heel erg vies. Maar als jij er wel van houdt, gewoon lekker doen. Wat maakt de tijd van het jaar dan uit?