Ervaring torticollis bij baby

Discussie in 'Aangeboren afwijkingen' gestart door puppy28, 8 jun 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Hallo,
    Ik maak me nu al zo’n 5 weken zorgen over een bult in de nek van mijn baby (vandaag 9 weken oud). 5 weken geleden ben ik voor het eerst naar de huisarts geweest die aangaf dat het een opgezet kliertje was en het zou vanzelf weg moeten gaan. Vorige week bij het cb geweest, daar nog eens navraag gedaan, zij konden me niet vertellen of het nu een spier was of tóch een kliertje en verwezen me terug naar de huisarts. Via de huisarts hebben we diezelfde dag een echo kunnen maken. Volgens de radioloog was het een bloeduitstorting in de spier. Hij heeft gebeld met de kinderarts en die gaf aan dat dit vanzelf weg zou gaan. Zelf had ik ondertussen al het e.e.a. gegoogled en kwam daar uit bij torticollis. Dag later ben ik door de vervangend huisarts terug gebeld en deze bevestigde torticollis zonder dat hij de echofotos had bekeken (had dit nog gevraagd). Ook hij gaf aan dat dit vanzelf over zou gaan. Geen doorverwijzing naar fysio, niks. Het zit me toch niet lekker. Vooral ook omdat ik op het internet andere dingen lees zoals een relatie tussen torticollis en heupdysplasie en zonder behandeling dat er scheefstand blijft bestaan.
    Morgen heb ik opnieuw een gesprek met mijn eigen huisarts en wil ik eisen dat ik doorverwezen wordt naar een kinderarts. Donderdag heb ik zelf maar een afspraak met de kinderfysio gepland staan ook vanwege zijn voorkeurshouding. Hopelijk heeft de kinderfysio hier wel ervaring mee. Heb zo weinig vertrouwen in de NL’se zorg mede hierdoor (maar ook door mijn eigen achtergrond).
    Ik voel me niet echt serieus genomen en heb het gevoel dat ik nu al 5 weken weg heb gegooid. De kleine kan gewoon zijn hoofdje niet meer draaien. Ben zo bang dat dit voor altijd blijft.
    Ben benieuwd naar wat jullie ervaringen zijn met torticollis bij de baby en of en welke behandelingen jullie hebben gehad en of het uiteindelijk ook weg is gegaan.
     
  2. Ansel

    Ansel Actief lid

    11 aug 2019
    495
    640
    93
    Vrouw
    Mijn zoon heeft dit gehad, maar hij was toen wel al een stuk ouder (denk een jaar of 6). Bij hem is het na een aantal dagen vanzelf beginnen beteren.

    Ik begrijp dat het je niet lekker zit. Als leek voelt 5 weken voor mij ook lang aan, zeker bij een baby. Goed dat je een nieuwe afspraak hebt gemaakt! Ben je ondertussen doorverwezen naar een kinderarts?

    Veel succes alleszins! Hopelijk is je kleintje er snel vanaf!
     
    puppy28 vindt dit leuk.
  3. Loes23

    Loes23 Actief lid

    23 jul 2013
    410
    365
    63
    Ik weet dat ik als baby torticollis heb gehad. Als ze me optilden, dan hing mijn hoofdje altijd dezelfde kant op. Ik weet niet hoe lang ik dit gehad heb.. maar gevoelsmatig en volgens de verhalen van mijn ouders heeft het wel een aantal maanden geduurd voordat het weg was. In die tijd deden ze er niks aan. Ik weet niet hoe dat nu is?. Het is in ieder geval helemaal goedgekomen met mijn nek, als klein kind eigenlijk al. Heb als volwassene ook nergens last meer van. Mijn nek is gewoon zoals bij ieder ander :) Als je je zorgen maakt, zou ik het zeker goed laten nakijken. Ik hoop dat de artsen je gerust kunnen stellen.
     
    puppy28 vindt dit leuk.
  4. Gootje1988

    Gootje1988 Fanatiek lid

    5 apr 2017
    4.844
    2.838
    113
    Ik zou een osteopaat vragen of ze wat kunnen betekenen. Ik weet niet waar je woont maar ik weet een hele goede in zuid Holland.
     
    puppy28 vindt dit leuk.
  5. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Dankjewel voor jullie reacties! Heb ondertussen al een kinderarts gesproken en die constateerde dat het met fysiotherapie inderdaad verholpen zou moeten worden. We zijn inmiddels flink bezig met oefeningen en masseren, daarnaast ook bij de osteopaat. Hoop dat het gaat helpen! Gelukkig staat zijn hoofdje niet heel erg scheef, dat was gunstig volgens de kinderarts.
     
    Loes23 vindt dit leuk.
  6. Lafayette

    Lafayette Fanatiek lid

    13 okt 2012
    1.377
    1.562
    113
    Mijn zoon had dit ook als baby, is door de CB arts opgemerkt toen. Hij heeft daarvoor een paar maanden fysiotherapie gehad, ook omdat hij wat extra risico had op afplatting van het hoofdje aan één kant omdat hij zijn hoofd natuurlijk niet goed kon draaien. Ik heb uiteindelijk ook twee keer een afspraak bij de osteopaat geboekt, en die heeft (heel voorzichtig) het laatste stukje opgerekt zodat hij weer helemaal vrij kon bewegen.

    Ik denk dat de torticollis bij ons trouwens kwam door de vacuüm verlossing, er komt een hoop kracht op dat nekje te staan dan.
     

Deel Deze Pagina