Vriend naar de uroloog

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Muisjepluisje, 12 jul 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Muisjepluisje

    Muisjepluisje Fanatiek lid

    17 feb 2021
    1.395
    1.089
    113
    Vrouw
    Ik ben een hele lange tijd afwezig geweest op het forum, nooit gedacht dat ik hier een topic zou starten..

    Om even “kort” mijn verhaal te vertellen.

    Ik ben 24 jaar en heb zo’n 11 jaar de pil geslikt. In de tussentijd de mirena gehad, de implanon, nog meer andere soorten anticonceptie pillen en uiteindelijk dit jaar nog een maand primolut. Ik ben 17 februari helemaal gestopt met alles en kreeg op 15 maart mijn eerste mooie menstruatie.

    Nu 5 maanden / pogingen verder. Mijn cyclussen zijn 27-25-27-27 en zit nu in ronde 5. Ik ben de 1e 3x onwijs obsessief bezig geweest met zwanger raken. Ovulatietesten, temperaturen, alles opzoeken wat er op te zoeken viel, supplementen, rekening houden met alcohol/roken/eten noem maar op. Na 3 mooie cyclussen en een zeer goede bloeduitslag progesteron na ei prikken kreeg ik een onderbuikgevoel; er is iets mis met hem. Ik voel me gewoon vruchtbaar (klinkt misschien idioot) maar had bij hem zo mijn twijfels. Uiteindelijk na een goede discussie heeft hij de dokter gebeld voor een sperma onderzoek. 10 juni was de dag daar en ruim 1 week later kregen we de uitslag (ze waren vergeten te bellen..) “Helaas het is mislukt, er zat urine door de sperma heen dus alles was dood en we konden er niks meer mee”. Opnieuw een afspraak gemaakt met de tip; goed uitplassen en wat langer blijven zitten en het potje nog sneller brengen.
    Nu vandaag na 4 werkdagen de uitslag; alles is dood…. Nu hebben we een doorverwijzing naar de uroloog en ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen/tips/noem maar op.

    Ik woon in omgeving Zuid-Holland dus mocht iemand nog een goed ziekenhuis weten, let me know!
     

    Bijgevoegde bestanden:

  2. Fennec

    Fennec Fanatiek lid

    30 dec 2016
    2.480
    2.972
    113
    ICT-er bij overheid
    Jeetje, wat heftig.

    Bij ons deed de gyn even een "samenlevingstest" om een student te laten zien hoe dat eruit zag bij een routine echo onderzoek bij mij. Zaad moest toen nog onderzocht worden. Ze heeft een kwartier lopen klooien om tot de conclusie te komen dat alles dood was.

    Later bleek uit het zaad onderzoek weinig spermacellen en trage zwemmers. De uroloog voelde een vermoedelijk abces in een bal. Weghalen zou waarschijnlijk niet helpen. Een echte oorzaak is nooit gevonden.

    Nu met ICSI een dochtertje en momenteel weer ICSI en zwanger.

    Als er echt geen levende zaadcellen zijn kunnen ze nog TESE doen, maar daar heb ik niet zoveel verstand van hoe dat werkt.

    Ik hoop dat je snel duidelijkheid krijgt en er toch nog zaad kan worden gevonden!
     
    Muisjepluisje vindt dit leuk.
  3. Muisjepluisje

    Muisjepluisje Fanatiek lid

    17 feb 2021
    1.395
    1.089
    113
    Vrouw
    Bedankt voor je reactie! Ik ben me een beetje aan het inlezen en weet alleen wat IUI betekent, heb ook geen idee welke stappen ze al zetten als er echt weinig te vinden is aan levend zaad
     
  4. Happyhope

    Happyhope Fanatiek lid

    15 sep 2018
    1.522
    674
    113
    Vrouw
    Wat naar zeg!

    wij kregen 2 jaar geleden onverwachts de uitslag dat er geen zaadcellen bij mijn man waren aangetroffen. Werden ook doorverwezen naar de uroloog.

    Bij ons werd na 3 maanden het spermaonderzoek opnieuw herhaald. Dit vanwege de cyclus van ongeveer 3 maanden die sperma doormaakt.
    Ook werd bij mijn man een echo gemaakt van de zaadballen en werden vragen gesteld over zijn gezondheid en verleden (bv operaties die zijn geweest).

    Uiteindelijk werd besloten een TESE te doen. Dit is een operatie waarbij ze vanuit de teel- of zaadballen nog zaadcellen hopen te kunnen halen. Hier zijn toen alsnog 4 rietjes aan zaadcellen uitgehaald.

    in het geval van zeer (zeer) weinig zaadcellen ga je vaak direct naar ICSI en sla je IUI over.

    het is wel ‘positief’ dat er in ieder geval zaadcellen gevonden zijn (als ik je bericht goed begrijp). Dit betekent dat er in ieder geval zaadcellen worden aangemaakt, maar ergens gaat het mis.


    Succes in ieder geval!
     
  5. Muisjepluisje

    Muisjepluisje Fanatiek lid

    17 feb 2021
    1.395
    1.089
    113
    Vrouw
    Ik heb net mijn huisarts gebeld en verhaal gedaan, ik heb een doorverwijzing gekregen voor de gynaecoloog om mij ook te checken.. Heel gek allemaal
     
  6. Fennec

    Fennec Fanatiek lid

    30 dec 2016
    2.480
    2.972
    113
    ICT-er bij overheid
    Is op zich niet gek. Heb ik ook gekregen destijds. Het kan natuurlijk dat er aan beide kanten vruchtbaarheidsproblemen zijn. Dus dat moeten ze wel weten, anders kunnen ze de behandeling niet goed inschatten. IUI heeft bijvoorbeeld geen zin als blijkt dat jouw eileiders niet toegankelijk zijn en IVF moet met andere medicatie of hogere dosering als je in de vervroegde overgang dreigt te komen bijvoorbeeld.
     
  7. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Mijn vriend heeft traag en weinig zaad.

    Normaliter word het na 3 maanden herhaald. In de tussentijd zou ik hem wel supplementen laten slikken. Ubiquinol, een goede multi (bijvoorbeeld van Ortica) en de actieve vorm van Folium zuur. En jijzelf ook. Kan alleen maar bij dragen aan een goed eicel kwaliteit. En voor hem misschien toch een kans.

    Je lichaam doet er 3 maanden over om zichzelf te herstellen of dat supplementen helpen.

    Wij lopen bij het SFG en EMC. Rotterdam. Succes!
     
  8. Muisjepluisje

    Muisjepluisje Fanatiek lid

    17 feb 2021
    1.395
    1.089
    113
    Vrouw
    Ik slik al supplementen, hij ook alleen zn potje was laatst op en had een beetje een fuck it houding gekregen omdat het niet lukte. Juist weer een voorraad besteld.

    ik vraag me af, helaas rookt hij en gelooft pas dat roken invloed heeft als een dokter het zegt, is het zo dat als de dokter het zegt dat hij dan zegt stop eerst maar met roken en tot over een paar maanden einde onderzoek?:(
     
  9. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Das rot, maar dan zal zijn kwaliteit niet "opeens" miljoenen zijn.

    Als je dat in het ZH aan geeft krijg je meestal een stoppen met roken folder. De behandeling word vergoed door de verzekeraar. Maar het kan zeker helpen.
     
  10. Muisjepluisje

    Muisjepluisje Fanatiek lid

    17 feb 2021
    1.395
    1.089
    113
    Vrouw
    Ah oke, ik heb redelijk in mijn hoofd zitten dat het deels door het roken komt want internet staat er vol mee.. maar aan de andere kant ik ken zoooooooveel mensen die nog veel meer roken en ook gezonde kinderen hebben
     
  11. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Het is volgens mij niet zo dat je volledig onvruchtbaar word van roken. Maar het kan wel dat wanneer je al een lager sperma aantal hebt deze minder word of misschien wel verdwijnt maar daar kunnen ze in het ziekenhuis meer over vertellen ;)
     
  12. Muisjepluisje

    Muisjepluisje Fanatiek lid

    17 feb 2021
    1.395
    1.089
    113
    Vrouw
    Bedankt voor je antwoord! Ben gewoon heel bang dat ze zeggen eerst stoppen en see you in 3 months:$
     
  13. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Die kans is erg groot en zou ik me wel op voorbereiden. Sowieso als je een traject begint ben je wel een maand of 2 zoet.
     
  14. Muisjepluisje

    Muisjepluisje Fanatiek lid

    17 feb 2021
    1.395
    1.089
    113
    Vrouw
    Nou hopen dat vriendlief dan zo’n beetje nu ongeveer wil stoppen om dat te voorkomen, en verder ga ik er gewoon neutraal in en zie ik het wel..
     
    Asil vindt dit leuk.
  15. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Succes meid!
     
  16. rossi1

    rossi1 Actief lid

    9 okt 2012
    246
    154
    43
    Jeetje dat is schrikken zo'n uitslag.
    Mijn man heeft te weinig zaadcellen, minder dan 300.000 dacht ik. Dus dat werd icsi. Na de 1e keer testen was ook het advies om te stoppen met roken en dan na 3 maanden weer te testen (sowieso wilde ze het nog een keer testen). Ook die uitslag bleek slecht, stoppen met roken had niet geholpen. Arts gaf toen aan dat als het helpt je meestal een toename ziet maar niet dat je van een icsi advies in een keer wel super vruchtbaar werd. Dat werd later nog een keer bevestigd door de arts toen we overstapte.
    Wel werd aangegeven dat bulk drinken (dus een avondje doorzakken) meer schade aanricht dan elke avond 1 biertje.

    En dat je zelf nog door gestuurd wordt is alleen maar fijn, dan kijken ze of het bij jou er ook allemaal goed uitziet van binnen en of je hormoonwaardes goed zijn.

    Uiteindelijk zijn we overgestapt naar het Medisch centrum kinderwens in Leiderdorp om te kijken of ze daar wat konden betekenen. Daar hadden ze een ander protocol wbt behandeling, mogelijk heeft het geholpen want we hebben we nu 2 kinderen. Sowieso vond ik het daar prettiger, is niet in een ziekenhuis dus een andere sfeer en ze waren daar heel vriendelijk. Ondanks dat het voor ons een eindje rijden was heb ik daar geen spijt van en is het me meer dan waard geweest om het te doen.
     
    Asil vindt dit leuk.
  17. Dansprinsesje

    Dansprinsesje Fanatiek lid

    15 mrt 2014
    2.913
    3.417
    113
    Hebben ze meer uitleg gegeven bij die uitslag, want er staat: er zijn geen zaadcellen aangetroffen

    ik heb 6,5 jaar geleden hetzelfde nieuws gekregen met men ex. Ik had ook dat onderbuik gevoel, heel obsessief er mee bezig geweest
    Uiteindelijk zaad laten testen en ze vonden amper iets terug
    We waren op icsi aangewezen
    Bij de pick up waren er slechts 10 zaadcellen
    Uiteindelijk 4 embryo’s gevormd allemaal 1 voor 1 terug geplaatst maar helaas mislukt
    In een zware depressie gesukkeld en relatie is ook gestrand

    met men nieuwe partner was ik 2x in ronde 1 zwanger ( 1 miskraam)
    MAAR men ex heeft nu intussen al 2 kindjes met zijn nieuwe vriendin
    Terwijl het vrij hopeloos leek

    dus geef niet op
    Ze kunnen veel tegenwoordig
     
  18. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.868
    7.812
    113
    Amsterdam
    Maar als ik de uitslag zo lees is er zelfs helemaal geen zaad gevonden. Dus het is niet zo dat er dood zaad is gevonden maar dat ze geen zaadcellen hebben gezien. Er staat er zijn wederom geen zaadcellen gevonden. Meestal wordt idd geadviseerd te stoppen met roken en drinken sowieso als je een vruchtbaarheidstraject ingaat. Indirect rook jij natuurlijk mee en is het voor jouw vruchtbaarheid ook niet goed. Als het hem lukt zeker proberen te stoppen, het is goed dat jij ook onderzocht wordt stel dat ze dan ook iets vinden kan je dat maar beter weten voordat je een behandeling aangaat die niet zal werken. Heel veel succes bij de uroloog ik gok dat hij verder onderzoek zal krijgen en als dat mogelijk is dat is ook niet altijd mogelijk bijv een tese of een andere variant zal adviseren.
     
  19. Muisjepluisje

    Muisjepluisje Fanatiek lid

    17 feb 2021
    1.395
    1.089
    113
    Vrouw
    Bedankt voor je reactie.. nee ik heb helaas via mn vriend dit alles gehoord en volgens mij zijn huisartsen hier niet heel erg in thuis, enige wat ik heb is dit, zie plaatje
     

    Bijgevoegde bestanden:

  20. Muisjepluisje

    Muisjepluisje Fanatiek lid

    17 feb 2021
    1.395
    1.089
    113
    Vrouw
    Bedankt voor je reactie, we zitten nu midden in een verbouwing die heel intens is, hij wil erna stoppen en dat is eind deze maand.. ben gewoon zo bang dat het echt menens is
     
    Siepie85 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina