Ik eet ze graag in Griekenland met feta, zo goddelijk. Maar omdat ik het nooit kan namaken eet ik ze in Nederland gewoon Nederlands
Ik ook. Maar ik zeg het elke keer weer ik moet een pan aanschaffen. Net als een aspergepan. Het is er niet voor niks, het is wel handig. En dan denk ik een keer aanschaffen maar levenslang plezier want je gebruikt het amper
Dat vind ik niet hoor. Ik heb dat ooit eens geproefd en laat die flubber voor anderen Als mijn man een pot mosselen wil, zal hij ze buiten huis moeten eten.
Mijn man (en de helft van mijn kinderen) lust ze ook niet. Maar als ik mosselen wil dan maak ik ze toch echt gewoon en dan eet hij maar wat anders. Ik ga ze juist nooit in een restaurant bestellen. Daar eet ik liever iets wat ik zelf niet zo snel kan of zou maken. Meestal haal ik dan een biefstukje en dan kan hij dat eten met stokbrood
Ja maar de kans dat mijn man voor zichzelf een pot mosselen kookt is even groot als dat ik ze voor hem ga maken en dat is 0% .
Dat snap ik! Als ik zou gruwelen van mosselen dan zou hij ze ook zelf mogen klaarmaken (en dat zou ook niet gebeuren )
Geen recept, maar wellicht heeft iemand hier een antwoord op? Ik ben echt dol op mosselen maar elke keer word ik echt heel ziek nadat ik ze heb gegeten. Ik dacht eerst dat het aan mijn kookkunsten lag maar na het eten in het restaurant hetzelfde verhaal. Ik durf ze niet nu niet meer te eten terwijl ik ze zo lekker vind. Iemand een idee wat het kan zijn?
Mijn oom heeft dat ook , die kan niet tegen schelpdieren. Hij kan dan wel weer garnalen eten (dus schaaldieren lijken dan wel goed te gaan).
Ik kan alle schaal en schelpdieren eten behalve krab, kan er de klok op gelijk zetten dat het er binnen een uur weer in volle vaart uitkomt.
Ik ben allergisch voor weekdieren (dus schelpdieren, maar ook slakken). Heb dat pas gekregen op mijn 25e ofzo? Eerste keer dacht ik ook aan slechte mosselen, maar later dus ook ziek geworden van slakken en ook eens van oestersaus (toen wist ik het heel zeker, want dan is een slechte batch niet de oorzaak). Ik kan wel tegen schaaldieren, hoewel ik daar soms ook licht misselijk van word (die eiwitten lijken op elkaar, dus daar kun je dan een kruisreactie op krijgen). Mijn reactie is trouwens uren lang overgeven, ook als je maag hartstikke leeg is, niet heel fijn. Van de oestersaus was de reactie milder (want ook maar een heel klein beetje gelukkig, was wel de laatste keer dat mijn man (toen nog vriend) oestersaus heeft gebruikt bij het koken ).
Míjn schoonmoeder heeft dat ook, is bij haar een allergie. 1 mossel en ze gaat 24 uur lang gewoon overgeven, overgeven en nog eens overgeven - echt vreselijk.