Ik zou er niet gelukkig van worden. De hoeveelheid kinderen, prikkels, verschillende juffen, herrie.. en het is niet nodig. 70 kinderen kan je makkelijk over 3 klassen verdelen met elk 23 kinderen. Dat je dan groep 678 bij elkaar doet, zou niet mijn keus zijn maar ok.. maar ik zie vooral geen reden om een soort kantoortuin met AL die kinderen te maken.
Ik ben ook heel benieuwd wat hier aan de hand is. Als zoiets na jullie inschrijving is veranderd had dit gecommuniceerd moeten worden met ouders. Sowieso moet MR hier ook zijn zegje over doen. Misschien is het een noodgedwongen iets door het lerarentekort? Heb je je berichtgeving vanuit school al nagelezen? Heb je zelf misschien iets over het hoofd gezien? Er wordt nu vooral gedaan alsof het een grote herrie is. Is dat ook echt zo? Of is het superstrak georganiseerd? Natuurlijk heb ik ook mijn mening over deze vorm van onderwijs maar wie weet is het in deze groep zo georganiseerd dat het wel werkt. Is je kind blij? Hoe zijn de eerdere resultaten van deze bovenbouwgroepen?
Ik ben ook erg benieuwd wat school zegt. Hier zit ook groep 6,7 en 8 bij elkaar (en groep 3, 4 en 5 en groep 1, 2). Maar het is een sterrenschool, unitonderwijs én er zitten op de hele school minder dan de 70 kinderen die bij jullie in 1 klas zitten. Hier is er naast het werken in de klas ook de mogelijkheid om, in overleg met de leerkracht, te werken in andere ruimtes in de school. Ook is er regelmatig nog een onderwijs assistent in de klas aanwezig.
Yep hier 3 basisgroepen 123 met 55 kids en zelfs de peuterspeelzaal af en toe erbij 456 76 kids 78 55 kids ze krijgen les met hun klas maar 75% vd de les dag zitten ze gemengd in thema te werken Presentaties maken Maquettes voor de zomer van de nieuwbouw school etc
Ik heb met school gesproken en het gaat om unitonderwijs. Er zitten inderdaad 70 kinderen in de klas, groep 678. Ik kan een rondleiding krijgen daar maar ik haal dat niet omdat ik bijna een operatie krijg. Ze gaan nu allemaal filmpjes maken op isy en meer informatie geven omdat meerdere ouders er vragen over hebben. Dus ik ben heel benieuwd..
Wow hier moet ik echt niet aan denken. Hier hebben we alleen een combi 1/2 maar voor de rest heeft iedereen zijn eigen groep. Ik vind een groep 6 kind ook een enorm verschil met een groep 8 kind. Rare combinaties en dan zo'n berg kinderen en docenten. Ik zou spontaan gaan hyperventileren
Als ik het goed begrijp uit je berichten hier, was je er dus niet eerder van op de hoogte dat ze kennelijk aan unitonderwijs doen? Hebben ze dit dan helemaal niet gecommuniceerd, of waar zit de ruis dan, vraag ik me af..?
Kan me niet voorstellen dat dit nu out of the blue wordt ingevoerd en nog nooit met de ouders is gecommuniceerd. Er is toch ook een MR? Ben ook wel benieuwd waar de ruis zit. Het is niet nieuw als dochter ook zegt dat dit al langer is.
Ik ken heel unitonderwijs niet, maar voor mij hoeft t nog geen herrie te zijn om storend te wezen bijv. heen en weer geloop, iemand met een liedje in zn hoofd die meebeweegt of met zn voet tapt, een kriebeltje in zn keel heeft etc. Ik zit met programmeurs etc niet een heel callcentre ofzo, ook niet echt t rumoerige type personen. Voor knutsel/crea gebeuren zouden die aantallen me niet deren maar iets met taalopdrachten ofzo kan je me opvegen. Valt wel heel veel te zeggen over de inrichting overigens. Maar dat is net zo goed als met kantoortuinen. Lekker overzichtelijk en daar houd het vaak ook gelijk weer bij op. Goede inrichting van een werk/leerruimte waar veel personen in verblijven is echt een kunst.
Ik weet van de montessori school dat ze zo werken. Groep 3-4-5 en 6-7-8, maar dan zijn er wel 2 of 3 groepen van zodat ze nooit meer dan 30 leerlingen hebben per klas
Mee eens! Al heb je de dingen die je nu noemt ook in een ‘gewone’ groep. Mij lijkt het ook niks hoor, werken in zo’n megagroep. Maar wie weet, werkt het voor deze kinderen wel.
Ik ken ook scholen die werken met unitonderwijs. Maar die hebben wel kleinere stamgroepen. En wanneer ze in wisselende samenstellingen werken zitten ze in verschillende ruimtes. Je moet het dus meer vergelijken met verschillende vakken volgen op het VO. Nergens gooien ze 70 kinderen en 5 docenten in 1 ruimte.
Maar staat dit dan niet beschreven in bv de schoolgids? Is dit gewoon ineens ingevoerd? Ik denk dat het niet per se slecht is, maar ik zou ook wel benieuwd zijn naar hoe ze het toepassen en of het niet te rumoerig is. Hier dus telkens twee groepen samen en dat werkt gewoon prima, los van die dubbele groepen zitten ze ook wel eens met groepjes samen in een lokaal te werken waar dan ook groepjes van een andere klas werken - dochter zit bv in groep 6, in haar klas zit ook groep 5, en vandaag ging ze aan een opdracht werken in een lokaal waar ook leerlingen van 7/8 bezig waren. Maar dan gaat het dus om verschillende ruimtes, niet 1 grote open ruimte. En hier is het echt rustig, groepjes onderling praten zachtjes, tijdens de uitleg is de hele klas stil (als groep 5 instructie krijgt, werkt groep 6 individueel in stilte etc).
Maar als daar 3 juffen staan die tegelijk tegen 3 verschillende groepen kinderen praten, zijn het dus feitelijk 3 groepen van ca 23 kinderen die alleen fysiek bij elkaar zijn gezet? Als ze daar 2 tussenmuren hadden geplaatst was er niks aan de hand? Waarom dat niet zo oplossen?
hier is het anders ingedeeld Komende 2 jaar (dus groep3 en groep 4) Maximaal 20 kinderen in de klas ipv 30l Ik hoop dat mijn jongste hiervan kan profiteren! Hij start net in groep 3
Als een school met unitonderwijs werkt, is de ruimte niet voor niets aangepast (zonder muren ed), dat ‘hoort daarbij’. Ook wordt er dan als het goed is niet (zeker niet de hele dag) klassikaal gewerkt, want dat zou juist weer niet passen. Wat ik vooral gek vind is dat je niet weet dat de school vanuit dat concept werkt… Vraag me dan net als een aantal anderen af of dat veranderd is sinds je je dochter er inschreef en of en zo ja, hoe de school dat dan gecommuniceerd heeft?
Heerlijk zeg. Hier dit kleuterjaar aan het einde van het schooljaar 25 kindjes in de klas (sommige andere kleuterklassen 24), tov. 32 kleuters afgelopen jaar. Zo’n fijne verbetering!
Wel apart dat er dus meerdere ouders het niet hebben meegekregen of dat school niet goed heeft gecommuniceerd. Blijf het apart vinden.