Gewoon even om te spuien, en misschien wel herkenbaar voor andere mama's

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Mammavantwee, 29 aug 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.830
    14.158
    113
    Je kan zonder bv ook zo licht slapen, ik heb een nachtje op een stretcher geslapen met een hummeltje in mn armen. Elke beweging voel ik.

    Probleem alleen is, je moet niet uitgeput zijn en dat maakt t vaak tricky. Toen ze ukkepuk was had ik een babynestje gemaakt van mn voedingskussen en een verschoningshoes, zij in een slaapzak daar bovenop en die constructie lag volledig gestut naast me op een kingsize bed dat t echt geen kant op kon. Mijn hand op haar zodat ik voelde dat ze bewoog en ik een fleece onesie aan zodat dekens onder ons bleven. Ik had toen nog geen 8 minuten aaneengesloten slaap gedurende weken ivm lactose ellende waar zij van kramp naar kramp schoot, speentjes kwijtraakte, speentje terugwilde (verzachtte de kramp), luchtalarmpje nadeed etc.

    Glow in the dark spenen van difrax waren wel echt een uitkomst toen ze wat ouder was. Had er op een gegeven moment geloof ik 3 in 1 ledikant en overdag was t spelletje "pak de speen", mama was niet helemaal gek oefenen met die handel. Wat een verademing toen ze t zelf voor elkaar kreeg. Eerste nacht dat t lukt eerst veel gemopper, laat dr toch maar ff klooien er ligt er vast 1 wel handig. En ja hoor na wat ge-etter hoorden we een gelukzalig toontje en was t stil, speen gevonden en in gedachten zagen we een koppie vol trots met een speen. "lekker gelukt! Ha!"

    Edit: evt derian tentje overwegen als de wagenbak evt niet meer past? die kan je met banden ook vastzetten aan een matras. Niet helemaal terrorproof maar toch een beetje "afgebakend terrein".
     
  2. Vogelmeisje

    Vogelmeisje Fanatiek lid

    3 mei 2010
    1.011
    291
    83
    Ja fases van slecht slapen is slooopend .
    Zou het helpen haar overdag meer eten aan te bieden, en ook de nodige beweging en uitdaging te geven. Zorgen dat ze haar buikje goed vol heeft en moe is.
    Of je dochter op het aankleedkussen tussen jullie in?
    En soms hebben ze gewoon geborgenheid nodig, indrukken verwerken.
    Bij echt onrustig in de zin van huilerig contant, niet de slaap kunnen vatten, blijven bewegen (groeipijn?) Dan geef ik gewoon een zetpil.
    Chamodent voor evt tandjespijn.
    En Dan gaat het vaak goed.
    Maar Dan moet ik zeker weten dat hij geen honger heeft.
    Zeker tussen 8-15 maanden had hij gewoon zoveel honger. Hij was een vroege loper en verbrandde ook gewoon veel...
     
    Mammavantwee vindt dit leuk.
  3. Vogelmeisje

    Vogelmeisje Fanatiek lid

    3 mei 2010
    1.011
    291
    83
    Oja,en met je man afspraken maken
    Wij doen zo: voor middernacht heeft mijn man 'dienst', na middernacht ik.

    Zo geef je elkaar wat slaap:)
     
    Mammavantwee vindt dit leuk.
  4. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.453
    4.882
    113
    Vrouw
    Ik lees nu pas je berichtjes!

    Honger is/was het denk ik niet. Ze drinkt haar flessen ook niet altijd leeg, en ik geef haar ook gelijk een flesje als het haar niet lukt om weer in slaap te komen! De laatste dagen gaat het gelukkig best goed, ze komt 1x en slaapt dan weer verder tot 6:00/7.00 en van de week zelfs 7.30. niet te hard roepen, zal je zien dat het vannacht weer minder gaat :p.

    Bedankt voor de tip!
    Wij doen het indd andersom, ik vind de vroege ochtenden juist pittig, omdat de dagen soms al lang zat zijn! Ik doe de nachten en m'n man vanaf 5.00, die heeft nu dus al een paar nachten geluk :p.

    Maar die fases zijn indd slopend. Sowieso, denk je net een ritme te hebben veranderd alles weer. Ik geniet echt van m'n baby, maar het 1e jaar met al die veranderingen.. vind het maar lastig :p
     
    Vogelmeisje vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina