Wat een goed idee doe komkommer met brie en die met roomkaas! Nachos is superleuk maar lukt niet zonder oven. Wat voor soort dipsaus doe je bij die groente dan? Mozzarella spiesjes ga ik ook doen ja!! Bedankt!!
Ik heb laatst o.a. hartige mini muffins gemaakt voor gasten. Twee soorten: geroosterd paprika en chorizo Gedroogde tomaat, olijf en basilicum En met de vulling kan je natuurlijk nog meer variëren, bv ham en maïs Geraspte kaas zat in beide versies En het handige is dat je ze van tevoren kan invriezen en ontdooid, op kamertemperatuur kan serveren. Ze zijn ook zo ontdooid.
Hier zijn de 'ouderwetse' hapjes eigenlijk altijd als eerste op -stukjes ei in rookvlees -augurk in cervelaat -asperge in ham -blokje kaas met gember of mandarijn
Wraps met zalm/kipfilet/carpaccio Kaasballetjes (kun je van te voren maken en ter plekke frituren) Pasteitjes met Salt fish/tonijn/beef/vega (frituren) Bladerdeeg brie hapjes (airfryer) Fruitspiesjes Komkommer/wortels/tomaat met een frisse dip Olijven, kaasjes Toastjes met smeersels Ik zie boven heel wat suggesties met noten en pinda's die sla ik altijd over met 3 allergische kinderen. Vorig haar huurde wij ook een zaaltje en dan was dit het wel. Vond het ook best lastig in te schatten. Je moet toch alles versjouwen. Haha. Al doen wij er meestal ook een avond maaltijd bij. Kip (standaard!) /vis en nasi of bami.
Standaard hebben wij altijd: Stokbroodje/toastje met smeersels, balletjes gehakt, bitterballen in bladerdeeg, kippie pan, bittergarnituur en voor de kids als extra wat chippies..
Dat zou hier ook nog wel eens geval kunnen zijn, maar ik vertik het om die 'ouderwetse' hapjes klaar te maken als ik niet genoeg recepten heb voor bijzondere dingen en die ook veel leuker vind om te maken en te serveren. Wij maken om die reden altijd wel cocktailworstjes in croissantdeeg. Die zijn binnen 5 minuten op. Hebben ze in ieder geval iets om te eten
Wij laten vaak hapjes schalen aanleveren door een cateraar. Dan krijg je meestal het volgende: - mini sandwiches met kaas/ham - wrap met zalm een roomkaas - wrap met kip en roomkaas - gevuld eitje - grill worst - gehaktballetje - kaas met een Amsterdams uitje - stokbroodje filet americain met ui - stokbroodje met brie - mini bakje met daarin een garnalen cocktail - augurk in ardennerworst gerold - kipspiesje Ik ben vast nog wat vergeten, maar dit in ieder geval in grote lijnen.
Bij de groente kan je ook een bakje heksenkaas en bij de Lidl hebben ze dat van een ander merk. Hier regelmatig op verjaardag komkommer paprika in stengels snijden, tomaatjes erbij en zo een bakje heksenkaas zelfs vele kids vonden het lekker.
Andere vraag in het verlengde. Heb nu met m'n man een discussie over de hoeveelheid. Pff zo lastig in te schatten. Zeker omdat het op locatie is, ik alles mee moet sjouwen en niet even iets uit de voorraad kan halen thuis als iets op is ofzo. Hoeveel kaas/worst. Gehaktballetjes Bitterballen? Wraps, andere hapjes? Ik vind het zo lastig! Bier en wijn hebben we wel rond. Frisdrank altijd lastig nu kinderen ouder worden en opeens gaan ranja meer drinken. Maar die hapjes vind ik lastig! We hebben 25 kinderen en 30 volwassenen.
Zou in ieder geval hulp vragen om alles te snijden en te doen. Bij daily style heb je dacht ik ook best grote ronde schalen. Zou daar er 5 van doen en dan vullen met hapjes(koude) die je noemt. Als je daarnaast nog chips en nootjes hebt. Je kan ook makkelijke hapjes doen kaas, 2 soorten worst, olijven, druiven, paprika en komkommer in reepjes met heksenkaas, tomaatjes, wraps met zalm en kip kruidenkaas en sla. Prikkertjes. Dan heb je chips en nootjes. Als je dan 1@2 rondes evt iets warm hebt denk aan mini saucijzenbroodjes en worstenbroodjes (kunnen in de airfryer) dan is het toch voldoende. Dan heb je waarschijnlijk ook nog taart Ze gaan goedgevuld weg. En denk op is op! Zou thuis in bakjes al het rauwkost al snijden als je het in de koelkast zet kan dat een dag van te voren. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk en kies een aantal hapjes die makkelijk te maken zijn want je moet zelf ook wel genieten het is niet alleen een werkkamp
Augurk in boterhamworst. Wraps. ( kruidendokter of kruidenkaas, kipfilet en ijsbergsla) Heksenkaas met paprika, komkommer, tomaat. Kaas. (Jong belegen, oud, tomaat olijf, pitjeskaas) Worst. Gevuld eitje. Komkommer. Zilveruitjes. (Combineren met bv kaas en worst) Chips met dipsaus van Duyvis. Pinda, noten, m&m’s. Tucs. (Bacon tucs met stukje zalm erop) Bladerdeeghapjes. (Knakworst) Zout/kaas stengels. Gehaktballetjes. Mini snacks. (Airfryer) Toastjes en/of stokbrood: Zelfgemaakte tonijn en makreel salade. ( blikje, mayonaise , augurkje en uitje eventueel yoghurt inplaats van mayo voor gezondere versie) Zelfgemaakte eiersalade. Verder kip kerrie, filet American, brie etc. Fruit: Druiven. Meloen. (Galia en watermeloen)
Weet niet wat je uiteindelijk precies gaat maken.. Maar misschien een optie : reken per volwassen persoon 3/4/5 hapjes buiten de toast etc om. Vaak maak je veel te veel en eet de 1 een extra kaasje en een ander alleen maar een toastje.. Kinderen kun je eventueel ook een uitdeel chips zakje geven. En anders, al haal je een extra zak chips die komen vast na het feestje wel op maar kun je wel bijvullen zodra je merkt dat het op raakt! Misschien heb je er wat aan, misschien ook niet maar ik wens je een fijne verjaardag!
Ik neem aan dat op locatie wel een koelkast is? Je kunt bepaalde hapjes ook weer invriezen. Dan zet je elke keer kleine porties neer en als iets over is, neem je het mee naar huis en vries je het in. Gaat prima met bladerdeeghapjes, gehaktballetjes en spiesjes. Ik maak altijd veel verschillende hapjes klaar, gewoon omdat ik dat leuk vind. Maar ik gooi niets weg. Wat over is, vriezen we in, of gebruiken we op een andere manier.
Ik heb nooit zo'n zin om lang van tevoren in de keuken te staan. Ik heb het al druk zat op de verjaardag zelf. Wat ik in het snelle doorscrollen nog niet voorbij heb zien komen, zijn ovenhapjes. Geen bitterballen etc maar bladerdeeghapjes, mini saucijzen- en/of worstenbroodjes.