Zoals @Saartje33 ook zegt, ga ik met dit gerecht meestal ook voor het gemak en gebruik ik dus die blikjes. En ik koop ook een zakje met al geraspte parmezaanse kaas. Dus ik hoef alleen de bosuitjes en basilicum nog maar even te snijden.
https://amiraspantry.com/roz-meammar-meammar-rice/ https://www.196flavors.com/tunisia-tajine-maadnous/ https://thewanderlustkitchen.com/moroccan-sheet-pan-chicken/ https://tarasmulticulturaltable.com/macarona-bechamel-egyptian/ https://natashaskitchen.com/easy-scalloped-potatoes/ Een paar van onze favorieten. Volgens mij staan er op Lekker en Simpel ook veel ovengerechten.
Ik maak nog wel eens gevulde puntpaprika's of courgettes. -Puntpaprika's in de lengte doorsnijden. In een pan gesnipperde ui met knoflook in een beetje olie bakken. Verse spinazie er bij. Op smaak maken met zout en peper. De spinazie verdelen in de paprika's. Fijngesneden feta, geroosterde pijnboompitten en een beetje geraspte kaas er over. In de oven op 180°c. Geen idee hoe lang, want daar let ik nooit zo op. Als de kaas een mooi korstje is geworden is alles gaar. Serveren met rijst. -Courgettes in de lengte doorsnijden. Met een lepel het binnenste er uit schrapen. In een pan gehakt rullen. Knoflook en ui er bij. Rode paprika, champignons en het binnenste van de courgettes er bij. Op smaak maken met zout en peper. Alles in de courgettes scheppen. Kaas er over en op 180°c in de oven. Ook erg lekker met rijst.
Traybakes! Zo makkelijk en simpel. En lekker! Krieltjes, kleine gehaktballetjes en gesneden groente naar keuze op een ovenplaat doen. Olijfolie en kruiden naar keuze erover en dat een half uurtje in de oven. Als je googled op traybake dan vind je allerlei opties en variaties.
Zuurkoolschotel met banaan: Aardappelpuree maken (ik gebruik meestal een pakje), gehakt rullen en banaan in plakjes snijden. En dan ovenschotel vullen met eerst een laagje puree, dan zuurkool, gehakt, banaan en bovenop weer een laagje puree. Vervolgens wat paneermeel en een paar klontjes boter erop en dan 45min op 200grd (tot het door en door borrelt). Serveren met veeeeel appelmoes. Heerlijk als het buiten lekker koud is.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1189226/linzen-makreelsalade-met-avocado-en-ei Geen overschotel maar geen vlees, gezond en gemakkelijk!