Visite neemt vader mee

Discussie in 'De lounge' gestart door Manolito, 25 sep 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.583
    4.625
    113
    Deze vriend is waarschijnlijk van buitenlandse afkomst (aangezien vader uit het buitenland komt?) En wellicht niet goed bekend met de Nederlandse gebruiken. Wellicht een idee om voorzichtig aan te geven dat zoiets hier ongebruikelijk is. En dat ook dit verzoek overal neerleggen bij anderen voor een dilemma zorgt. Want eigenlijk zitten anderen niet te wachten op een onbekende man waar ze niets mee hebben en die niet is uitgenodigd. Maar weigeren is vervelend of onbeleefd dus durft men wellicht niets te zeggen.

    Ik vind het ook heel vreemd dat iemand die maanden bij je verblijft continu op sleeptouw moet worden genomen. Misschien kan zoon hem beter introduceren op plekken waar hij (al dan niet voor beperkte tijd) zelf wat contacten op kan doen. Plaatselijk buurthuis, sportclub of culturele of religieuze clubs.
     
  2. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Wat een onzin. Dat heeft echt niets te maken met de Hollandse cultuur dat dat hier niet gebruikelijk zou zijn. Dan kun je beter voorzichtig influisteren dat sommige mensen niet houden van onverwachte mee eters maar niet iedereen over 1 kam scheren.
     
    Marti, Zuul, masami en 9 anderen vinden dit leuk.
  3. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    #143 GossipGirlxoxo, 27 sep 2021
    Laatst bewerkt: 27 sep 2021
    Ik kook niet altijd extra (als ik dat doe dan is het iets wat de volgende dag als lunch nog gegeten kan worden of wat de vriezer in kan voor als ik een dag geen zin heb om te koken). Hebben we dus mee eters dan gaat er niets de vriezer in en heb ik een gewone lunch de dag erna. Vorige week bijvoorbeeld kwamen 2 vrienden man helpen met iets sleutelen aan zijn motor. Die begonnen om 3 uur in de middag zou kort werk zijn en daarna zouden ze gaan rijden. Man zou niet thuis eten. Uiteindelijk duurde alles langer dan de bedoeling was ging ik aan mijn eten beginnen en waren ze nog steeds bezig dan vraag ik wel wie er mee wil eten. Toevallig at ik andijvie stamppot met gehaktballen. Die gehaktballen had ik in de middag gemaakt eigenlijk voor 3x avond eten (de helft invriezen) dat heb ik dus uiteindelijk allemaal gebakken. Voor de andijvi heb ik wat extra aardappelen geschild dus de verhouding was een beetje anders dan normaal en ik heb een zak bolletjes uit de vriezer gehaald voor als iemand nog honger had zodat ze nog een broodje bal konden eten. Had ik niet zoveel gehaktballen gehad dan had iemand kipkorns uit de oven gekregen ipv gehaktballen en had ik een zak brocolie uit de vriezer gehaald maar met een beetje passen en schakelen lukt dat altijd wel hier.

    ik kan me trouwens wel voorstellen dat als je om 18 uur uit je werk komt dat je geen zin hebt om nog te schakelen en na te moeten denken hoe je je avond maaltijd omgooit.
     
    Zuul, 11131618, Liekje81 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  4. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Totale onzin vind ik het niet.
    Zoals de meeste reacties hier ook laten zien, zouden veel Nederlandse mensen het toch wel op prijs stellen als het even gevraagd i.p.v. meegedeeld wordt wanneer iemand meekomt.

    Ik zou me overigens niet geroepen voelen om dat zelf duidelijk te gaan maken, lijkt mij dat die vrouw van die man die zijn vader meeneemt dat ook prima kan vertellen.
     
    hummeltje5 en Syane vinden dit leuk.
  5. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.521
    1.945
    113
    Nee hoor. Oer Hollandse mensen.
    Vader heeft alleen een buitenlandse vriendin en woont sinds 2 jaar bij haar
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  6. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    ik ken de nationaliteiten van alle reageerders hier niet, maar om te zeggen dat het een typisch Hollands iets is en die man vast buitenlands omdat hij het niet gewend is vind ik echt raar (en onzin).

    edit. En ik zie in de reactie van ts hierboven dat dat dus niet zo is.
     
  7. Boordevol

    Boordevol VIP lid

    26 jun 2009
    6.072
    4.181
    113
    Nou, over vooroordelen gesproken. Ik denk dat dit echt in de meeste culturen totaal geen issue is.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  8. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    dat denk ik ook (was niet mijn mening of aanname), maar ik denk dus ook dat het in de Nederlandse cultuur geen issue is.
     
  9. Ayla7000

    Ayla7000 Actief lid

    24 jun 2021
    491
    218
    43
    Misschien is hij eenzaam??
    Ik zou niet moeilijk doen maar gewoon gastvrij zijn en een avondje over andere onderwerpen praten.
     
    Sado en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  10. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Oh ja dat laatste ben ik met je eens. Dat die man buitenlands zou moeten zijn, vond ik ook ver gezocht.
     
    hummeltje5 en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  11. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.951
    15.255
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Ja echt hoor. Ik moest er ook steeds aan denken en lachen haha
    Dat ik een bevriend stel uitnodig en dat ze dan ineens aankondigen dat hun pa of ma ook meekomt, het idee alleen al.
    Ik zou het heel erg vreemd vinden. Dan maar niet gastvrij, kan daar echt niet mee zitten.
     
    Gewooniemand, Mapje, Neuzeke en 3 anderen vinden dit leuk.
  12. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    dat je het vreemd vind is niet gek omdat je het nooit hebt meegemaakt. Maar vreemd of anders hoeft toch niet perse negatief te zijn? Los van de mening of het wel of niet gastvrij is. Misschien is het bloed gezellig met die extra persoon erbij? Ik vraag me af wat het ergste is aan een vader of moeder extra aan tafel bij een dinertje?
     
    hummeltje5, Zuul, MadeInUSA en 4 anderen vinden dit leuk.
  13. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar iedereen zijn antwoord op de vraag die ik hierboven aan Anouk stelde. Wat vinden jullie er erg aan als je visite bij een dinertje zijn/haar vader of moeder mee zou nemen.
    Is het dat het niet word gevraagd en word medegedeeld? Is het dat je extra boodschappen moet doen en extra moet koken voor iemand die je niet kent? Hou je er niet van om met onbekenden te praten?
    Wat is zeg maar het ergste aan het idee dat er iemand extra mee komt?
     
    Sado vindt dit leuk.
  14. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.889
    16.248
    113
    Als hier iemands vader/moeder/wie dan ook opeens mee zou eten word er gewoon wat besteld.:oops::roflmao: Als er een paar dagen van te voren word gevraagd of iemand mee kan eten hou ik daar qua boodschappen rekening mee.

    Ik vind het helemaal niet erg als er iemand mee eet die ik niet ken, ik heb in genoeg situaties gezeten waarbij ik de gene was die ze niet kenden.
     
    Zuul, Sado en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  15. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik bedoel echt in deze setting dat je het van te voren weet. Als je echt een dinertje organiseert snap ik dat je niet last minute nog voor een extra persoon eten erbij hebt. Tenminste ik heb dat dan niet want dan doe ik meerdere gangen en echt als hoofdgerecht een stuk vlees of vis per persoon. En als het niet anders kan ben ik ook niet de beroerdste om te delen of mijn maaltijd af te staan aan de extra gast maar ik zou dan balen van de last minute wijziging omdat ik altijd veel tijd en moeite in dat soort dingen steek (tafel mooi gedekt, naamkaartjes maken, hele stad door rijden voor overal de lekkerste dingen enz) en het dus dan niet loopt zoals ik had gepland.
     
  16. Merlino

    Merlino Fanatiek lid

    21 sep 2021
    2.210
    3.511
    113
    Vrouw
    Ik zou het ook niet erg vinden, dus kan je vragen niet beantwoorden.

    Kan me overigens wel voorstellen dat als je al heel lang uitkijkt naar een “intiem” (is dat het juiste woord?) samenzijn, dat je dan teleurgesteld bent dat dat niet plaats zal vinden. En als dat het geval is bij ts heeft ze het op een goede manier opgelost zo!
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  17. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.461
    10.662
    113
    Weet je… wat ik een beetje vervelend vind is dat degenen die dit niet fijn vinden meteen als niet gastvrij worden weggezet. Zo komt het althans op mij over door de manier hoe hier gepraat wordt. Ik ben iemand die echt wel gastvrij is. Heel veel voorbeelden over extra koken of zelf een boterham dan eten, zoete inval van vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen, vragen of ze mee-eten, al hier mensen aan het klussen zijn of vrienden rond etenstijd zijn dan vraag ik regelmatig of ze willen eten, etc. Ik vind mezelf echt wel gastvrij.
    Maar dat je als gast uit jezelf iemand anders uitnodigt om mee te komen eten, dat vind ik ronduit onbeschoft. Voor mij staat dit compleet los van gastvrijheid. Het sfeertje wat een beetje ontstaat in dit topic is van ‘die doen moeilijk, die zijn niet gastvrij, die vinden extra eten maken vervelend’ en ik vind dat niet prettig eerlijk gezegd.
    Voor mij heeft het echt met respect te maken voor mijn huis, mijn gastvrijheid en onze vriendschap en daar dus heel lichtzinnig mee omgaan als je gewoon een extra persoon meeneemt.
     
    Zomerbloem, Siepie85, iMum en 18 anderen vinden dit leuk.
  18. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    met mijn laatste vraag is het niet mijn bedoeling om iemand als niet gastvrij weg te zetten. Daarom noemde ik expres in de vraag daarboven aan Anouk “los van of het wel of niet als gastvrij word gezien”.
    ik ben namelijk echt benieuwd naar wat de bezwaren zouden kunnen zijn omdat ik zelf geen bezwaren kan verzinnen die me zo zouden storen dat ik het liever niet zou hebben.

    edit. Jij vind dus het ergste eraan dat het niet gevraagd word maar word medegedeeld maak ik uit je reactie op? Het heeft dus niets met die extra persoon aan tafel te maken dat je het niet prettig vind. Als het je was gevraagd was die extra persoon dus net zo welkom geweest als je gasten?
     
  19. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.461
    10.662
    113
    Ik heb mijn post nog aangevuld waarom ik er zo insta.
    Wel fijn dat je het even extra uitlegt hoe eea bedoeld is. Ik bedoelde niet perse jouw Posts hoor maar meer de combinatie van diverse berichten.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  20. Merlino

    Merlino Fanatiek lid

    21 sep 2021
    2.210
    3.511
    113
    Vrouw
    Ik weet niet of je op mijn reacties doelt, maar ik vind mensen die het wel vervelend vinden als er een gast mee komt helemaal niet ongastvrij hoor! Ik zit er zelf gewoon niet zo mee en ben het ook gewend dat iedereen overal maar mee komt en aanhaakt.

    ik kan het me ook voorstellen dat je het vervelend vindt als je er niet op gerekend hebt, ik denk dat wij er altijd een soort van op rekenen en dat het daarom niet erg is ofzo? Nooit zo over nagedacht eigenlijk, maar denk het wel!
     
    Mapje, GossipGirlxoxo en Syane vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina