Strippen

Discussie in 'De bevalling' gestart door Saren, 11 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Saren

    Saren Actief lid

    7 jun 2012
    329
    23
    18
    NULL
    NULL
    Goedemorgen allemaal,

    Ik heb woensdag een afspraak staan bij de gynaecoloog en de vorige keer stelde ze voor om dan een inwendig onderzoek te doen en evt te strippen mits de kleine man zich nog niet heeft aangediend. Ik ben as woensdag 39 weken zwanger en nu twijfel ik of ik me laat strippen of de natuur zijn gang laat gaan en nog een week wacht. Ik heb de laatste tijd wel veel pijn, kan soms bijna niet meer lopen en slaap slecht. Ik denk dat de gyn het daarom ook voorstelde.
     
  2. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.915
    15.362
    113
    Correct me if I’m wrong, maar volgens mij geeft strippen enkel “het laatste zetje”.
    Dus als de kleine/jouw lijf er nog helemaal niet klaar voor is, zal het waarschijnlijk toch weinig tot geen effect hebben :)

    Ik zou ervoor gaan, zeker als je al zoveel pijn hebt. Misschien scheelt het je een paar dagen langer daarmee rondlopen.

    Sterkte met de laatste loodjes!
     
  3. LSL

    LSL Bekend lid

    6 nov 2020
    511
    470
    63
    Vrouw
    Wat @Sado zegt klopt helemaal. Ik ben bij mijn laatste kindje 3x gestript zonder enig resultaat :) Dus als het nog niet klaar is zal de natuur hoe dan ook zijn gang gaan.
    Ik zou er ook voor gaan indien je echt oncomfortabel bent. Maar hou er dan wel rekening mee dat er sowieso geen garantie is dat het werkt natuurlijk ;)
     
  4. Saren

    Saren Actief lid

    7 jun 2012
    329
    23
    18
    NULL
    NULL
    :oops:Bedankt voor jullie reacties.

    ik ben met mijn dochter ook gestript met 38+4 omdat ik toen al een paar dagen met drukkend gevoel van onderen rond liep. Tijdens inwendig onderzoek bleek ik al 2-3 cm ontsluiting te hebben en ben ik dus gestript. Dit had wel effect want ‘s nachts is mijn dochter geboren.

    ik twijfel nu omdat deze hele zwangerschap zwaar voor mij is geweest, zowel lichamelijk als geestelijk. Zit al vanaf 27 weken in de ziektewet ivm harde buiken en begin van bekkeninstabiliteit. Bij iedere controle kreeg ik te horen dat ik het nog rustiger aan moest doen. Erg frustrerend. Ik ben er nu dus wel klaar mee maar meneer is aan de kleine kant daarom val ik sinds 30 weken onder het ziekenhuis. Het zou in mijn ogen beter zijn als hij zo lang mogelijk blijft zitten en zelf bepaald wanneer hij er aan toe is.

    Van afgelopen vrijdag op zaterdagnacht had ik valse weeën. Ze hielden ongeveer 2 uur aan en kwamen echt in golven alleen nog niet heel regelmatig. Toen mijn man en ik op het punt stonden om te vertrekken zakte het weer af. Hier heb ik zaterdag behoorlijk spierpijn van gehad. Ik dacht even dat het was begonnen maar niet dus. Toen dacht ik, nu kan het niet lang meer duren en zal hij vast snel komen. Maar nog niet dus. Van de ene kant hoop ik dat hij voor woensdag uit zichzelf komt. Maar ik durf er geen zinnig woord meer over te zeggen :rolleyes:
     
  5. Do1981

    Do1981 VIP lid

    9 dec 2016
    5.483
    3.341
    113
    Als je zoon aan de kleine kant is, is het zeker niet zo dat hij in je buik per se beter af is. Het zou ook kunnen dat hij klein is omdat hij wat minder voeding krijgt uit de placenta. Niet om je bang te maken, hij krijgt zeker nog voeding, maar misschien iets minder. Dus het is niet zo dat in je buik altijd beter is.

    bij mij konden ze met 40 weken niet eens strippen. Zat nog potdicht. Dus je hoeft er echt niet bang voor te zijn dat het iets opwekt waar baby niet klaar voor is.

    als ik je verhaal zo lees zou ik er lekker voor gaan, zeker als de gyn het voorstelt
     
  6. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.148
    1.070
    113
    Wat is het ergste dat kan gebeuren? Dat je een nacht veel harde buiken, krampen ed krijgt, zonder dat het iets oplevert. Maar zo te lezen heb je dat nu eigenlijk ook al dus, tja?

    Strippen is echt een 'poging', niet iedereen is te strippen en het zal ook zeker niet altijd iets opleveren. De 'effectiviteit' neemt vooral na 41 wkn duidelijk toe. Maar niet geschoten, mis geschoten?

    Ik heb bij mijn 2e om strippen gevraagd vanaf 39 wkn ivm veel klachten, maar ik was niet te strippen (potdicht) tot de baby zich met 41+5 wkn spontaan aankondigde...
    Bij de 1e succesvol gestript met 41+2 wkn, bij de 3e ook niet te strippen (potdicht).
     
  7. sabrinab1986

    sabrinab1986 Fanatiek lid

    9 okt 2012
    1.157
    266
    83
    NULL
    NULL
    Ben met alle 3 gestript maar ik zou het nooit weer doen met de eerste en derde braken erdoor mijn vliezen en dan krijg ik geen weeen dus kon na het ziekenhuis voor weeen opwekkend bij de 2 e lichtjes gedaan en toen kreeg ik wel weeen en ging het mooi vlot en op het laatst de vliezen gebroken toen was ze er
     
  8. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.029
    17.042
    113
    Vrouw
    De keuze is geheel aan jou. Er zullen hier op het forum positieve en negatieve ervaringen gedeeld worden, maar luister naar je eigen gevoel.
    Hier een positieve ervaring bij mijn 1e, maar toen was ik al 41 weken.. bevalling kwam na het strippen direct op gang. Bij de 2e ook een poging gedaan toen ik 40 weken was, kon nog niet gestript worden. Bij 40+6 alsnog spontaan begonnen (dag later zou ik weer een strippoging hebben). Ik was er helemaal klaar mee, alles deed zeer dus toen het strippen niet lukte was ik écht teleurgesteld.
    Als je redelijk op bent, zou ik gewoon een poging wagen... ;)
     
  9. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Ik zou het een kans geven.
    De gyn stelt dit niet zo maar voor en wat de andere ook al zeggen, als je lichaam er niet klaar voor is gebeurd er niks.

    Ik ben met 38+1 gestript dit keer.
    Had 1cm en ze heeft echt behoorlijk hard gestript.
    Mijn lichaam reageerde met veel harde buiken, veel afscheiding maar verder niks.
    Met 38+6 braken spontaan mijn vliezen maar ook toen geen weeen die kreeg ik pas na 36 uur.
     
  10. Saren

    Saren Actief lid

    7 jun 2012
    329
    23
    18
    NULL
    NULL
    Nou voor niets druk gemaakt want ik was nog niet eens te strippen (potdicht). Wat een tegenvaller. Zoveel pijn afgelopen dagen en al flink aan het rommelen met nul resultaat. Sorry even een baal momentje :(.
     
  11. Saren

    Saren Actief lid

    7 jun 2012
    329
    23
    18
    NULL
    NULL
    Even een update:

    gisterochtend rond 5 uur ‘s ochtends ben ik mijn slijmprop verloren. Gisteravond kreeg ik ineens loodzware benen, ik kon niet meer op mijn benen staan. Ik ben in bed gaan liggen en daar kreeg ik last van rug weeën. Ik had het koud, rillerig en hoofdpijn. De weeën hielden ongeveer 2 uur aan en kwamen heel regelmatig om de 3 á 4 min. Na contact met het ziekenhuis zijn we daar naar toe gegaan. Maar… op dat moment zakten de weeën weer af. Ik stond echt in twijfel of we nog wel naar het ziekenhuis moesten gaan. Maar mijn man wilde wel heen. In het ziekenhuis heb ik ongeveer 2 uur aan de monitor gelegen. Ik had veel harde buiken. De baby deed het hartstikke goed. Inwendig onderzoek gehad en mijn baarmoedermond stond nu wel open. De baby was al ver ingedaald want de mond was nog maar een kort stukje en ze kon zijn hoofdje al voelen. Dus alles is toch niet helemaal voor niets geweest. Na overleg besloten om weer naar huis te gaan om onze rust te pakken (het was inmiddels al half 1 ‘s nachts). We hebben een goede nacht gehad en wachten maar weer af…
     
    Spectre vindt dit leuk.
  12. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.029
    17.042
    113
    Vrouw
    Oh zo begrijpelijk!! Bij onze dochter had ik met 40+2 een afspraak om te strippen, lukte ook niet... was echt enorm teleurgesteld en er helemaal klaar mee! Met 41 weken zou de vk opnieuw gaan proberen om te strippen, maar de bevalling is met 40+6 spontaan begonnen :) succes nog eventjes! Hopelijk hoef je niet lang meer te wachten.
     

Deel Deze Pagina