Corona nieuws, deel 10

Discussie in 'Corona forum' gestart door Bloempjelief, 5 sep 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Meen je dit nou echt?
    Wat wordt precies "niet genoemd" in de media?

    Besef je dat "de media" inmiddels volledig is overspoeld met feitelijk een hele kleine groep mensen die vooral heel luid blijven roepen dat ze "niet gehoord worden"?
     
    suus1983, Trirani en Felice vinden dit leuk.
  2. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.890
    13.060
    113
    Vrouw
    Beetje jammer zo'n reactie na de respectvolle reactie van @tupp deze wordt door zo'n opmerking bijna weer teniet gedaan.

    Maar om zomaar even een voorbeeld te geven van wat je niet in de msm ziet, de vele demonstraties, wekelijks en soms meerdere keren per week. En uiteraard zullen daar mensen tussen zitten die beroepsdemonstrant zijn omdat ze niets anders te doen hebben, maar het grootste deel van de mensen komt daar echt om voor hun rechten te strijden.
    De Hond werd in eerste instantie voor gek verklaard met zijn onderzoek over ventilatie, naar mijn weten heeft men nooit excuses aangeboden.
    En wat dacht je van de 'kleine groep mensen die vorig jaar al luidruchtig schreeuwde' dat er een soort corona vaccinatie paspoort zat aan te komen? Door vele mensen voor gek verklaard, echter is het gewoon werkelijkheid geworden. Maar bijna niemand die nu zegt jullie hadden toch gelijk...

    Dus die kleine groep mensen, met een ander standpunt zijn zo gek nog niet. Uiteraard hoef je het niet altijd en overal met elkaar eens te zijn, maar gewoon luisteren, lezen en zelfstandig nadenken, dan kom je al een heel eind, en soms tot net andere conclusies.
    En ja, de groep mensen die corona ontkent, die mogen ook nog wel heel wat keren extra nadenken.
     
    Nikki23 vindt dit leuk.
  3. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.890
    13.060
    113
    Vrouw
    Van @tuc kreeg ik deze link. Voor mensen die niet in de zorg werken is dit denk ik extra interessant om te lezen hoe en waarom het fout gaat in de zorg.
    Voor zorgmedewerkers is het een en al herkenning. ;)
    Ik hoop dat de msm deze brandbrief oppikt.

    Ongeacht je standpunt over corona vaccinaties, denk ik dat iedereen het zelfde wil mbt de zorg.
    Daarom heb ik, als zorgmedewerker zijnde de petitie getekend, maar dit kan ook als je niet in de zorg werkt.

    https://verzorgdezorg.nl/brandbrief/
     
    littlemunchkin, Beausecret en Vero0504 vinden dit leuk.
  4. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    En op welke manier "zie je" deze informatie niet in de media?
    Hoe ben jij er bijvoorbeeld achter gekomen?

    Alles wat je aanhaalt is gewoon bij iedereen bekend hoor. En "wij" zijn er op dezelfde manier over geïnformeerd als jij: via de media.
     
  5. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.460
    10.661
    113
    Het feit dat je mijn bericht over oud nieuws plaatsen enkel op jezelf betreft zegt mij dat je dus helemaal niet breed en zonder bias kijkt naar de berichten hier.
    Er worden door meerdere leden oud nieuws en ook achterhaalt nieuws geplaatst. Dat je enkel praat over hoe gevaccineerden naar ongevaccineerden reageren en niet ziet dat er over en weer door sommigen (en dus niet wij-zij als in groepen die samenspannen tegen een andere groep) fel en naar gereageerd wordt valt mij op.
    Daarbij zijn er zat leden die gewoon op de post reageren En dat is dan net zo goed een post van een ongevaccineerde als gevaccineerde. Zowel positief als negatief. Dus de tendens die jij hier ziet, “de groep gevaccineerden doen zo gemeen tegen de ongevaccineerden” ik zie hem niet.
     
    Dubbelgeluk, suus1983, ClaireDeLune en 3 anderen vinden dit leuk.
  6. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.900
    7.617
    113
    Jazeker. Ik heb op dit moment 2 FTE volledig aan het werk met zoeken naar alternatieven voor mancos op electrische componenten zodat we uit kunnen blijven leveren. Het is dramatisch. Ik krijg levertijden bevestigd van 4 maanden waar het voorheen 3 werken was.

    Een perfect storm, een samenloop van Aziatische fabrieken die corona dicht zijn, transport wat soms op zijn gat ligt omdat sommige Chinese havens dicht zijn en andere havens dus te druk zijn, containers die niet verkrijgbaar zijn, en een enorme inhaalslag in bestellingen omdat de economie overal weer aantrekt. Ik heb zoeits echt nog nooit meegemaakt.
     
  7. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    16 apr 2016
    2.236
    2.640
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    Met name in het voorjaar en begin van de zomer, meen ik, was dit echt heel veel in het nieuws. Maar wel zorgelijk. Ik heb er zelf weinig idee bij hoe dit zich verder ontwikkelt. Is het gewoon iets wat over de tijd heen weer kalmeert als de spanning op vraag/aanbod weer afneemt of is dit een blijvend iets?
     
  8. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Er spelen veel zaken, stijgende olie- en gasprijzen, schaarste in containervervoer (veroorzaakt door Chinese havens en vervoersbedrijven), schaarste en prijsstijging sommige grondstoffen, sterk aantrekkende economie waardoor de wereldwijde vraag groter is dan het aanbod.
    Covid heeft dit proces tijdelijk beinvloed maar inmiddels heeft covid hier weinig meer mee te maken (behalve de inhaalslag).

    (Macro) economie toont altijd een golfbeweging, we zitten al een aantal jaar in een flink stijgende curve, een neerwaartse ontwikkeling was dus ook te verwachten.
    En obv ontwikkelingen vanaf ca 2016 was ook de verwachting dat die deze keer door de aanlevermarkten veroorzaakt zou worden. Dat zijn de belangrijke instrumenten die China, MO en Rusland kunnen inzetten. En wij zijn veel te afhankelijk.
    Tel daarbij de ontwikkelingen in relatie tot de klimaatverandering.
     
  9. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Laat ik voorop stellen dat ik vind dat iedereen moet doen wat ze willen. Ik ben pro-vaxx en vind ook dat je dat niet perse voor jezelf doet in eerste instantie, maar voor anderen ook. Mijn vader heeft corona gehad, in de eerste golf vorig jaar maart en ik kan je verzekeren ... nu 1,5 jaar later plukt hij daar nog de wrange vruchten van. Hij heeft echt een jas uitgedaan.

    Maar ik wil even op het dik gedrukte reageren. Als eerste ... Ik ben het niet met je eens dat zijn "onderzoek" (want de Hond is een statisticus en geen arts, dus een echt "onderzoek vind ik het niet) niet werd geaccepteerd. Ik weet dat met name veel scholen (niet allemaal overigens), sterk hebben ingezet op ventilatie. Bij mijn dochter is tijdens de eerste lock down een compleet nieuwe luchtventilatie systeem geinstalleerd. Bij mij op mijn werk is er op het belang van goede ventilatie gesproken, heck ... er zijn zelfs hele looproutes aangelegd om de ventilatieflow niet compleet ook te verstoren. Ramen mochten open, de airo is op een andere manier ingericht en voorzien van filters en ik weet dat veel huishoudens dat belang ook hebben zien. Dat de overheid daar niets mee heeft gedaan is iets anders. Overigens vind ik dan nog dat iedereen (en daar komt ze weer), eigen verantwoordelijkheid heeft. Als "jij" (algemeen hier) vind dat ventilatie belangrijk is, dan ventileer je. Dan hoef je natuurlijk niet op de overheid te wachten. als "jij" vind dat die 1,5 meter nog steeds belangrijk is, dan geef je dat aan dat je die ruimte wil houden. Ik persoonlijk ben blij dat die eraf is, die afstand vond ik moeilijk. Echter als iemand mij aangeeft die afstand te willen, dan is dat ook geen probleem. Rekening houden met elkaar.

    Daarnaast wat is je punt? Waarom moet er excuses worden aangeboden? Waarom moet iemand gelijk krijgen? Gaat het daarom ... op de barricade staan en op je borst slaan?
    Als dat de inzet is ... dan is een excuus ook op z'n plaats dat nu blijkt dat vaccinaties wel degelijk hun werk doen.

    Overigens bestonden vaccinatie paspoorten al. Dat is geen nieuwe uitvinding. Mensen die naar verre landen gaan hebben een geel boekje. En komen een land niet is, waar zo'n vaccinatie verplicht is (hmmm, waar heb ik die boodschap eerder gehoord ..) En die is in grote getalen uit de kast gekomen om het stickertje van de Corona vaccinatie erbij te plakken. No biggie. En vind ook echt dat daar ontzettend overtrokken op is gereageerd. Daar is die QR code bijgekomen. En hoewel ik idd van mening ben dat daar nog wel winst te behalen valt, omdat blijkbaar het gros van Nederland niet meer in staat is om zelf na te denken, vind ik dat vooral een verlengde van het vaccinatie paspoort.
     
    Zara75, nijn37, Mamafiets en 2 anderen vinden dit leuk.
  10. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.829
    14.157
    113
    Syane vindt dit leuk.
  11. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.306
    5.922
    113
    Vrouw
  12. Anne2019

    Anne2019 Fanatiek lid

    14 apr 2019
    1.893
    2.682
    113
    Wat ik mij afvraag toen de galg van hugo bekend werd viel iedereen daarover. Nu er op npo 1 iemand zegt ( link heb ik iets terug gedeeld) die f*cking christenen mogen doodvallen, blijft het hier oorverdovend stil.
    Terwijl het er max 50.000 zijn van de 1,8 ongevaccineerden
     
    Edr89 vindt dit leuk.
  13. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.030
    25.506
    113
    een aantal maanden terug werd hier (FR) ook gezegd dat ze niet verder onderzoek gingen doen want ze hadden zoiets van ‘niets is zo beïnvloedbaar als de menstruatiecyclus’. En dat klopt ook wel maar ik vind het wel raar dat ze het zo makkelijk wegschuiven. Je wil toch zeker zijn lijkt me?

    Ik maak uit dit artikel niet op dat ze verder gaan onderzoeken trouwens?
     
  14. Wondertje2020

    Wondertje2020 Fanatiek lid

    6 aug 2020
    4.890
    5.127
    113
    Vrouw
    hoe kom je aan die aantallen van 50.000?
     
  15. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    11.122
    15.628
    113
    Vrouw
    Ik vind zo zaken bijvoorbeeld niet interessant om te bespreken.
    Dat zijn van die extreme uitspraken of handelingen van een enkeling die wat aandacht mist of zijn of haar standpunt wil overbrengen door de extreme kaart te trekken.

    Ook is het zo dat berichten door iedereen gelezen worden maar filmpjes klikt niet iedereen open.
     
    Syane, Damay77, suus1983 en 3 anderen vinden dit leuk.
  16. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    11.122
    15.628
    113
    Vrouw
    Ik maak er ook niet uit op dat ze verder gaan onderzoeken.
    Voglens mij waren er wel 5 Amerikaanse universiteiten die het gingen onderzoeken (ga ik straks eens naar googlen).
     
    KleineLai vindt dit leuk.
  17. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.620
    3.991
    113
    @Merlino op mijn werk ook problemen met tekort of late levering van grondstoffen (chemische industrie) soms door het gesloten zijn van fabrieken tijdens covid die soms vertraging hebben in opstarten en hun productie niet hoog genoeg kunnen opschalen. Veel vraag naar allerlei grondstoffen. Grote inhaalslag in sommige sectoren daardoor Tekorten en prijsstijgingen.
     
  18. Bloempjelief

    Bloempjelief VIP lid

    28 mrt 2020
    7.821
    6.990
    113
    Vrouw
  19. Bloempjelief

    Bloempjelief VIP lid

    28 mrt 2020
    7.821
    6.990
    113
    Vrouw
  20. Merlino

    Merlino Fanatiek lid

    21 sep 2021
    2.210
    3.511
    113
    Vrouw

Deel Deze Pagina