Gisteren Oorbellen laten schieten

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door MIss X, 24 apr 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marsupilami

    Marsupilami Fanatiek lid

    12 dec 2006
    2.070
    308
    83
    verpleegkundige
    Hier pas oorbellen als ze er om vraagt, maar als je het als ouder mooi vindt dan doe je dat toch gewoon.

    Tuurlijk doet moeder het omdat moeder het leuk vindt, zo ook met je kinderwens, je hebt een kind omdat je dat leuk vindt. Iemand die een hekel heeft aan kinderen heeft er doorgaans ook geen. Waarom mag je als ouder (binnen bepaalde grenzen) niet met je kind doen wat je leuk vindt? Dat is zo met eten, slapen, oorbellen, kleding en noem maar op. Het is toch ook niet nodig om overal een mening over te hebben.
     
  2. ramona

    ramona Fanatiek lid

    9 mrt 2005
    1.200
    2
    0
    Huismama
    Zundert
    Hoi

    Ik vind het zielig en van mij mogen ze het als ze er zelf om vragen en oud genoeg zijn.

    Ik vind dat ik die beslissing niet voor hun mag nemen maar hun zelf moeten dat doen.
     
  3. Tinus

    Tinus Actief lid

    18 jun 2007
    417
    0
    0
    Zuid-Holland
    Ik zou het nooit zo vroeg doen (heb een jongetje, dus is niet echt een dilemma :D ). Niet omdat ik het zielig vind, maar ik vind het écht niet mooi, beetje ordinair inderdaad. Maar iedereen moet het zelf weten, volgens mij heeft de baby er niet zoveel van. Het schieten zelf duurt maar heel kort, een prikje is pijnlijker.

    Over smaak kunnen we nog lang ouwe*ren, de een vindt het mooi en de ander niet. Ik vind bijvoorbeeld zo'n haarbandje bij een meisje ook vreselijk (zo'n kind heeft juist meestal geen haar, maar daarmee moet dan duidelijk worden dat het een meisje is), maar als iemand anders zijn baby zo'n ding op het hoofd zet, ik vind het prima (tenzij de baby 'm er steeds wil afmeppen en de moeder stug blijft volhouden, dat vind ik weer zielig ;) )
     
  4. jolanda1976

    jolanda1976 Bekend lid

    29 dec 2006
    919
    0
    16
    Telemarketing
    Arnhem

    Dat is ook een van de redenen om het zo vroeg mogelijk te doen. Als een kind er aan gaat pulken en plukken, kan het gaan ontsteken!
     
  5. Jaydienne heeft vanaf 2mnd al oorgaatjes.Bij ons cultuur schieten ze deze zelf.Ik vond het heel mooi..vind ook(mijn mening) dat dames oorgaatjes moeten hebben vind dit sierlijk.
    Zowiezo valt het dan ook beter op lijkt me bij anderen dat het een meisje is. Vind het heel leuk voor je Miss X. Gefeliciteerd.

    Show ons gauw een pracht plaatje.
     
  6. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    alicia is vanmiddag aan de beurt met haar oorbellen en ze gaat met haar peettante mee om ze te laten zetten. ze is nu bijna 8 maanden dus werd tijd. ik wilde het al eerder doen maar dat deden ze hier niet bij het sieradenwinkeltje dus hopelijk heeft ze er weinig last van maar ze is niet zo moeilijk dus het zal allemaal wel meevallen
     
  7. Linda10280

    Linda10280 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.764
    0
    0
    Huisvrouw
    Hoorn
    Kelsey is nu 6 en heeft ook al gaatjes vanaf dat ze 8 weekjes jong was.
    Nou, geen kick gaf ze!

    Maar nu draagt ze heel zelden oorbellen ;)
    Toen ze iets ouder werd begon ze het echt vervelend te vinden dat mama er is nieuwe oorbelletjes in wou doen.
    Dat gefrutsel aan haar oor moest ze niets van hebben.
    Nu is ze zo vaak aan het buiten spelen en aan het raffotten dat ik oorbelletjes niet zo praktisch vind.
    We doen ze dus alleen in als we haar extra mooi maken voor een verjaardag, feestdag en dergelijke ;)

    PS: en even als toevoeging....tuurlijk heb ik het laten doen omdat IK het mooi vond/vind staan.
    Kan moeilijk hier zeggen dat het alleen voor haar gedaan was....zij had er immers op dat moment toch helemaal niets aan ;)
    En voor de dames die zeggen dat het zielig is tijdens slapen....mijn dochter heeft altijd heerlijk geslapen!
    Nergens last van hoor!
    Oh en ook geen scheve gaatjes of op verkeerde hoogte.
     
  8. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    [​IMG]

    en hier het resultaat
     
  9. Lisette28

    Lisette28 Fanatiek lid

    21 feb 2006
    1.439
    0
    0
    Delft
    ik heb zelf gekozen voor gaatjes toen ik 13/14 was, heb hier helemaal zelf voor gespaard en alleen superstoer naar de juwelier geweest, trots dat ik was. Dat wil ik het voor Sofie ook. Ze krijgt ze als ze het zelf wil een een stuk groter is...
     
  10. Lien78

    Lien78 Fanatiek lid

    15 feb 2008
    1.890
    0
    0
    (dieren)fysiotherapeute
    regio A'foort
    wow, best heftig! ik zou het nooit doen bij een meisje dat zo jong is. vind het ook ordinair staan dan. :oops: zal wel cultuur-bepaald zijn inderdaad.

    ik heb ze zelf gekregen toen ik 10 was. heb er lang om gezeurd, maar mocht ze echt niet eerder. weet nog goed dat ik schrok van de knal en dat het ontzettend gloeide/brandde en dat ik toen het tweede gaatje eigenlijk niet meer wilde, haha!

    ieder zijn/haar ding en smaak, maar ik vind het persoonlijk echt geen porem bij een baby/peutertje.

    ook door mijn hoofd schoot de gedachte: waar is het eind? gaan we onze babies dan ook maar vast tatoëren en piercen op andere plaatsen? naveltje ofzo? ;) omdat mams het ook heeft en zo mooi vindt? bling-bling je baby, jeeh! :rolleyes: een kind is toch geen mode-accesoire?

    wat is erop tegen om te wachten tot een kind er zelf voor kan kiezen en snapt wat er gebeurt? ik kon dat met mijn 10 jaar goed inschatten, en heb er dus zelf bewust voor gekozen toen. vind ik toch wel een prettige gedachte. niet dat mijn moeder dat al even voor me beslist had!

    maar goed: dat is MIJN mening. ;)
     
  11. MSU

    MSU Actief lid

    21 jun 2006
    258
    0
    0
    Ik snap je beredenering, maar ik vraag me toch af: was het nou nodig om je kind dit aan te doen ondanks de "maar drie traantjes" ? Hoe weet jij nou of ze "later toch oorbellen wil" . Ze kan waarschijnlijk nog niet eens lopen en er worden al gaten in haar oren geschoten. Misschien vind ze het later wel helemaal niets. Ik had het ze zelf laten beslissen op iets oudere leeftijd. Zoals ik al zei: ieder heeft het recht op zijn eigen mening. Het komt misschien doordat ik jongens heb, maar op welk punt kijk je naar je BABY en denkt : goh, ik zou toch eens oorbellen moeten laten schieten ? Ik zou er niet eens over nadenken, denk ik....
     
  12. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    ja ik kan je mening wel hebben hoor, ieder voed zijn kids op op zijn eigen manier. ik weet dat ik ze vroeger heel graag wilde maar niet durfde :) en daarom had ik besloten al voor ik zwanger was. stel ik krijg een meid dan krijgt ze van mijn oorbellen. ik wilde het al eerder doen maar ze schieten niet voor 8 maanden en naar een paar daagjes kijken ze niet dus nu heeft ze ze alsnog. ze heeft nergens last van zoals ik al eerder zij volgens mijn en mag er ook gewoon aan zitten. nu heeft ze het maar gehad en als blijkt dat ze later geen oorbellen wil hebben dan doet ze ze toch uit. z'n gaatje valt amper op en de pijn is ze allang vergeten.

    de een doet het wel en de ander niet maar daar valt niet over te oordelen. ook ik zie dinegen in mijn omgeving waarvan ik denk zo zal ik me kindje nooit opvoeden teriwjl het voor hun heel normaal is. in mijn oogen zijn oorbellen heel normaal en dus ja ik heb het gedaan omdat ik het mooi vind.
     
  13. madelief

    madelief Fanatiek lid

    18 mrt 2006
    3.125
    204
    63
    Vrouw
    fokker van Rottweilers en PRT
    Schopp, Duitsland
    lovewinnie mooie oorbellen hoor! Hier zaten ze er ook met 7 maanden in, heb het in spanje laten doen omdat het hier ook erg moeilijk gaat.

    liefs Es
     
  14. gina18

    gina18 Bekend lid

    30 dec 2006
    536
    0
    0
    Nijmegen
    Ja ben het met jou eens ;)
     
  15. kyansa

    kyansa Bekend lid

    20 apr 2008
    689
    0
    0
    Mijn dochtertje was 3 maanden toen ze oorbelletjes kreeg. Ze is nu 6 jaar en vind het zelf ook leuk.
    Als mijn 2e dochtertje is geboren doe ik het weer bij 3 maanden.
     
  16. niva

    niva Fanatiek lid

    16 nov 2006
    2.300
    0
    0
    lvg begeleidster kinderen/jongeren
    Pfff ik heb alles letter voor letter gelezen en ik moet zeggen dat ik gewoon echt met een open mond van verbazing dit hele topic doorgeworsteld heb..

    My god, ik lees zelfs dat er een kindje met 2 dagen al gaatjes heeft gekregen? Nou ik kan me hier werkelijk met het kleine beetje gezonde verstand wat ik heb niet bij..Jeez ik zat al te rillen toen mn dochter na twee dagen de hielprik kreeg..laat staan dat ik er vrijwillig voor zou kiezen om haar dan gaatjes te schieten...

    Om eerlijk te zijn (al ben ik het wel met haar eens vwb KDV's etc) snap ik niet zo goed waarom dat soort onderwerpen erbij gehaald moeten worden als die over het KDV om dit onderwerp te ondersteunen. Ik zie die dingen totaal los van elkaar, zo ook de beredeneringen al begrijp ik goed welke kant je op wilt en ben ik het ook wel deels met je eens. Ik vind het niet echt iets toevoegen behalve dat je er extra stof door kan doen laten opwaaien wat een discussie vaak weer ingewikkelder maakt.

    Goed, on topic nu: mijn mening? Ik vind het vreselijk lelijk staan. Om eerlijk te zijn..als ik een peuter (laat staan een baby) met oorbellen zie vind ik dit altijd zelfs wat ordinair staan. Het zal wel cultuurbepaald zijn, maar dan nog..ik vind het er echt een beetje asociaal uitzien. Ik weet niet of het topicstarter (en andere mama's ) iets boeit hoor wat de buitenwereld vindt..respect voor hun die het niet boeit ;) Maaaar ik denk wel dat je je er bewust van moet zijn dat je er wel degelijk iets mee zegt/uitstraalt en wat door veel mensen als een tikkeltje ordinair/asociaal wordt gezien.

    De beredenering van: dan heeft ze ze maar vast vind ik ook erg krom. Omdat je wéét dat het zeer gaat doen, zodat ze niet op haar 5de na de eerste af wil haken?..Dus omdat je weet dat het zeer gaat doen, doe je het nu maar vast?
    En hoe denk je erover als ze ze straks ondekt en eruit trekt? als ze haar mooie gouden met diamant belegde oorbelletje kwijtraakt in de zandbak?
    Ik denk dan, koop een mooie knuffel voor je kind waar je de show mee steelt en wacht tot ze minstens een paar jaar ouder is en het ' gevaar' van erachter blijven hangen etc in elk geval beperkt is.
    Maar goed..dat is dus mijn mening he.

    By the way..zou er misschien een reden zijn waarom juweliers (mensen die er verstand van hebben, voor opgeleid zijn enzo) het niet bij kinderen onder de 5/8 jaar willen doen? Ik zou er es naar vragen en me goed laten informeren...Dat ze het in het buitenland wel doen zegt mij niks..Ik weet dat we in nederland best 'ver'zijn vwb gezondheidszorg en wetenschap..dus daar hecht ik meer waarde aan dan dat ze het in 'spanje' of weet ik veel waar erg normaal vinden.
    Er zijn ook landen waar het normaal is om je kind een bord in dr onderlip te slaan...Waar ligt de grens dan?

    en waarom is er zo'n verschil tussen een tattoo of een oorbel?

    (N.B. ik heb zelf een tattoo, ik heb op mijn 16e zelf een gaatje in mn neus geboord, ik heb 4 gaatjes in mijn oren..die ik niet meer gebruik, én ik heb een wenkbrouwpiercing..dus ik ben zeker niet tégen)
     
  17. sjudith

    sjudith VIP lid

    19 dec 2007
    13.031
    0
    36
    Ziekenverzorgende
    Rotterdam
    Hoi :)
    Ook ik ben het van plan als onze kleine meid is geboren. En ik ga het laten doen als ze een week of 6 is. In Rotterdam heb je een aantal Surinaamse juweliers die dit gewoon doen.
    Aangezien onze kleine een deel Italiaans is, en dit ook in Italië heel normaal is. Gaan wij dit gewoon voortzetten

    En is toch absoluut niet zielig? Ik denk dat dit minder zeer doet dan de prikjes!

    En met 5 jaar....zelf kiezen? Sorry hoor maar als je 5 bent kan je ook niet kiezen?
    Ik denk pas vanaf een jaar of 11 dat je echt kunt zeggen, mijn dochter kiest er voor!
    Want dan beseffen ze pas goed wat het is.
     
  18. bamjolan

    bamjolan VIP lid

    7 mei 2008
    8.138
    0
    36
    Vrouw
    Moeder
    Den Haag
    Mijn dochter kreeg ze pas met 4 jaar.
    De jongste krijg ze nog niet, ze is daar nog niet aan toe.
    Ze wou ze zelf, heb vaak gezegd dat het erg pijn deed maar uiteindelijk laten zetten.
    Ik was zelf 2 maanden toen ik ze kreeg, walgelijk vond ik het want ik was verplicht ze te dragen als kind zijnde.
    Wat ik bij de jongste heb gedaan, toen ze erom vroeg, is in de oorlel even knijpen, zo van zo zeer doet het!
    Ze wilt nu nog niet :) :oops:
     
  19. Mama van naomy

    Mama van naomy Actief lid

    24 mei 2008
    137
    0
    0
    ik wou het eerst ook bij mijn dochter maar heb er vanaf gezien de meeste hier doen het van af 6 jaar omdat de oortjes nog groeien en ze vaak zien bij baby dat scheef gegroeit is en dit ook steriel moet gebeuren bij tattoo pircing shop ook gaan babys als ze er een maal 1 x aan zitten aan peuteren en stel ze er 1 uit krijgen en het in hun mond stoppen das dus verschil met een baby en een ouder kind van jaar of 6/7 dus maar mijn dochter krijgt oorbellen pas als ze het zelf wil en durft ipv van dat ik het mooi vind waneer ze die keuze maakt tot zover ze een keuzen kan maken mag ze dat van mijn
     
  20. patricia12

    patricia12 Bekend lid

    28 sep 2006
    604
    0
    0
    limburg
    ik vind dat iedereen zelf moet weten of zijn of haar dochter of zoon oorbellen krijgt of niet.
    Rachelle krijgt oorbelletjes als ze 1 jaar is, van haar tante.
    en wat ik af en toe lees van : '' ik vind het ordinair''
    vind ik een beetje te ver gaan.
    een baby is niet ordinair,met of zonder oorbellen.
    maar dat is mijn mening
     

Deel Deze Pagina