Ik heb een schillenbak van Curver. De aardappels zitten onderin en het bovenste gedeelte gebruik je om de schillen in te doen. Gedurende de dag komen daar ook koffiepads, fruitschillen en etensresten in. Wij legen 'm elke avond even in de GFT container. De uien zitten samen met de knoflook in een uienpot die ooit in een kerstpakket zat. Beiden staan in de bijkeuken.
Ik had de bovenste maar die is stuk Ik ga nu de onderste aanschaffen. De grote hoop staat in de garage maar zo 2 bakjes met wat voorraad n de keuken is wel handig.
Gewoon in een grote groenteschaal op het aanrecht. Uien blijven zo heel lang goed. Aardappelen moet je zo geen weken bewaren maar dat gebeurt meestal ook niet.
Ik heb m'n aardappelen en uien in ikea tijdschrijftenmanden zitten. Er zitten gaatjes in dus de boel wordt niet afgesloten.
Ik heb de uien in de koelkast. Niet zoals het hoort, maar dan ligt het voor mij het minste in de weg. En ik ga er zo snel doorheen, dat het ook prima gaat. Wij eten vrijwel overal wel ui door/bij. Aardappel is een ander verhaal. We eten dat hooguit 1x in de week (in ieder geval de aardappel die je moet schillen, daarnaast ook weleens airfryer producten), dus een kilo per keer dat het op het menu staat is genoeg. Van de week had ik toevallig 2 zakken van 1 kilo liggen (vastkokend en kruimig). Maar van die 5 kilo zakken zou ik niks mee kunnen beginnen. Die bewaar ik dus gewoon bij de rest van de (week)boodschappen die niet in de koelkast hoeven
Niks moet gelukkig. Whahaha. Wij eten 4 tot 6 keer per week aardappelen maar soms ook helemaal niet. De 90 kilo van de moestuin zijn in februari op. Ik zie leuke ideeën langs komen. Die tijdschriftstandaards zijn een goed idee. Ik ben net begonnen aan de grote puinzooi schoonmaak, dus weer rigoureus door alles heen en nadenken over praktische zaken en hoe op te lossen.
Ik bewaar de aardappelen in de zak waarin ik ze koop en de uien in het netje, op een plank in de voorraadkast in de bijkeuken. Weinig tot geen rot op deze manier, hoef niet vaak wat weg te gooien.
Ik heb ze in Tupperware bakken in de kelder staan. Bakken zijn speciaal voor aardappelen en uien. Alleen is Tupperware niet meer te koop in nl.
Wij eten hier ook nauwelijks aardappelen. Door de stampot wel maar bij agv maar heel af en toe, moet ik echt af en toe bewust aan denken om eens klaar te maken . Ik heb dus vaak een kilozakje of heel soms 2,5 kg en die bewaar ik gewoon in de zak van aankoop en leg ze in de kelderkast. Soms lopen ze uit, naar dan liggen ze wel lang. Uien hang in hun netje aan een haakje in de kelderkast (dat is de onderkant van de trap naar boven zeg maar en daar hebben we in t hout een haakje in gedraaid).
Er zijn meestal 3-4 dagen per week dat we géén aardappelen eten, dus er zijn ook 3-4 dagen per week dat we ze wél eten. Zeker in deze tijd van het jaar is een 5 kilo zak handiger vind ik, want met een 2,5 kilo zak redden we het geen week als we 1 van die 3-4 keren iets met stampot of boerenkool eten. Tegenwoordig zijn het hier vrijwel altijd gebakken aardappelen. Dus per keer gaan er nu 1-2 aardappels extra doorheen t.o.v. toen we nog wel eens gekookte aardappels aten. We doen ongeveer 1,5- 2 weken met een 5 kilo zak (2 volwassenen, 2 kinderen). Uitlopers hebben we zeker wel eens, maar die haal ik er dan gewoon af en als er een plekje op de aardappel zit onder de schil, haal ik dat weg. ik zou ook niet weten waarom je aardappels met uitlopers niet meer zou kunnen gebruiken?