Iemand die dit toevallig weet? Ik heb vandaag kipfilet gegeten die twee weken over datum was, de verpakking was al een aantal dagen open. Alles smaakte nog prima. Iemand wel eens 'geprobeerd' zonder ziek te worden?
Ja laatst nog maar dat was koolsalade. Tien ik het op had kwam mijn man er mee aan dat hij een aantal dagen over de datum was Als het niet goed is valt het bij mij binnen een half uur verkeerd. Dus als het daarna nog binnen zit gaat het goed. Moet wel zeggen dat ik met kip niet snel een risico loop.
Regelmatig beleg dat over de datum is gegeten. Zolang het goed ruikt en er goed uitziet kan het weinig kwaad. Van een beetje bacteriën gaat niemand dood
Wat heb je dan precies gegeten? Kipfilet als broodbeleg dat al kant en klaar is of bedoel je kipfilet als vlees dat je gebakken hebt? En had je er dan al eerder van gegeten? Als het niet raar rook of smaakte denk ik dat je geluk hebt gehad, maar anders kun je over 8 uur een update geven ben ik bang. Voor oude mensen of kleine kinderen kan het meer kwijt dan voor gezonde volwassenen.
Er gaan wel degelijk mensen dood aan bacteriën. Maar als je verder niet te oud en verder gezond bent is de kans op kotsen en diarree velen malen groter.
Ja vast wel. Het gaat er echt om: hoe ruikt het, hoe ziet er er uit en hoe smaakt het. Als alles gewoon normaal is kan dat echt geen kwaad. En als het vol bacteriën zat en je bent verder gewoon een gezonde meid kan het echt geen kwaad. Misschien hang je straks boven de pot maar is echt niks ernstigs hoor! Geen zorgen.
Ben er ook niet echt bang voor. Het is meer dat het ff een zeer beroerde timing is als dat nu gebeurd. Morgen een drukke dag voor de boeg...
Toevallig van de week kip grillworst op die ook al ruim 2 weken over datum was, en vast ook al minstens zo lang open lag. Niks aan geroken of geproefd, ook niet ziek van geworden.
Dat ligt natuurlijk wel een beetje aan het soort bacteriën. Bacteriën in rauwe kip kunnen heel gevaarlijk zijn, en al helemaal als de kip niet meer goed blijkt te zijn.
Nog nooit salmonella vergiftiging gehad denk ik? Daar krijg je een gezonde jonge man mee op de knieën hoor.
Dames, jullie snappen wel dat ik doel op boterhambeleg en niet op rauwe kip toch? En dat ik niet doel op mensen die dood kunnen gaan van een bacterie, want ik neem aan dat die mensen zelf wel opletten. Ik heb het over de gemiddelde mens die echt wel wat kan hebben. Beetje diarree is oké
Ik had vlees uit de diepvries gehaald en de volgende dag in de slow cooker. Merkte het na 30 min. Na 1.5 kon ik over blijven geven. Laten we zeggen dat het een hele lange nacht was. Gelukkig "alleen" spugen. Je moet aan het etenswaar blijven ruiken. Soms twijfel je terwijl het niet op of over de datum is en dan gooien we het weg. De andere keer is het zoals laatst de melk en eieren over de datum. Bij beide ben je de eerste die het weet
Bij het lezen van de houdbaarheidsdatum draaide mijn maag zich ook spontaan om kan ik je vertellen....
Als ik dit zo lees en ervaringen lees van gevallen waarin er iets gegeten is dat ver over datum was en niets aan de hand was denk ik toch ‘wat zitten er toch veel conserveer middelen in die het zo lang goed houden’ Off topic natuurlijk, maar dat was waar ik aan dacht.