1e kerstdag gourmetten bij m'n ouders: m'n zusje en haar vriend nemen het vlees mee, anders eet haar vriend geen vlees (alles halal), mij hoor je niet klagen, echt super lekker altijd. 2e kerstdag bij m'n schoonouders, echt geen idee wat we gaan eten. M'n schoonmoeder zal wel weer teveel en te uitgebreid koken (as usual) en teveel hapjes hebben.
Let niet op mijn handschrift. En wij doen de kappertjes en citroen sap niet. En Zaanse mayo, dat is bij ons een must. Dit is geen recept van internet ofzo, is iets wat wij een keer hebben gegeten ergens en toen hebben wij het nagemaakt en eigen gemaakt.
Die sticky onion taart van Jamie Oliver klinkt inderdaad lekker! Ik ben nog op zoek naar een hoofdgerecht voor een van de dagen, weer eens iets nieuws. Ik vind deze sticky onion taart een kanshebber. Iemand die kan/ het leuk vindt om mee te denken wat er bij te maken om een compleet hoofdgerecht te hebben? Ik dacht misschien een mooi stukje vlees (of vis) met groenten op het bord en dan de taart aansnijden aan tafel? Taart is denk ik redelijk zoet? Dus dan zoek ik een mooie tegenhangers qua aanvulling. @Adje
Ja het is redelijk zoet, maar niet té. Qua combinatie met groenten ben ik nu heel hard aan het denken wat we erbij gegeten hebben de vorige keer en dat is gewoon helemaal weg. Kan ik me niets van herinneren, alleen dat de uientaart zo lekker was
McDonald's waarschijnlijk, gourmetten en 2de kerstdag moeten we nog even bekijken. McDonald's was een foutje, hebben het aan zoon beloofd, maar hadden er geen rekening mee gehouden dat het kerst was.
Oeh, ik denk dat ik daar een stukje wild wel lekker bij zou vinden, bv eendenborst, hertenbiefstukje, oid met nig een lekkere saus (rode port of wijnsaus, cranberrysaus, etc) En wat groente betreft past er van alles wel bij. Wat ik lekker vind: simpel goed bruin opgebakken champignons met tijm, wortelpuree, zoete aardappelpuree of knolselderij puree oid. Of als je liever iets meer bite hebt: groentefrietjes van bv pastinaak, knolselderij, zoete aardappel. Of een wat aardsere smaak met geroosterde bietjes met balsamico en feta.
De bbq gaat aan, lekker stuk vis erop. 2de kerstdag vliegt mijn moeder naar nederland, waarschijnlijk krijgen wij dan allemaal geen hap door onze keel. Haha.
1e moet ik werken... daar maak ik aardap.puree, haricots verts, rollade en stoofperen. 2e gaan we lekker borrelen met, denk ik, een vis borrelschaal van de visboer.
1e kerstdag gourmetten met ons gezin. 2e kerstdag bestellen bij een restaurant hier in de buurt, ook met ons eigen gezin.
Kerstavond gaan we iets bestellen. Waarna er later op de avond hapjes op tafel komen. 1e kerstdag ga ik koken. Een soepje vooraf, kalkoen, rode kool, stoofpeertjes, pommes duchess (weet effe niet hoe je t schrijft,sorry!) En ijs na en voor de liefhebber een kaasplankje. Voor wat later op de avond goede bonbons en taart met koffie/thee. 2e kerstdag bestellen we een Indische en chinese rijsttafel.
Wie heeft er een idee hoe ik gewoon schepijs in een spuitzak krijg, zonder dat het superzacht moet worden? Heeft iemand dat wel eens gedaan? En dan weer terug in de vriezer?
Nog nooit gedaan met schepijs uit de winkel. Maar als je zelf ijs maakt, komt het nooit hard uit de ijsmachine. Dan zou je het meteen kunnen spuiten.
1e kerstdag gaan we gourmetten bij familie en 2e kerstdag bij andere familie eten, geen idee wat we dan eten. Dus alleen kerstavond thuis eten. We hebben aan de kids gevraagd wat hun willen eten, en het is geworden: Voorgerechtjes : carpaccio, champignonsoep (denk een vers bospaddestoelen soepje. Zoon die dat koos lust geen eens soep) en gevulde portabello's met pijnboompitjes. Hoofdgerechtjes: gevulde kwartel, gevulde varkenshaas, aardappelbolletjes, en iets van groenten o.i.d. erbij. En nog even kijken welke sauzen we erbij maken. Toetje: nog geen idee. Meestal een kant en klaar iets in een leuk figuurtje voor ze.
Ik heb nog nooit ijs gemaakt en er is niet zoveel tijd meer om voor te bereiden... (incombi met werken)
Kerstavond kaasfondue (moet nog uitzoeken wat erbij te doen voor de kinderen, nog nooit gedaan namelijk). 1e kerstdag geen plannen nog. 2e kerstdag bij opa en oma eten.
24 december bij mijn ouders, 25 december kalkoen, haricot verts en aardappelgratin (AH) en 26 december chique thuis dineren (menu besteld bij plaatselijk restaurant).
Wij eten dan wel niet van echte kaas maar maakt niets uit. Dochter vindt lekker erbij; brood, gekookte aardappelen, geroosterde aardappelen, wortels rauw, paprika rauw, broccoli gestoomd.. eventueel nog spruitjes, selderij en champignons voor de liefhebbers.