Hét popcorn recept

Discussion in 'De lounge' started by Tranquila, Dec 20, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Tranquila

    Tranquila Bekend lid

    Feb 23, 2015
    744
    443
    63
    Female
    Met de huidige lockdown houden we regelmatig een movie night. Rolluiken omlaag alle lampen uit en in het donker een film kijken, net als in de bios. Mijn kinderen vinden het geweldig! Daar hoort popcorn bij en daarom zoek ik naar het recept voor zoete popcorn wat niet mislukt. Het liefst uit de pan en dus niet met kant en klare magnetron zakken. Ik heb vaak dat er een laagje suiker in de pan blijft liggen en aanbrandt.
     
  2. tupp

    tupp VIP lid

    Jun 13, 2009
    22,784
    18,936
    113
    Female
    lerares basisonderwijs
    Ik doe de suiker er altijd over ná het poppen. Je krijgt er wel viezere handen van de van popcorn uit zak. Maar je hebt geen last van aanbranden. En de smaak is prima!
     
    Zoe123, Mapje and Mamavandrie34 like this.
  3. Belle22

    Belle22 Bekend lid

    Jan 22, 2015
    653
    210
    43
    Female
    Voor zoete bioscoop popcorn ooit gelezen dat wanneer je popcorn klaar is met poppen, het daarna moet bakken in een dikke laag roomboter met veel poedersuiker.
    Of het werkt weet ik niet! Ik hou liever van zout!
    ik bak de popcorn meestal in olie en roomboter met al zout van te voren, na het poppen weer een laagje zout, heerlijk!
     
  4. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    Apr 3, 2015
    4,778
    3,907
    113
    Ik pop 'm in boter en suiker, in een wok. Moet wel opletten dat hij niet verband maar dat is gewoon op tijd van het vuur halen.
     
  5. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    Jan 4, 2012
    4,815
    2,674
    113
    Wij maken wel eens popcorn in zo'n gierijzeren pannetje op een kampvuur. De truc is dan blijven bewegen/zacht schudden met de pan zodra het poppen begint, dan brandt het niet aan. De poedersuiker doe ik er daarna over.
     
    Mamavandrie34 likes this.
  6. Achterkantvandemaan

    Dec 31, 2020
    7,890
    8,064
    113
    Moet je zoete popcorn met poedersuiker maken?! Ik altijd klooien met gewone suiker. Is echt een hel om goed te timen. Als de korrels bijna poppen, suiker eroverheen en pan blijven bewegen. Maar de helft van de tijd fikt het aan :roflmao:
     
  7. Fanne

    Fanne Fanatiek lid

    Feb 16, 2017
    3,063
    4,318
    113
    Toevallig gisteren popcorn gemaakt met olie de poedersuiker. Eerst de poedersuiker over de opgewarmde olie en maïskorrels en na het bakken nog eens wat suiker er overheen en weer laten afkoelen. Hier was de popcorn niet aangebrand, dus het is vast zoeken naar de juiste temperatuur.
     
  8. Achterkantvandemaan

    Dec 31, 2020
    7,890
    8,064
    113
    Ik heb het net geprobeerd met poedersuiker. Wat een verademing! Véél beter dan dat klooien met suiker!
     
    Chelsey88, Ysabella, Zuul and 4 others like this.
  9. spruitjes

    spruitjes Fanatiek lid

    Sep 27, 2014
    2,900
    1,389
    113
    Ik snap het probleem met de magnetron zakken niet. Ik vind het een geweldige uitvinding !
     
    Achterkantvandemaan and Biny like this.
  10. Tranquila

    Tranquila Bekend lid

    Feb 23, 2015
    744
    443
    63
    Female
    Dit heb ik dus ook altijd vreselijk om dan de aangebrande suiker uit de pan te krijgen.

    ik ga het vanmiddag met poedersuiker proberen.
     
    Achterkantvandemaan likes this.
  11. Tranquila

    Tranquila Bekend lid

    Feb 23, 2015
    744
    443
    63
    Female
    Dan doe ik iets verkeerds bij mij blijft altijd de helft ongepopt in de zak..
     
  12. Kanarie

    Kanarie Fanatiek lid

    Mar 14, 2014
    1,524
    1,570
    113
    Zuid-Holland
    In olie, korrels erin tot het poppen minder wordt. Vuur uitzetten, popcorn eruit, poedersuiker in de pan, de popcorn erbij. Deksel op de pan en schudden maar.
     
  13. Mamavandrie34

    Mamavandrie34 Fanatiek lid

    Feb 4, 2018
    2,140
    2,225
    113
    Female
    Kun je de aangebrande suiker niet eruit krijgen door het even in heel heet water te weken?
     
  14. Anna009

    Anna009 VIP lid

    May 30, 2008
    9,872
    5,148
    113
    Home

    Oh hier nooit
    Ik gooi ze 3 minuten in de magnetron en altijd perfecte popcorn
     
  15. MnnW

    MnnW Fanatiek lid

    Jun 10, 2013
    3,244
    2,361
    113
    Female
    Het is nog lekkerder met kaneelsuiker (uit zo'n klein busje) dan met poedersuiker
     
    Zoe123, Tranquila and Mamavan2SE like this.
  16. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,320
    10,284
    113
    Wij hebben een popcorn pan. Dan draai je aan een hendeltje en dat zorgt er voor dat de popcorn in beweging blijft. Zo nooit verbranden popcorn.

    Alleen de suiker en de poedersuiker tips gaan we testen
     
  17. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    Aug 19, 2020
    2,836
    3,595
    113
    Female
    Heeft e r iemand dan misschien nog een recept voor wat specialere popcorn? Zoals karamel-zeezout of chilli ofzo?
     
  18. Achterkantvandemaan

    Dec 31, 2020
    7,890
    8,064
    113
    Bij dat programma op rtl 4 met froukje de both en Hugo kennis, was vorige week geloof ik iets van pizzapopcorn. Een Amerikaanse borrelplank had ie geloof ik. Weet niet hoe dat programma heet :rolleyes:
    En het leek me ook niet lekker maar het was wel speciale popcorn ;):roflmao::roflmao:
     
    Zuul likes this.
  19. Kanarie

    Kanarie Fanatiek lid

    Mar 14, 2014
    1,524
    1,570
    113
    Zuid-Holland
    Eigen huis en tuin ofzo?
     
  20. Achterkantvandemaan

    Dec 31, 2020
    7,890
    8,064
    113
    Ja zoiets!
     

Share This Page