Door sommigen misschien. Maar waarschijnlijk niet door de doorsnee carnavallist. De traditie van het kruisje halen leeft hier nog wel.
Wij hebben maar 1 week meivakantie, altijd....ook geen andere extra week of dagen vakantie. Zijn ze heel karig mee hier. Mooi dat ze van die ene week afblijven
Dan heb je die dagen ergens anders. (Er vanuit gaande dat je het over een Nederlandse school hebt.) Als je alle vakantieweken bij elkaar optelt, moet je op 12 uitkomen. En daarbovenop nog 2 maandagen (Pasen en Pinksteren) en de donderdag + (meestal ook) vrijdag van Hemelvaart. Dus stiekem bijna 13 weken vakantie.
Nee echt niet, ze zijn heel krap hier, geen dag of week extra en in mei alleen 1 dag met koningsdag en 1 losse week, meer niet.
Wellicht zit het hem daar wel in. Hier bijvoorbeeld van 8.30-15.00 en 2 korte dagen van 8.30-12.30. Heeft ook wel weer te maken met de pauze’s hoelang die zijn.
Pauze maar een half uur. Ze doen dit sl jaren zo, ook toen de oudste er 10 jaar geleden op school zat. Mij boeit het verder niets overigens hoor.
Ze zullen dan minder uren draaien waardoor er geen vakantie mogelijk is. Ze moeten aan een urennorm voldoen, dus elk kind moet in 8 jaar ongeveer 7500 uur les krijgen. Hoe dat verdeeld wordt mag school zelf weten. Hier is het bijvoorbeeld zo verdeeld dat de hele school op woe en vrijdagmiddag vrij is.
Nee hoor, ze zeggen zelf dat ze standaard meer uren draaien dan nodig. Al vele jaren. Dat mag volgens mij gewoon, alleen minder niet.
Ja precies. volgens mij een school gewoon meer uren draaien maar de meesten doen dat niet omdat dat ten koste gaat van hun eigen vakantie uren...
Hebben wij ook hoor jaaaaaren gehad, voor de onderbouw. Woensdagmiddag en vrijdagmiddag vrij, en 2 weken meivakantie. Sinds dit schooljaar is onderbouw ook op vrijdagmiddag naar school. De directrice heeft me niet goed uit kunnen leggen waarom ineens... Middagpauze is wel verkort van 1.15 naar 1.00 uur.
Ben wel benieuwd, of als ze open zijn, er dan allerlei regels komen. Zoals 50/50 ofzo. Dat vond ik zo'n flop na de eerste lockdown.
Scholen moeten een minimaal aantal uren maken per schooljaar. Binnen dat schooljaar mogen ze 7x een 4-daagse schoolweek inroosteren. Scholen houden zich aan de vastgestelde vakantie weken, maar kunnen in het voorjaar (carnaval) of bij de meivakantie een week erbij doen. Meestal zal een school niet zomaar extra uren maken. Maar zal het uren totaal gecompenseerd worden door vrijdagmiddag vrij voor de onderbouw of marge-dagen. Als je totaal (7520 uur) van 8 jaar neemt zou een school met 40 weken op 23,5 uur per week moeten komen. Bij 41 weken les kom je uit op 23 uur per week.