Ik spaar helaas niet via AH, want ik kom nooit in de winkel en bestel niet voor niets alles online. Dus naar de winkel is voor mij helaas ook geen optie. Maar ik spaar altijd random eigenlijk. Ik gooi bijvoorbeeld 1500 euro naar de spaar en leef dan bijvoorbeeld van een bepaald bedrag, als ik meer nodig heb haal ik het gewoon van de spaar af. Soms spaar ik dus niets per maand, en soms bijvoorbeeld 800 euro. Is maar net hoeveel ik die maand koop.
Kan iemand mij misschien duidelijk vertellen hoe het zit bij AH met online boodschappen doen en zegels? Spaar je die dan alsnog? En ik lees idd premium account en de bezorgbox activeren. Maar boekjes fysiek moeten inwisselen. Hoe zit dat?
Je koopt zegels bij je boodschappen. Voor elke euro boodschappen kun je voor 10 cent een koopzegel bij kopen. Dus je boodschappen kijken even 10%duurder, want je geeft meer geld uit. Dit spaart je digitaal en een vol boekje met 490 zegels (wat je dus 49 euro voor hebt betaald) wissel je in de winkel in voor 52 euro. Dus 4 euro rente op 49 euro. Bij AH premium kun je 2x zo veel koopzegels kopen per euro boodschappen, dus gaat het sneller. Dan kun je eigenlijk virtueel meer geld op de bank zetten.
Super! Dank voor je uitleg. Maar als ik het goed begrijp; stel ik doe online boodschappen en die worden bezorgd dan spaar ik nog steeds?
Ja als het geactiveerd hebt, wordt bij elke keer dat je via je bonuskaart boodschappen doet de zegels bij geboekt. Maakt niet uit of je in de winkel of online boodschappen doet
Ik doe ook boodschappen bij de Plus en lever elke maand 3 boekjes in. Heeft het meeste rendement, alleen zijn de bedragen veel lager waardoor het veel minder lijkt. Maar je betaalt dus ook maar 2 cent per euro boodschappen extra.
Het zijn wat euro meer , ik voel het niet zo snel omdat ik niet hele grote boodschappen doe Ik zit bijna op 200 euro gestart op 10 okt .
Je raakt eraan gewend dat je meer afrekent voor je boodschappen. Dus als je met een budget werkt, moet dat iets omhoog. Verder merk ik er weinig van. Ik moet wel zeggen dat wij nauwelijks ‘grote boodschappen’ doen, we lopen meestal een paar keer per week naar de supermarkt.