Nou dat zou een wonder zijn. Om vervolgens hier weer te lezen dan de ziekenhuis cijfers in uk en Italië omhooggevallen gaan. Wat gister nog niet het geval was. Kortom wat is wel of niet waar
Dat is voor veel kinderen echt geen doen. Véél te grote aanslag op de concentratie. En een hoop momenten waar ze feitelijk niks aan hebben. Voor een paar lessen had ik al instructiefilmpjes gemaakt. Die kunnen ze mooi op hun eigen moment bekijken. En bij taal / spelling zitten we toevallig net in een herhaalweek. Ik had de 'instapkaarten' (met korte uitleg) allemaal al bij elkaar gezocht. Dus die lessen vragen sowieso geen klassikaal instructiemoment. Dus ik bel eventuele afwezigen wel even in voor het weekendgesprek en en van 1 les per dag 'live' instructie. Zoals ik het ook gepland had als ze allemaal thuis hadden gewerkt. En een enkele heeft extra instructie nodig van taal. Maar dat is dus afwachten wie er thuis zit. Als er überhaupt iemand thuis zit.
Ok. Hier ben ik juist erg blij dat als ze thuis zijn ze om 8.30 gewoon in kunnen loggen in teams en de hele dag meedoen. Als ze geen zin meer hebben mogen ze dat melden en stoppen ze eerder. Zo missen ze niks en doen ze toch ook mee met het klassikaal gebeuren. En ik heb er geen omkijken naar, want ze zitten ‘gewoon’ op school…
Hier hebben ze dit tijdens vorige lockdown zo bij alle klassen gedaan en de uitkomst was juist dat het super goed werkte. En zo gaan ze het ook weer doen wanneer eem aantal kinderen in quarentaine zitten of ziek thuis zijn. De kinderen voelden zich meer gehoord en meer betrokken bij de klas en ze hoefde niet zelf een planning te maken. Het was net alsof ze gewoon bij de les zaten. Normale structuur van de dag inclusief pauzes en ouders ook blij omdat ze hun kinderen niet hoefden te begeleiden. Bij m'n zus op school hebben ze het ook op deze manier gedaan en ook hier zeer positieve verhalen van ouders en kinderen. Ik was echt heel blij toen ze het op deze manier gingen doen. Wat een opluchting in vergelijking met eerste thuiswerkperiode waar ze meer (bijna alles) zelf uit moesten zoeken en af en 1x per dag klein moment met de juf hadden.
Misschien een beetje offtopic maar ik zit op videoland de fictieve Amerikaanse ziekenhuisserie New Amsterdam te kijken. daar komt op een gegeven moment ook corona en zie je hoe ze ermee om gaan. Hoe het personeel er doorheen zit, hoe mensen komen te overlijden en in koelwagen gelegd worden ivm te weinig plek, dat patiënten ziek worden omdat ze behandelingen missen omdat ze niet naar het ziekenhuis durven/mogen, patient met corona die het overleefd maar er hartklachten aan overhoud , ze medicatie en zuurstof tekorten hebben enz. Ik weet dat het geen real life serie is maar al die beelden komen echt binnen en geeft toch wel grotendeels de realiteit weer. Ik weet eigenlijk niet goed wat ik met deze post wil
Wat fijn! Ik hoop mocht het hier nog een keer voorkomen ze dat ook zo doen. Lijkt me idd veel prettiger en ik heb het idee dat ze dan veel minder missen. Al ligt het misschien wel aan de leeftijd en aan het kind. Ik weet niet of een kind van 7 bv genoeg concentratie heeft om de hele dag naar een scherm te staren. Dat is toch anders dan in een klaslokaal.
Ze zitten natuurlijk niet de hele dag naar dat ding te staren. Juf zet ze net als op school ook aan het werk. Dan zitten ze met hun neus in hun schrift of boek. En als ze de juf nodig hebben dan kunnen ze een vraag stellen.via beeldscherm of via chat privé
Hier deed dochter in quarantaine ook bijna alles mee, behalve de gymlessen Zelfs bij de plusklas kon ze inbellen. Dat werkte niet echt, een digibete stresskip op afstand helpen met een programmeeropdracht
Klinkt best elitair, dat kennelijk alle gezinnen voldoende devices hebben om elk kind permanent online te hebben. Niet mijn doelgroep, zeg maar.
Ik ben dat wel met je eens, net als in Australië en Nieuw Zeeland, waar bij iedere besmetting direct de landen dicht gaan. De nevenschade is vreselijk. Echter kan het wel even lucht geven aan de zorg en zorgen voor iets meer spreiding dan van de ene piek direct in de andere piek terecht te komen. Het is in een pandemie achteraf pas duidelijk waar je goed aan hebt gedaan. Dat vind ik op Micro niveau binnen mijn eigen gezin al lastig, laat staan als je het land moet regeren.
Ik vind het goed dat dit ook in een serie wordt weergegeven en dat je je realiseert dat dit echt gebeurt. Hier staan de koelcontainers ook bij de uitvaartcentra, er zijn de afgelopen 10 weken zo'n 600-1250 mensen per week extra overleden, er is een stuwmeer aan inhaaloperaties die vanzelf ook kleiner wordt door vroegtijdig overlijden, er zijn 2200 mensen die met zuurstofflessen thuis zitten omdat ze niet meer in het zkh. passen, de zorg schreeuwt terecht moord en brand, vorig jaar kon de uitvaart van mijn moeder ook pas na 9 dagen, Long Covid is écht een gigantisch probleem waar we hier thuis ook allemaal last van hebben. Supergoed dat ze het in beeld brengen, dit is wat er iedere dag gebeurt.
Wat is er toch aan de hand met die oversterfte? Slachtoffers van de afschaling reguliere zorg? Mensen die alsnog komen te overlijden bij herbesmetting van covid19? Is dit in andere landen ook aan de hand?
Het kan ook andersom.... Hier was het vanuit school geregeld. School heeft ervoor gezorgd dat alle kinderen van groep 3 tm 8 een chromebook vanuit school mee kreeg. Vorige lockdown was het namelijk wel de bedoeling dat alle kinderen online de hele schooldag online aanwezig waren en denk dat dat idd niet altijd even goed haalbaar was. Toen waren er ook diverse chromebooks te leen via school.
Nederland heeft in december de hoogste oversterfte van Europa. We geloven ook nauwelijks in aanvullende maatregelen hè. Geen ffp2 mondneusmaskers, geen groots ventilatieplan maar het raam ff kwartier open, geen CO2 meters, altijd veel te laat ingrijpen, nauwelijks bron- en contactonderzoek met laagdrempelig en preventief testen en ga zo maar door. Hier is het óf open óf een lichte lockdown waarbij vooral bepaalde sectoren keihard geraakt worden. Slecht beleid die veel extra doden oplevert, vooral aan corona en door de pandemie uitgestelde zorg.