Kinderopvang wordt flink duurder

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door Otje, 24 apr 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    17 nov 2007
    5.698
    0
    36
    Noord-Holland
    I know... :) ik word er niet jonger op...
     
  2. patries38

    patries38 Bekend lid

    2 mei 2006
    811
    0
    0
    verpleegkundige
    Ik wist niet dat je de vergoeding ook krijgt op dagen dat je niet werkt.
    Dat mogen ze van mij er wel af halen.
    Ik vind het logisch dat je die vergoeding krijgt op werkdagen.
    Ik denk dat dit al veel scheelt .

    Maar voor mij is het echt niet haalbaar om te werken als ze de plannen doorzetten die nu op tafel liggen.
    In ons geval krijgen we helemaal geen vergoeding meer :confused:
    Wij zitten net op de grens, een paar uur teveel, en we komen net over de grens dat we geen vergoeding meer krijgen, mogen meer dan 7000 euro terugbetalen aan de belasting :confused:

    Ik denk dat er veel mensen zijn in deze positie, dat betekent gewoon dat deze mensen stoppen met werken, daardoor minder besteedbaar in komen, minder uitgeven. Is dat goed voor de economie?
    Verder zullen er hele goede arbeidskrachten thuis komen te zitten, hun ervaring en kennis is niet beschikbaar voor deze markt, is dat wenselijk?
    Kinderopvang is voor iedereen tijdelijk, als ze naar school gaan wordt deze minder, als ze ouder zijn, niet nodig. Maar dan zijn deze mensen wel al die tijd werkzaam geweest. Als je als moeder een aantal jaar thuis bent, kom je niet meer aan de slag in de hogere functies.

    Daarbij, moeten we niet investeren in onze kinderen? Moeten we niet stimuleren dat er kinderen komen? We zijn aan het vergrijzen, dus een kleine groep werkt voor de pensioenen en AOW.
    Straks, als het zo doorgaat is het hebben van kinderen een statussymbool, want het is gewoon te duur.

    amen
     
  3. Siesje

    Siesje Actief lid

    24 jan 2007
    430
    0
    0
    Tja.... fijne boel weer inderdaad! Maar ze hebben het nu toch over een gemiddelde verhoging van 375 euro per jaar? Is natuurlijk nog een flink bedrag, maar vergeleken met een paar jaar geleden nog niet gek toch?
    Heb eens zitten kijken naar de kinderopvangtoeslag-percentages en het viel me op je pas bij een salaris van 135.000 euro per jaar geen toeslag meer krijgt voor je eerste kind in de kdv en toch nog 57,5% voor de overige kinderen. Een salaris van 135.000 is echt wel veel hoor! Juist van deze inkomensklasses hoor je dat er zelfs moeders zijn die hun kids naar de opvang brengen om vervolgens zelf te gaan shoppen, golfen of weet ik wat! Vind het dan ook niet minder dan redelijk om alleen te vergoeden voor werkdagen (van beide ouders of alleenstaande natuurlijk) en critisch te kijken naar de percentages.
    Blijft natuurlijk feit dat het weer een enorm gedraaikont is van de regering, hier kan geen mens een toekomst op bouwen.
     
  4. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Ik ben het er mee eens dat de hele hoge inkomens, zoals jij die noemt, meer kunnen betalen. Nu vindt het kabinet echter dat hoge inkomens al vanaf 1,5 keer modaal geldt en dat slaat echt helemaal nergens op. Dat is echt het PvdA beleid. Ik sta steeds meer achter mijn keuze dat ik op de VVD stem, pffff!
     
  5. Siesje

    Siesje Actief lid

    24 jan 2007
    430
    0
    0
    Nee, 1,5x modaal zou ik ook niet eerlijk vinden, maar vanaf iets van 2,5x modaal acht ik best mogelijk. Maar goed, ik zit niet in die salarisklasse, dus heb makkelijk roepen!
     
  6. Ma2Be

    Ma2Be Bekend lid

    13 okt 2006
    994
    0
    0
    Had ook alweer per ongeluk een topic geopend in het baby en dreumes forum, maar kom hier maar even mn gal spuien.

    Mag ik even zeggen dat ik het écht zo belachelijk vind, de nieuwe plannen van het kabinet om toch maar weer aan de kinderopvang te gaan zitten?!
    De kinderopvangtoeslag is nog geen 1,5 jaar ingevoerd, en het is alweer te duur. Regeling ten gronde aan eigen succes, of korte termijn beleid?

    Weet je wat, we gooien de kosten weer 30% omhoog.
    En wie dragen de lasten? Inderdaad, de tweeverdieners. Die juist veel gebruik maken van de opvang, om met zijn tweeen te kunnen verdienen en een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Degenen waar het meest te halen valt, en waarbij dat dus ook steeds weer wordt gedaan.
    Moet je eens uitrekenen hoeveel we jaarlijks met zijn tweeen naar de fiscus brengen, met ruim 1,5 keer modaal. Word je al helemaal naar van.
    Ik werk ook heel hard voor mijn geld hoor, en wil er eigenlijk graag zelf ook nog wat van overhouden als dat mag.

    Ik was zo blij dat ik dmv 4 dagen gebruik te maken van het kinderdagverblijf, toch nog serieus mijn carriere door kon zetten.
    Dat was toch de bedoeling? Meer vrouwen in het arbeidsproces krijgen en houden..?

    Ga straks ook weer naar de 500 euro per maand voor opvang. Ok, nog steeds niet veel in relatie tot wat je krijgt, het is het wel waard.
    Maar als ik 2,5 dag in de week achter de receptie ga zitten in een hotel, en dan dus vooral ´s avonds werk, zodat papa en ouders op kunnen passen, hou ik netto gewoon veel meer over, dan dat ik nu verdien met mn serieuze managersbaan waar ik me boordevol ambitie en met veel voldoening op stort. Dag carriere. Hallo levenslange bijbaan.

    Het is toch van de kromme?

    Pffft
    Belachelijk.
     
  7. Oopsie

    Oopsie Actief lid

    23 feb 2007
    112
    0
    0
    Spijkenisse
  8. Line

    Line Fanatiek lid

    7 jan 2007
    2.694
    265
    83
    Ik heb getekend :evil: 8)
     
  9. Marie26

    Marie26 Fanatiek lid

    13 nov 2006
    1.004
    0
    0
    Ja, het is aardig dubbel allemaal. Rouvoet wil dat het aantal kinderen per gezin in Nederland gaat stijgen. Daarnaast vindt het kabinet het belangrijk dat vrouwen werken, want dat is immers goed voor de economie, maar daarentegen willen ze wel de kosten voor het kinderdagverblijf verhogen. Dus we moeten allemaal massaal kinderen krijgen, lekker gaan werken en van het geld dat we verdienen onze kindjes naar dure kinderdagverblijven brengen! beetje vreemd!
     
  10. wuppie

    wuppie Bekend lid

    16 jul 2006
    621
    0
    0
    Ja, het is allemaal echt idioot wat ze daar in Den Haag nu weer verzonnen hebben.

    Kinderopvang duurder-> meer moeders blijven thuis -> werkgevers zonder personeel -> belastingdienst krijgt minder centjes binnen -> economie stort vanzelf wel in........... (en dan niet te vergeten de depressieve mama's die noodgedwongen thuis moeten blijven vanwege de dure kinderopvang en dus einde carriere)

    Hopelijk is dit een eendagsvlieg en verzinnen ze wat anders. Het is toch van de zotte.......

    Ik ga tekenen........

    gr.wup

    gr.
    wup
     
  11. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Ik denk eerlijk gezegd dat er wel een tussenoplossing komt. Er zijn een groot aantal partijen tegen deze plannen en politici zijn ook geen domme mensen (economisch gezien soms wel, maar daar hebben wel gelukkig de VVD nog voor ;) :p ).
     
  12. Fleur76

    Fleur76 Actief lid

    15 apr 2007
    167
    0
    0
    secretaresse
    Zuid Holland
    Ik hoop dat je gelijk hebt
     
  13. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Ik hoop het ook! :( :)
     
  14. MSU

    MSU Actief lid

    21 jun 2006
    258
    0
    0
    ze weten volgens mij helemaal niet wat ze willen, want op rtl 7 was zojuist dat ze nu weer willen dat de werkgeversbijdrage groter wordt. wie het snapt, mag het zeggen... :)
     
  15. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Dat is vreemd want vanochtend in de volkskrant werd door een politica van de pvda gezegd dat de werkgeversbijdrage juist niet omhoog gaat omdat ze dit al het afgelopen jaar hebben gedaan. Zij vond juist dat de ouders zelf nu maar eens aan de beurt moeten zijn met een verhoging. Zij dacht daarbij wel dat het niet met gem 1440 euro per jaar omhoog gaat maar eerder met 375 euro per jaar. Nou dat laatste kunnen we nog wel makkelijk kwijt moet ik zeggen. Dat vind ik niet zo´n ramp.

    Overigens zei zij ook dat gastouders soms wel duizenden euro´s per jaar opstrijken doordat ze werkelijk alles declareren, tot aan eftelingbezoekjes. Zij vond dat nogal kwalijk en ik ben het daar volledig mee eens. Dat wil ze dan ook gaan aanpakken. Ook het feit dat ouders van kinderopvang gebruik maken terwijl ze op dat moment niet eens werken.
     
  16. wuppie

    wuppie Bekend lid

    16 jul 2006
    621
    0
    0
    volgens de NOS teletekst zal je niet meer gaan betalen dan in 2006. Dat is dan dus 1/3 deel. Maar hoe zit het dan ook met het werkgeversdeel gaan ze dat weer wel via de belasting doen dan? En wat als de werkgever niet wil bijdragen?
    Maar dan nog gaan wij flink meer betalen. Even gaan rekenen. We betalen 150 euro per maand netto voor 2 kindjes. Straks wordt dat dan 250 euro per maand (als je 1/3 zelf moet betalen). Wij zijn dus 1200 euro per jaar meer kwijt. Dat vind ik nogal wat moet ik zeggen. Waarschijnlijk nog wel meer aangezien de prijs van het kdv ook elk jaar stijgt.

    Wat ik graag zou willen is zekerheid over de te verwachten kosten. Ik weet wel de de PVDA twee leden kwijt is (ja, we zijn nb. lid van deze domme partij!).

    gr.
    wup
     
  17. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Betalen jullie maar 150 euro??? Hoe vaak gaan ze naar de kinderopvang dan?

    Ik denk niet dat ze het systeem van de werkgevers gaan terugdraaien en dat ze dus gewoon allemaal moeten bijdragen. Maar volgens mij is er nog wel de discussies of iedereen meer moet gaan betalen of dat alleen de hoge inkomens dit moeten.
     
  18. wuppie

    wuppie Bekend lid

    16 jul 2006
    621
    0
    0
    ze gaan 2 dagen heen, de woensdag en de donderdag. Bruto betalen we 880 euro (een klein kdv, niet aangesloten bij een grote keten, waardoor een lagere prijs gehanteerd kan worden) en we krijgen dus een flink deel terug van de belastingdienst (daarentegen verdienen we dus ook niet zoveel......)
     
  19. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    Meiden, het gaat nu wel over de hoge inkomens die het allemaal wel kunnen hebben, maar geloof me, ook dat valt tegen.

    Mijn ouders vallen onder de categorie van niet toeslag gerechtigd.

    Als ik dus 300 euro per maand moet betalen voor 4 dagen opvang moeten mijn ouders (ik heb een jong halfzusje) dus 1200 euro betalen voor 4 dagen. En geloof me, mijn zusje gaat 5 dagen heen.

    Dus wat betreft de kinderopvang moeten ze netto al 1200 euro meer verdienen dan dat wij doen (1500 v 5 dagen - die 300 die we allebei moeten betalen) In de belastingschaal waar je met zo'n inkomen onder valt betekent dat toch minimaal wel 2500 euro bruto meer.

    Conclusie: ik vind dat ze de hoge inkomens ook niet te hard aan moeten pakken.
     
  20. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Ik ook :) Wij vallen namelijk net onder de hoge inkomens en zo hoog is dat nou ook weer niet :rolleyes:

    Maar als je ouders 1200 euro betalen, verdienen ze wel echt heel erg veel hoor... En ze hebben een hele dure kinderopvang want die van ons komt niet boven dat bedrag uit (en dat zonder teruggaaf van de belastingdienst!). Dus ik denk dat dat bedrag niet klopt :)
     

Deel Deze Pagina