Hahaha, dat had hij dan maar mooi door Denk dat 10 minuten misschien ook wel te kort is hoor om dit soort dingen te bespreken. Kan het zeker voorstellen. Wie weet wat het haar oplevert
Het gesprek aangaan. Mijn zoontje zit ook in groep 3 en heeft alles een A gescoord op de Cito en M5 gehaald met Avi lezen. We hebben een heel fijn gesprek met z’n juf gehad die hem helemaal door geef. Nu twee keer per week plusklas waar ze hele leuke dingen doen zoals programmeren, lessen over botten, moeilijke rekenopdrachten. Versnellen doet juf liever niet, dus zetten in op moeilijk en extra werk + plusklas + werk groep hoger. Ze hebben hier op school ook groep 9 voor de kinderen die ver voorlopen. Gewoon vragen hoe juf het ziet en wat mogelijk is. Hier dus vrij veel!
Het is een nieuwe juf, dus was wel benieuwd! Maar ik zou er open ingaan en vragen wat er mogelijkheid. Hier bleek dus dat ze al dingen in gang hadden gezet!
Vraag me af waarom ze geen plasklachten hebben, daar zou ze juist wat extra uitdaging uit kunnen halen als ze zich verveelt in de klas. Hier begint de plusklas juist vanaf groep 4, dus zoon moet nog een paar maanden wachten. Ik zou je gevoel uitspreken en vragen of de IB'er wil meekijken als je het gevoel hebt dat de juffen niet zien wat jullie wel zien....
het was prima! Ze gaan hem verrijking van de stof bieden, door huidige juf en door IB’er. Daarnaast ook af en toe meedraaien met groep 3. Verder dus niet versnellen maar hem in de gaten blijven houden zodat hij niet verveeld raakt en dat negatief effect heeft op zijn gedrag.
Hele kleine school met maar zes klassen. Maar er is echt veel mogelijk ben ik sinds kort achter. En de lijntjes met de juf zijn kort. Ze ziet dit echt als een uitdaging en wil er voor gaan! Vind haar enthousiasme ook erg leuk. Ze zoekt echt wat voor hem goed en leuk is.
Juist voor een kleine school bijzonder. Fijn dat ze zo enthousiast is want je krijgt ouders als kinderen mee. Wij hadden ook altijd korte lijnen en zo voel je je ook niet snel bezwaard. Echt een pluspunt van de school
Door de verschillende scholen waar Q op heeft gezeten merk ik dat er juist op kleine scholen vaak veel meer mogelijk is dan op grotere scholen. Er wordt meer in mogelijkheden gedacht, misschien omdat ze al gewend zijn om veel te moeten schakelen doordat klassen vaak bij elkaar zitten en dat er dus veel verschillende niveaus in een klas zijn (hier zijn er maar 3 klassen, die units genoemd worden).
We hebben gisteren een fijn gesprek gehad met de juffen. Ze leest goed op E3 niveau dus advies is voor thuis om boekjes M4 of E4 aan te schaffen voor de uitdaging. Alle kinderen in de klas moeten eerst werkboekjes 2* maken en wie meer uitdaging nodig heeft mag daarna door naar 3* boekjes. Daar komt dus het probleem, ze heeft dan geen tijd meer om nog te beginnen aan een 3* boekje. Ze gaan kijken of ze het werk van 2* kunnen halveren en dat ze dan dus meer tijd heeft voor 3*. Maar ondanks dat ze thuis zegt dat school stom is en niet leuk is zien de juffen een heel vrolijk meisje die gezellig ligt in de groep.
Ja dat zien ze hier ook, en dat wil dus niet altijd wat zeggen, want thuis kwam de frustatie eruit. Dus blijf in gesprek met school maar ook je dochter. Wat is er dan stom, wat denkt ze zelf nodig te hebben om het wel leuk te maken. Dochter heeft naar aanleiding van het gesprek maandag vandaag taalkanjers twist en wiskanjers twist gekregen om uit te werken. Iemand daar ervaring mee? Kan online alleen maar 2 blz voorbeeld vinden van wiskanjers, waarvan ik van 1 blz weet dat ze het met ogen dicht kan, blz 2 zal wel wat meer uitdaging geven. Maar als dit alles is wat ze weten te verzinnen, dan denk ik dat het nog steeds niet genoeg gaat zijn
Fijn dat jullie een goed gesprek hebben gehad. Wellicht gebruiken ze bij jullie op school een andere methode, maar hier maken ze of 2** of 3***, het doorloopt namelijk dezelfde thema's en deels ook wel dezelfde stof, alleen is het dus moeilijker. Wat ik zag bij zoon vorig jaar is dat hij bijv wat moeilijkere woorden moest schrijven of verbinden, Waar andere kinderen 2 lettergreep woorden bij elkaar moesten zoeken, moest hij er 3 doen enz. Maar goed wellicht een andere methode, maar hier zou zoiets dus totaal niet aantrekkelijk zijn geweest, vanaf het begin heeft hij alleen het 3*** werk gedaan, niet (ook) de 2***. Rekenen werd gecompact en daarnaast aangepast werk aangeboden. Kind werd in en in treurig van 3 maanden lang sommetjes onder de 10 maken, zelf zagen we in de lockdown daarin echt hoe frustrerend dit voor hem was, waarna ze dit na de lockdown anders zijn aan aanpakken en na de zomer is hij dus ingestroomd in rekenwerk groep 5 (alles van groeop 4 beheerste hij al). Blijf haar inderdaad goed in de gaten houden. Hier ook een blij kind op school, wijkt niet af, houd zich keurig aan de regels etc en doet wat de juf van hem vraagt. Maar als ik hem vraag wat hij echt leert op school is het vrij weinig en dat zien we ook terug in de resultaten. Hij wil bijvoorbeeld woorden leren schrijven die pas in groep 6/7 behandeld worden. Vorige week kwam hij thuis en zei, ik snap dat echt niet hé, waarom moeten we nu 3x het woord 'bezoek' op schrijven, na 1x vind ik het wel genoeg, ik weet allang hoe je dat schrijft. Dus ondanks dat hij keurig doet wat de juf vraagt of het boekje op dat moment, vind hij het totaal onzin om te doen (en dat begrijp ik heel goed).
Ik hoorde daar pas ook over en vind het zo jammer dat dat hier niet is. Denk dat dat op termijn voor onze zoon helemaal niet gek zou zijn.
We zullen het zeker in de gaten houden. Maar ben hier al wel blij mee. Ik weet ook niet precies waarom eerst 2* en dan 3* er achter aan. Kan ik nog eens navragen. Ze zullen het na de vakantie wel gaan oppakken denk ik.
Hier ook de 3* ipv de 2*. En niet beide. Ze gebruiken lijn 3. Thuis deed ie dat in 5 min. Maar op school is er natuurlijk veel meer afleiding.
Over het ‘groep 9’ onderwerp, op verschillende VO scholen heb je ook een soort tussenjaar voordat je daadwerkelijk in de 1e start. Dit is speciaal voor kinderen die minimaal 1 keer zijn versneld en, vaak sociaal, nog niet toe zijn aan het VO. Dus als er geen groep 9 op de basisschool is kun je hier eens naar kijken.
Ik had er nog nooit van gehoord. Zijn huidige school kan wel in zo verre verlengen dat hij kan blijven. Omdat hij een versnelling heeft gehad kijken ze wel of hij er in Gr 8 aan toe is anders kijken ze wat ze er nog uit kunnen halen. Ze zijn wel flexibel in bijvoorbeeld vertragen. Zoon is 7 zit in Gr 5. Nu blijkt dat hij de cito van e5 heeft gehaald. Hij krijgt nu wel de lessen maar dan maar een beperkte aantal en ze kijken wat hij er naast kan gaan doen. Zo loopt hij met meerdere vakken ver voor dus nu is het een grote puzzel en kijken ze wat ze wanneer gaan doen en vooral wat doen we er naast.