Dat doet ze natuurlijk ook. Maar school heeft er Bijv voor gezorgd dat er gratis testen beschikbaar zijn voor de leerlingen uit gr 4. Ze wil denk ik een fijne tussenweg zoeken zodat de belangen van de kinderen maar ook die van haar thuis situatie serieus genomen worden.
Dat daar onderscheid in is gemaakt (vanaf groep 6 gratis) vind ik nog steeds een onbegrijpelijke keuze. Want in groep 1 t/m 5 gaat het niet rond? Sorry voor dit zijstapje
Nou dat is ook raar. Zelfde als de mondkapjes vanaf gr 6. Niet dat ik ze had gewild voor de lagere klassen! Maar gewoon een rare opdeling
Moeten de mondkapjes op school nog op? Of gaat dit er pas na 18-2 af of pas na 25-2? Ik kan het nergens vinden?
Ik had het ook beter gevonden als ze beschikbaar zouden zijn voor alle groepen. Maar ik denk dat er toch best nog wel een groep ouders is die er moeite mee heeft om hun jonge kind te testen. En het advies/dringend verzoek is natuurlijk om leerlingen 2x per week een zelftest af te nemen. Ik vind dat voor leerlingen van groep 6 al best wat, laat staan voor kinderen die nog jonger zijn.
Geen idee. Het enige wat over het onderwijs is gezegd is dat in het hoger onderwijs geen max meer zit aan het aantal personen per lokaal/zaal. Dat was tot nu toe max. 75 man.
Er hoeft ook niet direct een beleid achter te zitten met een advies, maar beschikbaar stellen is al fijn voor jonge gezinnen. Het kost best veel geld en juist jonge kinderen zijn vaak verkouden.
Dat was bij ons al vrij normaal voor corona. Dat iemand in de ochtend appt niet lekker te zijn en daarom vanuit huis werkt. Zelfde met ziek kind oid.
Van het AD: Ouders mogen uiterlijk maandag weer de school in om hun kinderen weg te brengen en op te halen. De eerste week moeten zij dan nog wel een mondkapje op en 1,5 meter afstand houden, maar uiterlijk op 28 februari is ook dat niet meer nodig. Dat meldt het ministerie van Onderwijs. Deze versoepeling betekent ook dat ouders weer mee mogen naar open dagen. Verder krijgen leerlingen weer de mogelijkheid om samen te werken en lessen te volgen met kinderen uit andere klassen. Ook pauzes hoeven niet langer te worden gespreid. Voor het hoger onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs vervalt de maximale groepsgrootte van 75 personen. In principe gaan de versoepelingen in op 18 en 25 februari. Scholen en onderwijsinstellingen kunnen er evenwel voor kiezen ze pas de maandagen daarna in te voeren, zodat de nieuwe schoolweek begint met de vernieuwde regels. Ook in het onderwijs blijven wel de basisregels gelden, zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden en testen bij klachten. Ook het dringende advies om vanaf groep 6 van de basisschool twee keer per week een preventieve zelftest te doen, blijft nog even.
Ik denk dat we pas over 5 of 10 jaar zullen weten wat de juiste beslissingen zijn geweest. Want pas dan heb je echt zicht op de lange termijn gevolgen. Vallen de langdurige restklachten na covid achteraf mee? Of is er juist een grote groep mensen die blijvend last houdt van lichamelijke beperkingen? Laats kwamen er cijfers langs dat een kwart van de (ex-) coronapatiënten behoorlijk ernstige schade aan longen, hart en bloedvaten overhoudt. Ook na een milde infectie. Hoeveel mensen hebben corona gehad of zullen het uiteindelijk nog krijgen? De helft van de bevolking? Volgens mij is dat zeker geen overdreven schatting. Neem daar een kwart van. Dan zou je, als deze studie klopt, dadelijk met meer dan 2 miljoen mensen zitten die blijvende gezondheidsschade hebben. Naast de impact die dat heeft op die personen zelf en hun gezinnen, zal dat ook een enorme economische schade opleveren. En weer belasting van de zorg. Komt dat scenario uit? Dan slaan we ons over een paar jaar voor ons kop voor elke versoepeling die is doorgevoerd. Maar het kan ook de andere kant op gaan. Dat bij de meerderheid van de patiënten het lijf gewoon weer herstelt. Dan zullen we achteraf balen dat er niet al in januari versoepeld is ipv eind februari. En kijken we ook anders terug op schoolsluitingen e.d. vanwege de schade die dat heeft aangericht. We zullen het pas ècht weten als we ver voorbij de tijd zijn dat we er nog iets aan kunnen veranderen.
Vriendengroep van mijn dochter was hier gisteravond (middelbare school) en ze waren heel unaniem dat ze vooral met gezond verstand willen omgaan met de nieuwe fase. Regelmatig een zelftest en echt thuisblijven met klachten kwamen voorbij als maatregelen die ze zelf graag erin willen houden. Ik was vooral verrast door de nuchtere houding en voorzichtigheid van die 7 tieners.
https://www.nu.nl/uit-andere-media/6184199/pijnlijk-duidelijk-is-dat-de-ouderenzorg-niet-serieus-is-genomen.html Ik vind dit echt heel erg. Hoewel het allerlaatste stukje ook wel weer mooi is. Maar heb het idee dat dat vooral in het begin zo was en die saamhorigheid er niet echt meer is nu
Die tieners hebben het vaak beter in de gaten dan sommige volwassene. Dat merk ik hier ook, ze testen met z’n allen een paar keer per week en als ze bij elkaar komen op zondag om met de groep te sporten testen ze vooraf even. Echt toppers.
Nou mijn tieners pakken zeker een test met klachten en ook wel eens als er corona in huis is. Maar 2x per week een zelftest? Of testen voor ze ergens naartoe gaan? Nee hoor dat doen ze hier echt niet.
Hier juist zeker wel, misschien wel vaker per week. Sowieso eens doordeweeks en 1 voor het weekend ivm sporten.
Bij oudste hier in het begin veel weerstand. Maar de laatste tijd doet hij het vanzelf. Man ook elke week voor hij naar zijn moeder gaat.
En dat is ook niet meer dan normaal. We moeten met z’n allen gewoon weer normaal gaan doen. Hopelijk is dat hele testen en quarantaines snel van de baan en gaan we gewoon weer met een snotneus naar school en werk net als voorheen, want daar moeten we toch echt weer naar toe.