Misschien een tip : Stel je hebt mais of bonen, of wortelen in blik. Je kunt als je soep of pasta maakt best wat erbij doen! Dus stel je hebt gewoon verse groenten om de pasta saus te maken, dan kun je er ook een half blikje mais en half blikje wortelen doorheen doen! Merk je niet extreem veel van qua smaak, en met de rest bijvoorbeeld een soep maken met verse groenten en die dingen die je nog open hebt staan in blik er ook bij doen.
Ik heb een voorraadla met pasta, rijst, bloem, maïzena, kruiden, blikje tonijn, tomatensaus of blokjes, kokosmelk, bouillon, bonen, mais, bulgur enz. Dan heb ik nog wat voorraad ik andere kasten, zoals vaatwasblokjes, schoonmaakmiddelen, toiletpapier, keukenrol, koffiebonen, diervoeding enz. Frisdrank drinken we zelden.
Als prepper heb ik sowieso voorraad maar ik gebruik ook het fifo systeem want ik wil niks verspillen.
Wij hebben geen voorraadkast meer in de woonkamer en in de keuken niet voldoende ruimte om alles op te bergen. We hebben nu in de garage een stellingkast met houdbaar eten en drinken. Meestal heb ik het volgende op voorraad; Melk, frisdrank, ranja Boter Sauzen Pasta's Knorr gerechten Groenten Crackers Aardappelen/uien In de vriezer voor een week brood en als er vlees in de aanbieding is dan dat ook. Voor de rest doe ik per week boodschappen maar ik maak dan vaak ook de voorraad weer gedeeltelijk leeg. Wil ook niet te veel in de schuur want hij is niet geïsoleerd.
Ik ook, behalve baby maaltijden. Dan nog verschillende soorten brood meel. Kikkererwtenmeel, kokosmelk, spelt, tarwebloem. Pastas van orzo tot lasagne bladen en alles wat er tussen zit. Jus, kaassaus echt van alles. Maar ben het wel eens, onze kast staat zo vol dat ik soms vergeet wat er staat en weer nieuw mee neem. Heb voorlopig ook een pasta verbod van mijn vriend. Dat ik kha/khb ben gaan eten zorgt ook niet echt dat het op gaat.
Ik hou van mijn voorraadkast. Heb hetzelfde systeem als Adje al gebruiken we iets andere producten dus onze basisvoorraad ziet er iets anders uit. Ik ben hiermee opgegroeid dus ik weet ook niet beter. Mijn man vond het in het begin maar raar want hij ging gewoon dagelijks langs de supermarkt maar inmiddels is hij er heel blij mee. Helemaal tijdens de eerste coronalockdown. Toen heb ik de voorraad nog eens extra kritisch bekeken en een paar dingen (zoals bloem) hebben we nu wat meer op voorraad maar over het algemeen bleek onze voorraad prima te zijn. Ik heb geen pakken water meer op voorraad maar wel een Sawyer waterfilter waarmee we in theorie genoeg drinkwater beschikbaar hebben.
Mn ouders en schoonvader wonen gelukkig erg dichtbij, en als het goed is hebben m’n ouders die in de schuur liggen, en anders in de caravan, die staat ook in de buurt.
Wij hebben altijd wel een beetje voorraad van eten, maar zelden meer dan 2 verpakkingen, en meestal lang houdbaar, denk pasta, broodbeleg, en basisspullen om bv pastasaus oid mee te kunnen maken. Wij hebben wel standaard vlees, vis en brood in de vriezer en altijd wel wat ingevroren fruit en groenten. Nooit heel veel omdat we idd geen producten weg willen gooien. Het is niet enorm nodig maar sinds ik zelf een keer ziek ben geweest en letterlijk niks meer in huis had heb ik altijd iets in huis, ook recentelijk nog waren mijn man en ik beiden ziek en waren we blij dat we een voorraad hadden. Tuurlijk zouden we vrienden of ouders kunnen vragen boodschappen voor ons te doen en die zouden dat ook met liefde doen. Maar toch. Ik denk dat wij al met al maar een week kunnen eten van onze voorraad.
Hier geen echt voorraad kast, maar wel wát op voorraad. Zoals al vaker genoemd: als je ziek bent of door wat voor omstandigheden is het fijn als je toch eten kunt koken. Diepvries: wat vlees, pizza's, patat/snacks en bakjes met restanten eten. Dit laatste is tegen voedselverspilling, af en toe eten we dus een keer een avondje uit de diepvries, meestal als ik een lange werkdag heb of weinig tijd. O ja, ook altijd wel een zak macaroni en nasi groenten en een pak spinazie en doperwten. Ook een voorraad brood, haal ik 1x in de week, dus dat kan ik niet echt voorraad noemen In de kasten altijd wel iets van rijst en pasta, tomatenpuree, zakje mix in nasi te maken. Koeken, chips en drinken (koffie, thee, ranja en fris) ook altijd wel wat van op voorraad. De rest is wisselend. Ik haal 1x in de week de "grote" boodschappen en dat doe ik aan de hand van een weekplanning voor het eten. Dus daar hoef ik niet echt veel voorraad voor te hebben. De voorraad die er is, is dus om een paar dagen een warme maaltijd te kunnen maken. Wat ik daarvoor in huis heb is dan ook op elkaar afgestemd. Bijv gehakt en macaroni groenten in de diepvries en een pak pasta en blik tomatenpuree in de kast.
Ik hou van voorraad. Ik word er blij van als alles weer aangevuld is. Dit heb ik altijd wel op voorraad; In de vriezer: Brood Gesneden groenten (als ze 1+1 zijn vul ik de vriezer altijd aan) Groenten (spinazie, erwtjes enz) Vlees Left overs van avondeten Bladerdeeg In de zomer veel ijs (ik zorg wel dat die voor de winter ook weer op zijn) In de voorraadkast: Toilet en keukenpapier Schoonmaakmiddelen (bleek, allesreiniger, kalkreiniger, vaatwasblokjes enz.) Sauzen (mayo, ketchup, pinda, calvé enz.) Broodsmeersels (chocopasta, speculoos, appelstroop, pindakaas) Brinta Pasta (meestal volkoren spaghetti en macaroni elleboogjes) Koffie, thee, koffiemelk Suiker (palmsuiker en gewone) Flesjes en flessen (fris, water) Appelmoes Toastjes Ontbijtkoek Afbakbrood Shampoos, douchegel, maandverband, tandpasta e.d. Sowieso letten we goed op de aanbiedingen, want alles wordt steeds duurder. Soms staat er dus wel eens absurd veel van iets, maar dat gaat vanzelf weer op. Ik vind het echt doodzonde om bv een fles limonade, koffiepads of Knorr wereldgrechten voor de volle mep te moeten kopen, als ze geregeld ook in de aanbieding zijn voor 1+1. Er raakt hier zelden iets over datum (iets met first in, first out )
Wij maken wel gebruik van een aardige voorraad in de voorraadkast. Voornamelijk voor schoonmaak, was en toiletartikelen. Ook wel wat eten maar niet te veel want dat gaat uiteindelijk toch de afvalbak in. O ja en we hebben een hele voorraad drank staan nog van mn verjaardag afgelopen november, waar echt niks mee gebeurt want ik kwam er kort daarna achter dat ik zwanger was en mn vriend ziet het ook niet zitten om alleen een drankje te doen
Je hebt me aan het denken gezet. Heb vandaag gelijk de voorraadkast opgeruimd. En weg gegooid wat weg moest. Nu eerst opmaken wat we hebben. En de voorraad beperkt houden als in, eerst kijken dan kopen. In plaats van denken dat ik het niet heb, weer kopen en ineens heb je 10 pakken spaghetti.
ohja schoonmaakmiddel, wasmiddel en shampoo etc heb ik ook nog voorraden. Shampoo wel shampoobars, dat stapelt makkelijker. En ik beperk die van wasmiddel want dan delen we de 1+1 actie met mn moeder bijv. dat spul is (raar maar waar) beperkt houdbaar! Vroeguh had ik hele dozen op voorraad en dat zijn dan die grote boxen van de makro (120 wasbeurten ofzo). Beetje klonters stamp je wel weer los, maar de enzymen maakt dat t beperkt houdbaar is, t wast niet meer zoals t zou moeten.
Dat overkwam mij ooit met macaroni...had elke keer in mn hoofd dat die op was...De 5e keer was ik er wel klaar mee
Ik heb eigenlijk geen voorraad. Ja wel wat potten met müsli, rijst, pasta enzo. Maar als die pot leeg is komt er pas nieuwe. Ik heb echt een hekel aan volgestouwde kasten.