Onze zoon van 11 heeft vorige week bloed geprikt na al maanden te kwakkelen. Nu zijn de waardes te hoog die coeliakie aangeven. Nu moet hij aankomende week weer bloed prikken en daarna door naar mdl arts. wie heeft ervaring met glutenvrij eten. En dan ook met een lactose allergie. Zag in supermarkt van alles liggen is dat beetje te eten?
Het is heel erg uitproberen wat lekker is/wat je lekker vindt. Veel van de supermarkt is prima te doen. Alleen het brood is meestal niet zo. Bakker Leo of The Welsh Bakestone is veel beter te doen.
Het is echt proeven van merken om te zien wat hij lekker vind. Beste brood bak ik toch zelf. Op schar. Nl staan lekkere recepten. Eens in de maand bestel ik bij gluten vrije webshop. Daar vind je dingen die niet in de super liggen. Het is echt wennen in het begin. Voor iedereen. Leren eten van andere dingen. Altijd je eigen eten bijv op vakantie of een feestje. Niet spontaan wat halen qua eten. Maar er zoveel meer mogelijk inmiddels qua beschikbaarheid van producten en hun smaak. veel sterke met dit dieet eigen maken. Hopelijk knap hij snel op
AH heeft ook een groot assortiment glutenvrije dingen onder eigen huismerk. Veel van die dingen zijn ook lactosevrij. En dan de glutenvrije webshop en glutenvrije markt zijn 2 goede websites
Ik zou wel pas beginnen met glutenvrij totdat je echt een diagnose hebt . Als je dit al doet en er zijn nog onderzoeken dan beinvloeden deze de uitslagen.
Let je ook goed op kruisbesmetting? Mijn zusje heeft haar glutenvrije producten in een apart kastje en ze gebruikt geen houten snijplanken,lepels etc. meer want hier gaan de gluten heel moeilijk van af. Ook steeds je handen wassen nadat je iets met gluten heb aangeraakt,dit zou ik de rest van het gezin ook aanleren. Is het misschien een idee om op school een trommeltje met lekkere dingen erin te hebben staan die je kind wel mag hebben voor wanneer er getrakteerd wordt?
Hoi! Ik ben allergisch voor gluten en kma. Het is even zoeken in het begin maar over het algemeen vind ik het goed te doen. Ik kan in de meeste restaurants wel wat vinden wat ik kan eten. Nu zijn bij coeliakie (wat eigenlijk een auto immuunziekte is) de sporen van gluten ook te vermijden, dit kan vaak problemen geven als ze in een restaurant bv glutenvrijbrood op dezelfde plank snijden als normaal brood/pannenkoeken bakken zonder eerst grondig schoon te maken/frieten bakken in dezelfde olie als waar de kipnuggets gebakken worden (die bevatten namelijk gluten) etc Als hij ‘alleen’ allergisch is, kan de tolerantie voor sporen verschillen. ook alle ingrediënten altijd checken: gluten zit soms in de gekste dingen zoals kruiden en chocolade. Dus daar zou ik wel op letten. Bij de ah heb je heel veel keuze qua glutenvrije producten/ vegan/lactosevrije kazen etc. Wel goed opletten in jullie geval dat het én glutenvrij is én zonder melk.
ja kruisbesmetting is dan inderdaad ook waar je op moeten letten. meen eigen kast is hier mogelijk dus dat is goede tip. Hij is 11 gaat na de zomer naar voortgezet dus gelukkig wel oud genoeg om zelf goed in de gaten te houden.
Hier ging dat zelf in de gaten houden heel snel goed. Met drie jaar corrigeerde ze de leidster op het KDV al. Hier inderdaad een eigen bakje op school met traktatiedingen (al houden steeds meer klasgenootjes/ouders rekening met haar ) en thuis een eigen la met glutenvrije producten en eigen potten broodbeleg (ook daarin komen anders door de messen broodkorrels ed) ed. Doordat ze geen coeliakie heeft (voor zo ver we weten), gebruiken we wel dezelfde pannen en borden ed (wel alleen als ze schoon zijn). Houten snijplank en pollepel ed hebben we toch al niet, dat scheelt. Patat eet ze alleen als ze dat apart van de snacks frituren, inderdaad iets om op te letten. Als je het van te voren aangeeft, zijn er zelfs restaurants/speeltuinen/enz. die dan speciaal het vet verschonen (zelfs als er al apart gefrituurd wordt). En ook glutenvrije snacks worden steeds gebruikelijker. In restaurants zijn ze vaak ook bereid apart iets klaar te maken (van te voren duidelijk aangeven en kijken of het mogelijk is, als ze het niet kunnen garanderen een ander restaurant kiezen).
Je krijgt al heel veel goede reacties. Ik heb zelf ook coeliakie en at de jaren voor de diagnose ook lactosevrij, omdat ik daar niet tegen kon. Na een poos glutenvrij eten kon ik weer lactose verdragen, doordat mij darm weer hersteld was en de lactose dus weer kon verwerken. Dus houdt die optie ook in gedachten. Succes! Het is even schakelen maar je zoon zal zich heel snel lekkerder gaan voelen
Het is idd gluten allergie. Hebben al van alles besteld komt morgen binnen dus dan gaan we zien hoe het verder gaat. Wij moeten nu ook allemaal bloed prikken. Om te kijken of nog een van ons het misschien heeft.
Goedemorgen, Wat vervelend!! Maar bij een glutenallergie is het wel een groot voordeel dat er zoveel vervangende producten zijn en ook het uit eten gaan is over het algemeen goed te doen. Wbt brood vind ikzelf het glutenvrije brood van de jumbo best wel oke. Zelf doe ik het altijd in de broodrooster en dat vind ik zelf best lekker.