Maar hij doet wel de moeite en dat zegt al heeeel veel vind ik! Hij denkt erover na, steekt er energie in en probeert het echt…. In geval van ts, hij heeft al een vriendenvakantie gehad, wilt er nog een, en maakt gewoon de afspraak zonder enig overleg en zij en de kinderen mogen het maar uitzoeken…. nee dat gaat er bij mij niet in
Ik denk niet dat de vakantie geboekt is zonder overleg. De datum zal zeker niet in overleg gegaan zijn maar zoals ik het lees was bekend dat man met vriendengroep op vakantie zou gaan. Verschillende opties qua data zijn rondgestuurd en de groep heeft gekozen voor de datum waarop er maar 1 iemand niet kon. Dat was dus met de verjaardag van kind en nu gaat man toch mee. Ik zou het prima vinden als mijn man er niet zou zijn. Feesten kunnen we ook zonder hem. ( en bij kinderen van gescheiden ouders is er ieder jaar 1 van de ouders op de dag zelf niet) Ik zou wel boos zijn dat het niet overlegd is dat hij afwezig zou zijn op de verjaardag. En inderdaad dan maakt man er nog maar een extra feestje van met kind als hij weer terug is.
Maar dan is het toch niet in overleg gegaan….? Dan had hij gezegd ja dit is de enige periode dat ze allemaal kunnen alleen mis ik dan de verjaardag van… zou je dat erg vinden? Zal ik wel gaan? Of niet? Hij heeft gewoon tegen z’n vrienden gezegd ja is goed ik ga mee en het daarna aan ts verteld…
Nja je eerste regel was dat het wel in overleg was gegaan….tenminste de vakantie op zich Het enige overleg wat ik eruit haal wat dat het prima was dat nog een keer op vakantie zou gaan…. De rest heeft hij allemaal zelf besloten
Dit is een perfect voorbeeld van grenzen stellen. Hij kiest ervoor om geen rekening te houden met de verjaardag van zijn kind zonder dit te overleggen. Jij geeft aan dat je dit onacceptabel vindt. Hij blijft bij zijn keuze. Gevolg: laat het hem zelf regelen met jullie kind. Zorg dat jij doet wat je normaal gesproken ook zou hebben gedaan. Gevolg voor je man: hij geeft aan dat hij een verjaardag niet belangrijk vindt, dus je viert zijn verjaardag niet. En dan: de sfeer in de relatie hoef jij niet te bevorderen en is niet jouw verantwoordelijkheid. De sfeer is een gevolg van jullie keuzes.
Er staat dat hij eerder op wintersport is geweest, maar wie zegt dat dat ook een vriendenvakantie was?
Er staat alleen dat hij 2x per jaar zonder hun op vakantie gaat. Het zou voor mij bijvoorbeeld ook uitmaken of iemand heel vaak weggaat met zijn vrienden of dat dit eens in de weet ik veel hoeveel tijd voor komt. Het niet overleggen zou hier vooral het probleem zijn. Die verjaardag vind ik minder belangrijk.
Ik vind het nogal een verschil of alleen de datum niet in overleg is gegaan of dat mijn man thuiskomt en mededeelt dat hij over een maand 10 dagen naar Spanje gaat mijn zijn vrienden en het €2500,- kost. Dan is niet alleen de datum niet overlegd maar ook de kosten en het feit dat je 10 dagen alleen voor het huishouden en de kinderen moet zorgen.
Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe het kind in kwestie heeft gereageerd? Is het besproken? Is het verteld? Wat vindt het kind?
Hier ben ik ook benieuwd naar. En dan nog vind ik een eventuele goedkeuring twijfelachtig, omdat kinderen ook de neiging hebben hun ouders niet teleur te willen stellen en dus (soms) ten koste van zichzelf toegeven.
T is maar een verjaardag, gewoon niks doen die dag. Geen taart, geen kado, geen lekker eten... Jammer dat de kinderen dat waarschijnlijk niet snappen. Of zou juist megagroot uitpakken hem aan het denken zetten?
Maar… verlangt hij dat ook van je? En zo niet; neem je het jezelf kwalijk later als je besluit om dat nu niet te doen vanwege je boosheid?
Nou volgens mij heeft ts dat ergens eerder benoemd, met vrienden op wintersport en hij gaat meestal 2x pj met vrienden op vakantie