Hallo allemaal, Binnenkort wordt ons meterkast aangepast/uitgebreid en gaan we ook op inductie koken ipv op gas. Nu lees ik dat er inductie kookplaten zijn met vaste zones, maar ook met vrije zones zodat je zelf kan zien hoe je je pannen erop zet. Wat is jullie ervaring? Zijn die vrije zones handig? Een enkele keer kook ik met 5 pannen tegelijk. Kan dat gewoon? En als je superblij bent met je inductieplaat, welk type/merk heb je dan? We neigen naar Bosch maar is nergens op gebaseerd
wij hebben inductie. 4 pits als het ware. Als ik ze alle 4 aan heb staan, kunnen ze niet op standje 10 . Maar zwakken ze automatisch af naar een lager getal. Alsof er een maximum power is van 30 punten ofzo qua stroom. Terwijl je zou denken dat er 40 mogelijk is. Geen idee of dat bij iedereen zo is? Verder bevalt het me uitstekend - alleen is het even wennen. In het begin brandde mijn eten wat sneller aan, omdat het wat krachtiger verwarmde dan ik ingeschat had .
Ik heb er een met een flexibele zone en 2 vaste zones. Ik gebruik de flexibele zone weinig op die manier omdat het niet helemaal zo werkte als ik verwachte. Als ik 1 grote pan in het midden wil zetten geeft hij een foutmelding. En dat was juist waarvoor ik die flexibele zone wilde. Wij hebben een Atag.
Wij hebben niet gekozen voor flexibele zone. Wij hebben 4 normale 'pitten' en 1 hele grote. Die grote gebruiken we elke dag, sowieso. Is wel echt een must vind ik. Wij hebben deze van Atag. Een super ding! View attachment 721428
Wij hebben er een met twee vast pitten en flexibele zone. Ik vind die flex zone minder goed opwarmen. Zou zelf een volgende keer voor vaste zones gaan. Verder heel tevreden. Zoals al gezegd even wennen, eten brandde snel aan in het begin. Ik heb er een van Ikea. Oh ja wat ik wel heel fijn vind aan deze is dat je de warmte met getallen bepaald door op het juiste getal te drukken. Mijn ouders hebben er een waarbij je steeds door moet drukken tot je bij de goede stand bent. Is niet handig want is meer gedoe en als je per ongeluk langs het juiste getal bent kun je weer opnieuw beginnen. Als je begrijpt wat ik bedoel.
Wij hebben een Bosch, 5 pitten totaal waarvan 3 losse pitten en 1 flexibele zone (en in los gebruik zijn dat dus 2 pitten). Ik ben heel blij met de flexibele zone en gebruik die het meest. Wij hebben bv ook een rechthoekige grillplaat die precies op die flexibele zone past en waardoor we een mooi groot grilloppervlak hebben. Verder zou ik nooit meer op iest anders dan inductie willen koken. Je hebt veel en snel controle over de temperatuur. En je kan (mocht je die hebben) je waterkoker de deur uit doen. Op inductie kookt het water super snel .
Hier een plaat van Bosch. Wij hebben 4 zones, en je kan 2x 2 zones samenvoegen - dan heb je dus 2 grote zones ipv vier kwarten. Op onze kookplaat kunnen dus maximaal 4 pannen tegelijk. Het fijne vind ik dat ik bv mijn steelpannetje niet per se links-voor moet zetten, en een grote braadpan per se links-achter. Verhitten gaat telkens heel gelijkmatig, dat verschilt wel per merk/plaat - familie van ons was wat dat betreft ook tevreden over Bosch, dus daarom daar ook zelf voor gekozen. Zij hebben een grotere plaat waar een vijfde pan op past (voor onze keuken was dat echt te breed, helaas).
Hier een inductie met 4 vaste zones. Ik heb nog nooit op iets anders gekookt dan inductie (ja toen ik nog thuis woonde een eitje gebakken op gas) maar het bevalt me goed. Hoor altijd van mijn moeder als ze hier kookt dat ze het zo lekker snel vind gaan en dat de temperatuur ook goed te regelen is, het snel afkoelt als je de stand lager zet. In de volgende keuken ga ik maar weer voor inductie denk ik.
Wij hebben inductie en vaste zones. Als ik met onze ervaring een nieuwe zou kopen, zou ik voor een grotere gaan. Of dat de oannen verspringen zeg maar. Er passen 4 pannen op, maar dan niet genoeg ruimte als je een grote koekenpan hebt met nog grote kookpannen. Vet irritant.
Wij hebben een 5 pits inductie van Siemens. 4 normale pitten en in het midden 1 grote pit. Ik heb er eigenlijk niets negatiefs over te zeggen. We zijn er erg tevreden over en ook nog eens super makkelijk schoonmaken. nooit meer iets anders voor ons.
Wij hebben een Novy kookplaat die werkt samen met de afzuigkap. Mocht het mogelijk zijn bij jullie dan zou ik gaan voor een grote kookplaat. Wij hebben er een van 90cm en vind die ruimte heerlijk met de pannen.
Wij hebben een Bora met geïntegreerd afzuigsysteem en 4 vaste “pitten”. Wil nooit meer anders, zelfs met pannenkoeken werkt het top! Dat geïntegreerde afzuigsysteem is ook echt top als je ernaast uien staat te snijden. Dag dag traanogen.
Wij hebben ook een bora met ingebouwde afzuiging werkt supergoed! Ook met "stinkgerechten" 4 vaste zones hebben wij
We hebben Siemens met 2 grote flexibele zones. Ik zou niet anders willen. Echt ideaal. Zelf kiezen waar je welke pan neerzet. Booster functie erbij voor extra snel verwarmen
Een grote een kleine en een middelmaat zijn vast. Daarnaast een flex deel die je in 1 of 2 delen kunt gebruiken. Ik vind dat persoon echt heel erg fijn.
Wij hebben 4 vaste zones en is 90 cm. Dat kan ik wel echt aanraden. Ik kan ze wel alle 4 op 12 zetten (hoger niet geprobeerd nog, zit wel turbo op maar niet gebruikt ), er zijn 2 groepen voor aangelegd in de meterkast zelfs. Wij hebben aeg met aeg afzuigkap, afzuigkap gaat ook automatisch aan als er veel stoom is en gaat harder/zachter vanzelf. Echt heel lui. Heb er zelfs een afstandsbediening bij. Moet wel zeggen dat ik ook 2 ovens heb, dus ik mis echt geen extra pit.
Hier een Bosch van 90 cm met 5 pitten. de middelste is de grootste en gebruiken wij het meest. We zijn nu ongeveer een jaartje om vanaf gas en in het begin moest ik wel heel erg wennen hoor. Alles brande aan. Nu ben ik er super blij mee, krijg alleen een pannetje melk nog steeds niet zonder aanbranden voor elkaar
Dank jullie wel! Flexzone is dus niet per definitie handiger als ik vele zo lees. We kunnen idd een plaat van 90cm kwijt, dus dat doen we ook (moet ook wel, want dan kunnen we zelfde aanrechtblad behouden, aangezien gasfornuis ook zo groot is) Als er een grote pan in het midden past, passen er dan nog wel andere pannen naast zonder dat het elkaar in de weg zit?
Wij koken inmiddels zo'n 11 jaar op inductie. Daarvoor keramisch want wij hebben geen gas in huis (stadsverwarming). Ik zou niet meer anders willen. Wij hebben geen flexibele zones, dus daar kan ik geen advies over geven. Wat ik wel zou willen aanraden is een goede boosterfunctie. Wij kunnen 2 platen tegelijk op booster zetten, eentje links en eentje rechts. Alle platen hebben de functie, maar je kunt hem tegelijk niet op twee platen boven elkaar gebruiken. Als je bijvoorbeeld linksonder op booster zet, dan kan linksboven dat dus niet tegelijkertijd maar deze kan dan wel op de gewone maximale stand. En wat iemand eerder al aangaf: kies er een waarbij je de stand kunt aanpassen door op het betreffende cijfer te drukken en niet een die je moet opplussen of afminnen.