Bij ons doen we altijd met alle genodigden samen 1 groot cadeau kopen. We geven dan tussen de 8 a 10 euro uit per kind. Het kind (of de ouders) geven door wat ze willen hebben. Meestal komen er toch wel zo rond de 8 a 10 kinderen dus dan kun je iets leuks kopen. 1 ouder koopt het en stuurt tikkies naar iedereen. Super handig en gemakkelijk en zo krijgt de jarige tenminste iets fatsoenlijks.
Hier wordt altijd wel naar de wensen gevraagd. En dan wordt er iets gegeven wat daarbij aansluit maar ook cadeaubonnen voor speelgoedwinkel of bioscoop bijvoorbeeld. En wat betreft de ruimte die het inneemt; die halveert vaak al als je de dingen uit de verpakking haalt
Maar in een speelgoedwinkel meer dan 25 cadeaus uitzoeken zodat die gegeven kunnen worden? Ik denk dat mini compleet overprikkeld zou zijn daarna en die houdt ontzettend van knutselen, dus daarmee zouden we nog een eind kunnen komen, maar voor midi zouden we dan elke dinosaurus in de zaak dubbel in de doos kunnen doen. Ik vind eigenlijk een feestje voor de hele klas waar iedereen een cadeau geeft ook een beetje overdreven. Ik vind het gewoon echt teveel voor een kind. Ik zou op de uitnodiging hebben aangegeven dat we geen cadeautjes hoeven, maar gewoon de gezelschap, je huis staat na een hele kleuterklas aan cadeaus toch sowieso overvol? Nog onafhankelijk van hoeveel action spul het dan is.
Driehonderd asielzoekers op straat in Ter Apel na opdoeken tenten, nog geen slaapplaats voor vannacht https://www.volkskrant.nl/a-b33f5120 Hiervan. Mensen gewoon op straat zetten omdat het je in een maand niet lukt om opvang te vinden? Ik zou zeggen, boek maar een hotel dan, huur een groepsaccommodatie, laat desnoods een cruiseschip ergens aanmeren, maar laat mensen niet op straat zitten.
Ik zou sowieso nooit de hele klas uitnodigen maar ik bedoelde te zeggen dat als je het doet je op deze manier we wat gerichter cadeaus kunt laten uitkiezen. En mijn zoontje zou echt niet zonder cadeautje op een feestje willen komen, dat hoort er voor hem echt bij. 10 cadeaus in de ene winkel en een paar dagen later 10 cadeaus in de andere winkel, dan is de kans op ‘rommel’ wat kleiner. Maar de 8 kinderen van afgelopen jaar vond ik meer dan genoeg, dat ben ik helemaal met je eens.
Dit is niet iets van een maand maar speelt jaren. Ze laten nu de bom ploffen zodat er hopelijk een definitieve oplossing gaat komen ipv steeds opnieuw teveel mensen op één locatie waardoor mensen op de grond moeten slapen of zoals de afgelopen maand in tenten.
Betreffende cadeautjes, hier werd bij de oudste altijd met de andere genodigde en de ouders van de jarige besproken wat ze graag wilde hebben en de budgetten bij elkaar opgeteld. Vaak werd er dan 1 of 2 wat grotere cadeautjes gekocht gezamenlijk. Ga ervanuit dat dit bij de meiden ook zo gaat zijn. Bij de oudste is het nu vooral de jongens gezamenlijk, meisjes zijn blegh, voor zolang dat duurt
Zover ik weet zijn al deze oplossingen al ingezet. In Rotterdam ligt zelfs een cruiseschip dat vaart onder de Amerikaanse vlag, voor anker met (ik dacht) 1400 mensen uit Oekraïne erop. Een tent is natuurlijk verre van ideaal, maar nu moeten deze mensen maar letterlijk onder de sterrenhemel slapen ofzo?
Ik was altijd in de veronderstelling dat een SO op de middelbare ook een stukje voorbereiding was op je proefwerk, zo van dan weet je waar je nog even extra aandacht moet geven voor het proefwerk. Zo werd het ons ook bij zoon op de open dagen uitgelegd. Beetje jammer dat we dan net het cijfer voor het SO krijgen (van 4 weken geleden) terwijl het proefwerk 3 weken geleden gemaakt is Bij de andere vakken gaat het wel over het algemeen goed, of is het in ieder geval in de klas gedeeld en besproken voor het proefwerk, soms alleen niet in magister bijgewerkt. En laat dit nu net een vak zijn waar hij wel wat moeite mee heeft en dus die extra sturing waar hij nog even extra aan moet zitten voor het proefwerk welkom zou zijn.
wij doen het in de vriendengroep wel altijd (of tenminste vaak) voor de kinderen geld samen voor een groot kado. Bij kinderfeestjes van school eigenlijk nooit, wel iets om eens in de groep te gooien aangezien de meiden wel een vast groepje hebben altijd.
Een cadeaubon? Wat grappig hier in mijn omgeving totaal niet. Bij ons wordt er wel gevraagd naar de wensen en daar wordt over het algemeen ook wel naar geluisterd. Dus knutselspullen voor een knutselkind of een spel of leesboek als iemand daar om vraagt. Mijn kinderen worden ook niet blij van een cadeaubon. Weleens gekregen van een tante, ligt nog steeds in de kast helaas bedenk ik me nu.
Ik verbaas me dat als mijn kind mij een kaart toewenst met kwartet, dat deze vakkundig in mijn oog terecht komt... Damn, mijn oog traant nogsteeds en doet pijn. Morgen naar de huisarts. En voor het eerst dat ik vroeg aan de lijn hang...
Wat een naar bericht. En ook echt heel stom dat het zo loopt. Waarom doet iemand dat toch... Sterkte!
Hoe slecht er word nagedacht zelf nog bij een klantenservice. Mijn man had een 2de kans product gekocht bij coolbleu ( a 600 euro) Normaal hele goede ervaringen mee. Komt dat apparaat hier is hij niet te gebruiken, een bout is doorgedraaid. Belt hij op, zegt de dame ik kan u een bon van 30 euro aanbieden ter compensatie en dan kunt u het apparaat houden. Dus mijn man zegt ja dat lijkt mij een prima oplossing, niet. Een apparaat van 600 euro die niet gebruikt kan worden maar dan heb ik wel 30 euro van jullie gekregen. Ik had het laatst zelf met een kastje, dat bij levering stuk is gemaakt door de postbode, stond op de ring dat hij het liet vallen. Kastje was van de voorkant stuk, zag er niet uit. Kreeg ik een compensatie van 5 euro. Ik snap dat het allemaal protocollen zijn, voorlezen uit een boekje. Maar een beetje logisch nadenken kan toch wel?
Hebben we hier met Frans, een vak dat mijn dochter gewoon moeilijk vind (en er zijn meerderen in de klas die er moeite mee hebben) Lerares weigert SO te geven want dat is alleen maar meer werk voor haar. Dus alleen proefwerken over hele hoofdstukken. Mijn dochter heeft vandaag weer een proefwerk Frans over 180 woorden. En dan vind die lerares het ook nog raar dat (op 1 of 2 na) de hele klas onvoldoendes haalt. Overigens bespreekbaar proberen te maken bij de lerares Frans, die wil dus geen so's geven want dat levert meer werk op. Bespreekbaar proberen te maken via de mentor (de klas zelf he niet de ouders) maar blijkt dat dit een afspraak is tussen alle Franse leraren en dus niet te veranderen valt. Advies van Mentor aan de klas, je concentreren op alle andere vakken zodat je de onvoldoende voor Frans kunt hebben Ze mogen dus 2 minpunten hebben , hebben ze er meer gaan ze niet over. Dochter heeft er nu 4 , een 4 voor Frans een 5 voor Geschiedenis en Aardrijkskunde. Dus gaat ze (op dit moment) niet over. Haar gemiddelde cijfer is een 7,5 en dat betekend (gebaseerd op haar gemiddelde cijfer) dat ze mag doorstromen naar het VWO (wat ze overigens niet wil ). Cijfers moeten trouwens hier binnen 2 weken bekend zijn, dat lukt ook niet elke leraar waardoor de proefwerk cijfers (die 3 x mee tellen) er soms eerder dan de so cijfers (die 1 x mee tellen)