Van de week heerlijk gegeten bij een Italiaans restaurant, een pasta met een soort van roomsaus, met spekjes en champignons. Nu krijg ik champignons hier erg moeilijk op het menu maar dit was smaakte zo goed! Wie heeft HET recept? Gegarandeerd succes? Borden leeg?
Ik heb geen recept met roomsaus (carbonara misschien?), maar wij eten graag pasta met champignons, gehalveerde cherry tomaatjes en pesto. Lekker met geroosterde pijnboompitten.
Ik heb wel een lekker recept Pasta koken Intussen spekblokjes bakken Spek uit de pan scheppen en champignons in het spekvet bakken Als ze lekker gebakken zijn, spekblokjes er weer bij, en knoflook toevoegen. Lekker wat peper erbij en misschien wat Italiaanse kruiden Eetlepel bloem erbij, en even gaar bakken Pakje ongeklopte slagroom erbij doen en saus een beetje laten indikken Eet smakelijk
Voor onze kinderen is HET recept pasta met champignons, spek, bosui, geitenkaas, room en thym. Heeeeerlijk.
Ik zou het zo doen als @Kat1981. Zo maak ik ook gewone champignonroomsaus, alleen dan zonder spekjes, en meestal met wat bouillon. Maar dan gaat de saus over vlees. Door de pasta zou ik dan de bouillon weglaten, en de spekjes zo toevoegen als kat1981 heeft omschreven. En ik zou nog tijm toevoegen, ipv Italiaanse kruiden. Tijm en champignons vinden wij zo lekker samen.
Mhhhhh zo lekker! Ik ga er mee aan de slag. Jongste dochter wil echt niet dus dan kan ik de champignons voor haar weg laten en gooi ik er wat extra tomaatjes doorheen. Dank dank dank!
Haha wat leuk dat het jullie een lekker recept lijkt. Laten jullie het me weten als jullie die pasta een keer gaan proberen en of jullie die lekker vinden? (Dan wrijf ik dat m'n 9 jarige flink onder haar neus. "Zie je wel! Er zijn ook mensen die vinden dat mama WEL lekker kan koken!")
Ohhhhh ja dat is hier ook een ding hoor! Ik heb zo’n…10 gezonde gerechten waarvan ik weet: dit eten ze. Maar dat is al jaren hetzelfde steeds. Dus ik probeer af en toe eens iets anders. Laatst uitgebreid staan koken, een curry from scratch gemaakt. Ik vond het zaaaalig. Nou men vond het niks. En bedankt! Vorige week eens een gerecht met witlof geprobeerd, ik vond het lekker maar het was verder geen succes. Maar goed. Ik blijf proberen
Oké vanavond gegeten. Ik heb tricolore pasta genomen ipv de volkoren pasta, dacht eens iets anders. Ik vond het echt heeeul lekker! Zoon ook. Jongste dochter die krijg ik niet zover dat ze champignons eet dus bij haar er wat extra kerstomaatjes doorheen gedaan. Oudste was aan het werk dus die at niet mee. Vond het zeer geslaagd, deze houden we er in!
Zoon is een lastige pasta eter naar deze vindt hij heerlijk. Spinazie a la crème half pakje ontdooien. Spekblokjes bakken, champignons erbij, spinazie toevoegen. En dan 1 heel brie stuk erbij. En laten smelten. Wij doen er dan nog pijnboompitten bij en soms parmezaanse kaas. Soms ruil ik de brie om met boursin dat vinden ze ook lekker.