Of door alle wilde verhalen die tegenwoordig de ronde doen. Niet alleen gebeurt er meer. Zodra er iets naars gebeurt wordt het op alle (sociale) media zo uitgebreid besproken. Als je dat teveel in je nieuwsfeed krijgt wordt je vanzelf angstig.
mijn moeder geloofde heilig dat de moeder waar we in gingen drinken de drank voor het indrinken betaalde. Om de week bij ons Thuis en die week. Was gratis stappen. Mijn vader bracht ons, ik kreeg 150 gulden mee voor het stappen en de taxi terug en vaak ging ik toch stiekem met het ov om bij het winkelcentrum op 5 minuten van ons huis uit te stappen, een shoarma te eten en daar de taxi naar huis te pakken. Ik hield altijd geld over in ieder geval.
Na mijn vader wilde ik perse een sigaret en daarna ging het fout. Ik rook nu ongeveer 1 a 1,5 pakje per week maar wil er wel weer helemaal van af.
O jawel hoor, hoe vaak ik kersverse ouders wel niet zie lopen, al rokend achter de kinderwagen Gek genoeg zie ik het dus een stuk minder voor komen zodra de kinderen ouder zijn. Misschien omdat die ouders dan ineens het licht zien en denken ‘ik moet m’n kind het goede voorbeeld geven’?
De helev rookdiscussie doet me denken aan deze: Vroeger vonden wij het heel normaal om voor vaderdag een asbak te kleien. Mijn zoon van 13 vroeg laatst aan mij. "Mam wat is een asbak?". Had dus echt geen idee
Het geld dat over was hoefde ik ook nooit terug te geven. M’n moeder had een potje gekocht en dat stond op m’n kamer en daar moest het overgebleven geld in voor een volgende keer. Als ik weer uitging ging hetzelfde bedrag er nog een keer in en soms, als ik mazzel had, van m’n vader ook nog eens waardoor ik op zo’n avond 100 gulden had Bij ons ouderlijk huis is een tankstation en als m’n moeder daar op zaterdag ging tanken, kocht ze er, als ze ging betalen, altijd een grote doos Marlboro bij. ‘Dan hoef je niet te bietsen’ want als m’n ouders ergens een hekel aan hadden was het wel bietsen voor sigaretten Taxi was m’n moeder trouwens. Die heeft me wat uit de kroeg gevist Soms m’n vader en dat was eigenlijk nog leuker want die bleef even, gaf een rondje en kreeg er nog een paar terug
Dat jullie ouders het uitgaan betaalden Dat was hier echt niet. Ze waren wrl taxi. En ik kreeg genoeg zakgeld. Maar iets extra voor drank niet hoor. Indrinken deden we eigenlijk ook nooit. Pas toen ik op kamers zat gebeurde dat wel. Maar meestal was het indrinken dan dermate gezellig dat we nergens meer heen gingen
Ik ben niet zo’n nieuwslezer, al krijg ik “het grote nieuws” toch altijd wel mee. Maar je hebt wel een punt: het spookte zeker ook door m’n achterhoofd.
Dat kon helemaal niet want iedereen zat bij elkaar op schoot. 10 kinderen in 1 auto was geen uitzondering.
Ook als je het zelf niet leest. Er wordt toch meer over gepraat denk ik. En dat blijft dan in je hoofd hangen. Zo heb ik vroeger ook dingen gedaan (alleen in donker na het stappen uitdagend gekleed op de fiets door de stad, me naar huis laten brengen in de stoel van wildvreemde) die ik nu zeker niet meer zou doen. (Terwijl ik nu echt ern veel minder aantrekkelijk doelwit ben dan toen ik studeerde)
Op mijn donder krijgen van de leraar of ouders. Tegenwoordig kan het amper! Dan valt het onder de categorie mishandeling of is het kind het slachtoffer. Ik mis soms een stuk respect Tijdschriften kopen en alles op mijn kamer vol plakken. Ik kocht dan de BRAVO! (Duits blad) waar ook veel cadeautjes bij zaten. Ik keek hier erg naar uit Briefjes schrijven,agenda's vol tekenen van mezelf en vrienden poëzie albums en vriendenboekjes! Vriendinnen schriften maken en elkaar schrijven! (nu alles digitaal) De 1 uur foto service na een concert! Ik moest klusjes doen voor stapgeld! Onkruid uithalen, auto wassen etc!
Ook in de jaren dat jij/wij 13/14 waren mocht je pas vanaf 16 drank verkocht worden. Ik zou van m'n ouders echt niet op m'n 14e heel het weekend (of überhaupt) uit hebben gemogen op die leeftijd. Ok ik was 15 toen ik echt ging stappen omdat ik toen van de middelbare afkwam en m'n klasgenoten allen ouder waren, dus m'n ouders er in meegingen)bijna 16 wel. Maar echt op 13/14 jaar ken ik weinig mensen hier doe al uitgingen. Maar goed ik kom (gelukkig) niet uit de stad.
Zo is het hier al jaren. Als ik wat later op de avond naar de buurtwinkel ga omdat ik wat vergeten ben hangen er altijd wel jongeren rond die vragen of je hen sigaretten kan kopen. Alcohol kunnen ze makkelijker krijgen maar goed. Ik doe daar niet aan mee. Hier kennen ze zel het pakistaans van de winkeleigenaars en dan ook weten ze spaans en frans te herkennen maar mijn Nederlands jaagt ze nog de stuipen op het lijf. Ik ben de heks van het dorp blijkbaar voor ieder kind dat niet met 1 van mijn kinderen in de klas zit.
Erg hè! Volgens mij betaalden ze op een bepaald punt alleen de vrijdag en zaterdag nog omdat het te gortig werd met me en moest ik donderdag en zondag zelf betalen van mijn zakgeld (kreeg wel altijd taxi geld) op donderdag dronk ik niet en maakte het niet laat omdat ik op vrijdag naar school moest en op zondag had ik het vaak ook al vroeg gezien omdat ik dan brak was van het hele weekend stappen. Tot ik op mezelf ging wonen kreeg ik nog zakgeld elke week terwijl ik er al full time naast werkte. Zelfs mijn kleding werd nog betaald. Ik weet nog dat ik mijn huis gekocht had en het volledig gestript werd en de verbouwing ging een maand of 6 duren. Toen ging mijn moeder elke week met me shoppen onder het mom van neem het er nu nog even lekker van want over een paar maanden is dit over. Maar dat was helemaal niet zo want ze nam me toen ik uit huis was nog steeds graag mee winkelen. Dat doet ze nu nog steeds, alleen tegenwoordig meer voor de kleinkinderen dan voor mij.
hier was dat heel normaal, zeker vanaf de 2e klas middelbare school op vrijdag middag na school. Zeker 80% van de klas ging. Er hingen meer schooltassen in de garderobe dan jassen. edit. Mijn vader kende persoonlijk veel uitsmijters op het Rembrandts en Thorbeckeplein en een paar van de kroeg eigenaren. Hij had dus wel altijd een gerust gevoel dat waar ik ook was er altijd een oogje op me werd gehouden. Wat ook weleens in mijn nadeel werkte en zelfs voor ontslag van een barman heeft gezorgd. Die bleek ghb in meisjes hun drinken te gooien en op een bepaald moment voelde ik me zo speciaal want kreeg elke avond gratis drankjes van hem en had een paar keer met hem gezoend en toen dat uit kwam (bij mijn vader dat ik met hem gezoend had en dat hij bij andere meiden ghb in drinken gooide) was hij een week later zijn baan kwijt.