Friet op een bord of uit een bakje. In een puntzak heb je eerst heel veel mayo en dan baal ik dat er onderin geen mayo zit. Met een frikandel.
Met stoofvleessaus en mayo of tartaar. En dan alles door elkaar! En de saus moet er sowieso op! Waar ik woonde (regio Antwerpen) was dit standaard. Enorme cultuurshock toen bleek dat het in mijn nieuwe woonplaats staandaard in een potje was - de barbaren! De eerste 20 keer moest ik dus telkens expliciet zeggen "mayo op de frieten" (en dan liep het nog vaak mis). Waarna een verbaasde blik volgde van de friturist. Maar nu weten ze het wel
Patatje mayo met een frikadel speciaal of kaassouffle. Dit bestel ik eigenlijk altijd bij de patatzaak.
Hoe dan ook: met de saus ernaast! Anders krijg je slappe friet. En ik wil zelf goed doseren. Meestal is mayo voldoende (geen Belgische) af en toe is satesaus een goede extra.
Haha lekker topic dit. Van de snackbar liefst raspatat (geen idee of dat door t hele land te krijgen is haha) met joppiesaus en een frikandel speciaal! Een puntzak patat met mayonaise vind ik ook heerlijk af en toe, maar dat is voor mij een soort festival-ding ofzo. Dat je lekker rondloopt met je patatje haha.
Frietje (vegan) mayo! Hoe wat en wanneer maakt me niks uit Indien mogelijk met bitterballen met een sloot mosterd.
Dit idd! Dan is heel de smaak van een frietje speciaal weg. Hier dus bijna altijd frietje speciaal met de saus eroverheen. Heel soms een frietje satè en dan wel met de saus apart. En in Turkije heb ik een paar keer friet gegeten met yoghurt en een rode paprikapuree saus eroverheen en biefstukpuntjes erop en dat was echt super lekker.
Friet in een puntzak met heel veel zout. Satesaus apart En wel lekker knapperig gebakken. Ik moet geen slappe frietjes Het liefst met een kaassouffle, en dan de kaas eruit lepelen met een frietje
Zoals jij het benoemd. Puntzak patat/friet met een lekkere dikke klodder mayonaise. Helaas hebben we hier alleen maar standaard bakjes haha. En nu heb ik er zin in..
Wij bakken bijna altijd zelf de patat, heel soms eten we bij de patatzaak dus eigenlijk altijd van een bord. Mij zul je nooit maar dan ook echt nooit patat uit een puntzak zien eten. Zo ontzettend goor en dan al die saus aan je handen en dan zie je anderen hun handen/ vingers schoon likken/ sabbelen. Ieuw kan daar gewoon van over mijn nek gaan. Nee gewoon lekker van een bord, hooguit uit een bakje en dan alleen zo'n bakje waar een appart sausbakje aan zit , hebben ze dat niet vraag ik of ze de saus appart willen doen. Heb ik trouwens ook als we uit eten gaan er je b.v schnitzel met zigeunersaus besteld, saus graag appart, dan kan ik zelf bepalen hoeveel erop gaat . En ja ik weet het ik ben raar
In een bakje met mayonaise apart. Met curry mayo en uitjes ook prima. Ik vind uit een zak echt vervelend. Vieze handen, geen goede verdeling van de saus…ik wil de saus in een saus bakje of apart. Niet erop.
Lekkerste vind ik goed krokant gebakken Franse frietjes. Bij ons maar 1 kraampje die dat heeft en man wat zijn die lekker. Zo lekker zelfs dat ik zin krijg om 5 km te gaan wandelen vandaag (staat namelijk in een groot park waar je niet met de auto kunt komen) Hoe, maakt mij geen hol uit. Zak, bord, bakje als het maar patat is. Heb een schurft hekel aan het inpakken en mee nemen naar huis want dan worden ze klef en slap. Raspatat ook heerlijk op z'n tijd. En met mayo en ui graag. (Thuis uit de oven, wij hebben geen frituur, met maggi ipv zout)
Patat, krokant van buiten en zacht van binnen, en lekker zout. Maakt niet uit of het in een zak, bakje of op een bord ligt. Het liefst met mayo/fritessaus en sambal. En anders speciaal (met ketchup geen curry!)
Oo, het allerlekkerst is toch wel zelf geschilde aardappelen, daar zelf frietjes van snijden, die bakken in vers/nieuw frituurvet. En dan zelfgemaakte satesaus erbij… Is echt mn guilty pleasure
Friet in een puntzak met Belgische mayo van een zaak hier in het centrum. En dan als het wat frisser is lekker warm in je handen
Vlaamse friet oorlog (zonder uitjes, wie heeft dat bedacht )... en dan op de markt. Dus uit een puntzak, lekker knoeien. dat haal ik bijna iedere vrijdag samen met mijn zoon na school. Thuis smaakt het toch anders. Alleen bij een een Vlaamse friet speciaal mag er ui bij. En nu heb ik zin in Vlaamse friet.