Bloemkool, aardappelen en een zigeunerschnitzel. Ik ben blij dat de temperaturen zodanig gezakt zijn dat ik ook weer uitkijk naar m'n bord warm eten. De pastasalade kwam m'n neusgaten uit. Hier staat de zon vol op de keuken rond etenstijd en de temperatuur in huis steeg 2 graden als ik ging koken. Maakte dus vooral dingen die ik in de ochtend kon koken en lekker koud was tijdens het avondeten
Zuurkool met spekjes en knakworstjes voor de kids. Ik kom hier eigenlijk om inspiratie op te doen voor de rest van de week
Ohhh ik wil ook zuurkool maar ik wil het de rest van het gezin niet aandoen haha! Maar kan dus al prima
Dit schuift naar morgen.. ik eet zuurkool stamppot met rooktofu. Man en kind vegan shoarma met Turks brood en rauwkost. De dreumes eet sperziebonen en aardappelen in tomatensaus.
Ik maak het zoals mijn moeder altijd deed omdat wij die het lekkerste vinden. Ik doe een uitje klein snijden en bakken. Kipfilet erbij (300gr ongeveer, evt gekruid met kipkruiden). Als de kip rondom bruin is een groot blikje tomatenpuree erbij en minuutje meebakken. Ondertussen de perziken uit 1 groot blik in kleine stukjes snijden, even apart zetten. Sap van de perziken bij de tomatenpuree en even door laten pruttelen. Op het laatst de stukjes perzik erbij en even door verwarmen. Niet heel gezond, maar ideaal op een drukke sportdag en super lekker vinden wij. Edit: gaat ook altijd een flinke scheut ketjap door en een beetje sambal of chilisaus.
Super simpel, heel saai en niet erg lekker : kip, doperwtjes, appelmoes en geroosterde krieltjes. Ik wil even mijn voorraadkast wat leger hebben. En die potten appelmoes en doperwtjes heb ik staan voor noodgevallen, maar die los ik blijkbaar meestal toch anders op, want ze blijven maar in die kast staan. Dus nu maar even opmaken, dan ben ik ervan af