We vieren vandaag drie verjaardagen. En ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om flink wat recepten uit te proberen. Ben er al weken mee bezig Vooraf: Een apple butter charlotte met appelkaramel en citroenmousse Brownie met mascarponecrème en aardbei Hazelnootschuim tartelette met nougatine ganache Chocolade tartelette met passievrucht-yoghurt ganache en passievrucht marshmallow Dan heb ik een uitgebreide borrelplank (eigenlijk meer een borreltafel ) gemaakt. En het is de bedoeling dat we gewoon borrelen tot we erbij neer vallen. Daarna eten we nog een toetje. Oftewel het borrelen is ook het avondeten. Op de plank/tafel komt: Roquefortcrème met walnoot Opgeklopte, gezouten beurre noisette Tapenade en pestospread Makreelspread met appel En daarbij pico’s en scrocchi’s, crackers, stokbrood en komkommer om te dippen/smeren Dan nog wat kaasjes met vijgenjam, apple butter en druiven Verder: Bladerdeeg-olijf spiralen Hartige tartelletes met geitenkaas-chorizo crème en doperwten panna cotta Hartige tartelettes met roomkaas-dragon en een geroosterde paprika panna cotta Hartige madeleines met kaas en mosterd Hartige cakes met paddestoelen Indische saucijzenbroodjes Indische gehaktballetjes (van restje gehakt over na maken saucijzenbroodjes) Gebakken chipolataworstjes en zilveruitjes met aïoli Paprika schuitjes met heksenkaas Homemade kipgrillworst met mosterdmayo Vitello tonato wrap Carpaccio wrap Wat charcuterie Olijven Het dessert is een ijstaart van: Chocolade ijs, oreoparfait en tonkabonen roomijs Daarbij nog een bak drop roomijs, omdat ik dat aan iedereen wilde laten proeven. En er staat een sifon met slagroom op tafel. Dan kan iedereen naar wens slagroom bij zijn ijs spuiten.
Vanaf 14 uur. Heb alles al klaarstaan, dus kan nu even chillen. En als je het niet redt: morgen eten we restjes
Omdat het nu écht de laatste dag van de zomervakantie is sluiten wij af met italiaanse hapjes - parmaham met perzik - mini pizza's - pastasalade in een glaasje - knoflook caprese broodjes - verschillende italiaanse vleeswaren
Voor man en kinderen: stokbrood met slata mechouia en viskofta. Voor mezelf groentensoep en viskofta.