Nee natuurlijk niet, maar ze heeft een hele stomme actie uitgehaald, en met een slap excuus komt ze er zo mee weg bij TS. Voor haar niks aan het handje. Dit is iets wat m.i. echt wel even intern besproken mag worden.
Wat versta jij dan onder door het stof gaan. Ze heeft toch haar excuses gemaakt. Moet de directeur haar een officiele berisping geven.
Doordat ze spreekt over dat ze in het vervolg een berichtje zal sturen, is het mss niet slecht dat er eens een gesprek is met de directie. Ze hoeft uiteraard haar ontslag niet te krijgen maar eens uitleggen wat de bedoeling is en hoe je reageert bij een vergeten huistaak, is mss wel nodgi.
Maar ze ziet kennelijk toch niet in dat het niet kan, want ‘in het vervolg stuurt ze wel een berichtje’ - nee, je stuurt in het vervolg een kind niet naar huis, ook niet na een berichtje. En ze stuurde ook een ander kind naar huis om huiswerk te halen (ook al had ze dat wel bij zich, maar dat wist de juf niet), daar moet ook nog wat mee vind ik. Ik zou dit met de directrice bespreken zodat ik zeker zou weten dat het nooit meer zou gebeuren.
Juf ik ben m’n huiswerk vergeten. Oke, ga het dan maar even ophalen, is er iemand thuis? Ja, m’n moeder is thuis. Oke tot zo dan. Oké juf. En juf ging verder met haar ding zonder te horen dat hij geen fiets mee heeft. Kan me best voorstellen dat het zo is gegaan. Zeker als hij redelijk makkelijk over zich heen laat lopen. Dat klinkt heel anders dan: oké, jij hebt je huiswerk niet mee, dan ga je nu maar lopend anderhalf uur naar huis en terug voor straf.
Maar dat is alsnog niet oké, je hoort een kind niet gewoon maar naar huis te sturen onder schooltijd.
Precies dit. Ik vind dat deze gebeurtenis erg groot wordt gemaakt nu. Mensen eisen consequenties, gesprekken met de directie, berispingen en whatever. Was het slim en correct van de juf: vast niet. Er is een gesprek geweest en de juf heeft gereflecteerd op haar beslissing. En... het is goed gegaan, zoon heeft het huiswerkprobleem zo mooi opgelost, er is saamhorigheid geweest (helpende klasgenoot) en iedereen leefde nog lang en gelukkig.
Nee, de directrice moet het beleid toelichten over of kinderen zich onder schooltijd op het schoolterrein moeten bevinden en hoe er omgegaan wordt met huiswerk. Als blijkt dat de juf conform het beleid gehandeld heeft zou je het bij de MR kunnen aankaarten.
Maar hij is 11 dus hij zit waarschijnlijk in groep 8. Volgend jaar op de middelbare school kan hij ook ineens naar huis gestuurd worden vanwege lesuitval bijvoorbeeld. Dus ik snap dat de actie an sich niet handig is, maar een kind van 11 zou zich toch moeten kunnen redden in het verkeer en zou alleen naar huis moeten kunnen gaan. Vanwege de afstand en het gebrek aan een fiets was dat in dit geval even onhandig. Maar ik vind ook niet dat we het zo op moeten blazen alsof je een 11 jarige in een groot gevaar brengt hierdoor. Misschien is het nog een idee om een weerbaarheids training te gaan volgen? Want het is wel vervelend voor je zoon dat hij zo weinig van zich af durft te bijten.
De juf heeft ook gezegd dat ze het helemaal verkeerd heeft aangepakt, excuses aangeboden enz. En als het TS niet lekker zit dat dit misschien nog eens gebeurt, al stuurt ze een berichtje, dan kan ze dat alsnog duidelijk maken bij de juf of een mailtje sturen. Daarnaast is hij 11 en geen 7 ofzo, dus ik denk dat de juf er vanuit gaat dat hij aardig zelfstandig kan fietsen. Op de middelbare school gaan ze onder schooltijd ook nog al eens naar de supermarkt in de pauze, in een tussenuur het centrum in en meer van zulke dingen, en daar zitten ook elfjarigen in de brugklas. Voor mij zou dit voldoende zijn en afgehandeld.
Als het een reden is om een officiële waarschuwing te krijgen is dit zeker iets waarvan de directie op de hoogte moet zijn.
Ik snap dat wat mensen denken dat ik het er niet bij mij moet laten zitten. Maar ik voel dat toch het beste aan. Ik heb het gesprek met juf gehad, alles benoemd. En het was een goed gesprek. Ze voelde zich ontzettend rot doordat ze hem niet had gehoord. Ze wou er een leermoment van maken zodat hij er de volgende keer beter om zal denken.
Klopt hoor! Je hebt gelijk. En hij kan inderdaad moeilijk voor zichzelf opkomen. Een dingetje waar we al een tijdje aan werken.
Onze dochter was iets te lief en stil op de basisschool. Ca. eind groep 7 hebben we haar een assertiviteitstraining laten volgen. Die laat zich de kaas niet meer van het brood eten. Ze is behoorlijk mondig en komt goed op voor zichzelf.
Dat is heel mooi, echter vind ik dat die assertiviteit vooral nodig is bij peers. Het zou in elk geval niet nodig moeten zijn bij een leerkracht op de basisschool. Die hebben vanwege de jonge leeftijd van de kinderen een enorme machtspositie en daar moeten zij zich heel bewust van zijn. Dus ook al ging het gesprek zoals @Fristi2012 zegt, dan zit de juf nog enorm fout en heeft ze een heel groot probleem als het mijn kind betrof.
Nou ik zou het geen probleem vinden als mijn kind onder schooltijd dan even moet lopen. Soms komen ze ook nog even de gymtas ofzo halen als ze die zijn vergeten en juf heeft eeb goede bui. Voordeur-voordeur is ongeveer 100m. Wat maakt dat je zelfs dat al niet vind kunnen, 100m?
Ik ben het niet helemaal met je eens qua assertiviteit. Met 11 jaar gaat het kind bijna naar de middelbare school waar assertiviteit toch echt wel een ding is, zeker bij de docenten. Dus een mooi moment om aan te gaan werken met het oog op de toekomst.
Ja om eraan te werken, maar als een basisschooldocent zegt: ga maar naar huis om het te halen dan denk ik dat er heel weinig (zo niet geen) kinderen zijn die zeggen: nee!