Ervaring paragnosten?

Discussie in 'De lounge' gestart door GossipGirlxoxo, 17 sep 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.981
    8.786
    113
    Ik geloof er niet in. Wij hebben een hele nare ervaring met een persoon die ongevraagd dingen schreef waar mijn moeder zeker net na het overlijden van mijn vader niet om vroeg.

    Het was een vrouw die ze wel eens zag en mee sprak, ze sprak mijn moeder aan en zei het klinkt heel erg raar maar kreeg een bericht door van je man.

    Het was een hele brief met vooral over de hond en geen enkel woord over ons als kinderen. Ondanks dat je weet dat het onzin is was het zo kwetsend en pijnlijk. Was er ziek van.

    Het grijpt me nu nog steeds aan merk ik...
    De gedachten zijn beter over mijn vader dan dat mensen je kunnen vertellen zo genaamd kunnen vertellen. Dus ik zou daar niet aan beginnen.
     
  2. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.479
    3.336
    113

    Dat zou niet de intentie moeten zijn van een paragnost.
    Maar je kan ook zelf niet invullen wat ze zouden moeten zeggen.

    Als ik zou gaan zou ik gaan als ik stabiel zou zijn.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  3. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.412
    3.964
    113
    noord holland
    Ik geloof er ook in. Toch geloof ik ook dat er mensen zijn die niet altijd zo goed zijn als ze zich voordoen.
    Die 'ontmaskerverhalen' vind ik trouwens nog meer onzin. Want bekende mensen bewust gaan uitlokken om fouten te maken en dat trots rond gaan bazuinen vind ik ook heel erg. Dan geloof je er toch niet in? Laat mensen die er wel veel aan hebben hier gelukkig mee zijn.
    Natuurlijk, misbruik van mensen is weer wat anders. Maar als mensen dit kunnen en ze er bekend worden is het ook gewoon hun fulltime baan en er dan geld mee verdienen is ook normaal.
    Maar goed, on topic, ik ben jaren geleden een paar keer bij een paragnost geweest. In een intieme huiskamersetting. Het was een medium die in trans ging en wij hadden een foto of voorwerp op tafel gelegd van iemand en hij vertelde daar over. Ik ben meerdere keren geweest om dat het heel bijzonder was, het klopte wat hij zei en details vertelde die hij niet kon weten. Hij vertelde ook echt compleet andere dingen hoor, bij de ongeveer 8 man die er zat.
    We betaalden een tientje per persoon voor die avond, dus gewoon prima voor die paar uur dat hij er was en zijn reis erheen.
    Mijn oudste dochter ziet en voelt overigens ook dingen. En ze legt Tarot. Dit laatste is ook heel bizar, ze spreekt heel gedetailleerd en pakt er ook vaak meerdere keren kaarten bij als ze 'het antwoord' te vaag vindt. Toevallig laatst een keer dat vrienden iets aan haar vroegen omdat ze het heel interessant vonden. Die waren ook enorm verbaasd over de details en het klopte ook nog eens.
    Ik zou zelf het dus gewoon doen. Het kan zoveel rust geven. Misschien wat informeren om je heen, het is fijn als mensen een medium/paragnost kennen. Dan weet je of ze betrouwbaar voelen en ook of de prijs normaal is. Ik denk zelf in dat geval, baat het niet dan schaadt het niet.
     
    hummeltje5 en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  4. Inge1984

    Inge1984 Fanatiek lid

    10 sep 2015
    1.593
    1.413
    113
    Snap ergens wel dat je de behoefte hebt om te weten of het inderdaad je dierbare is. Zelf geloof ik er ook in dat ze niet "weg" zijn, maar het is voor mij voldoende omdat te weten. Dat hoef ik niet bevestigd te zien door een paragnost. Voor mijn moeder overleed heb ik met haar afgesproken dat ze nog even zou komen spoken. Toen ze overleed heb ik de eerste avonden bij mijn vader doorgebracht die juist tegen m'n moeder had gezegd dat hij daar helemaal niet op zat de wachten. De avond na de begrafenis zat ik thuis op de bank tv te kijken. En toen gingen de lichten opeens heel langzaam uit en na nog geen halve minuut weer heel langzaam aan (de tv bleef gewoon aanstaan). Toen ik het een week later even een dag heel moeilijk had gebeurde precies hetzelfde met de lichten. Alsof ze even wilde laten weten dat ze nog in de buurt was. Daarna is het nooit meer gebeurd maar ik ben er wel van overtuigd dat het mijn moeder was. En zelfs al zou het toch ergens verklaard kunnen worden wil ik dat eigenlijk helemaal niet weten. Het geeft veel meer troost om er wel in te geloven.
     
    Neuzeke, Muisje2016, Syane en 2 anderen vinden dit leuk.
  5. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.112
    113
    Vrouw
    #25 GroeneBomen, 18 sep 2022
    Laatst bewerkt: 18 sep 2022
    Ik heb in mijn kring een paragnost zitten, die trekt volle zalen. Maar ik zie vooral dezelfde types er zitten in de zaal: kwetsbaar, totaal niet bewust hoe ze meerdere dingen zegt maar dat ze alleen het o ja dat is zo onthouden, of een valse herinnering haast creëren. En hoe algemeen ze is. Ze gelooft heilig in haar kunnen. Maar ik denk dat iedereen t kan. Iedereen kan wel hoop geven aan iemand die rouwt. Als je nuchter naar die reading kijkt, zie ik precies wat ze doet. Helaas leest ze anderen ook... als je er niet om vraagt. Ze zag bij mijn vriendin aan haar aura dat ze geen mentale stoornis had. Najaaaaa wat een bullsh#t.

    Dit is mens eigen, om te willen verklaren wat niet altijd te verklaren is. Om een reden te geven aan toeval. Dat het leven niet stopt na de dood. T geloof is niet voor niets ontstaan door de mens: als je iets niet kan verklaren, dan moet er dus iets groters zijn. Toeval kunnen we slecht tegen, dat is moeilijk te accepteren. Wij willen verklaren.
    En daar maken paragnosten dankbaar gebruik van, net als de mensen die bv in Lourdes het water verkopen.


    Is het verkeerd? Nee. De 1 heeft heil en troost aan bidden, de ander bezoekt een paragnost en weer een ander is lief voor insecten omdat t een voorouder kan zijn en dat troost geeft. Dus als je denkt dat het je verder kan helpen, ga ervoor. Maakt t uit dat t nep is? Nee. Absoluut niet. Als het je helpt, doen.
     
    Asil, Modra en Chechi vinden dit leuk.
  6. Novi

    Novi Niet meer actief

    Mijn schoonzus is ooit bij een paragnost oid geweest en die zei dat mijn zoon een ongeluk met de fiets gaat krijgen. Ik vind het echt erg dat dit gezegd wordt tijdens een reading. Waarom wordt mijn gezin ongevraagd betrokken bij een reading van een ander? Dat doe je toch niet als "professional"? Ik geloof er eigenlijk totaal niet in, maar hierdoor was ik toch wel even van slag. Ik zou in ieder geval niet gaan als je je kwetsbaar voelt.
     
  7. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.832
    25.931
    113
    Vrouw
    Klopt.
    Zo had ik tijdens mijn zwangerschap een toevallige ontmoeting met een vrouw. Zij vertelde mij: het wordt een jongen. Hij is heel intelligent. En hij gaat later iets met zeevaart doen.

    De 1e twee heeft ze gelijk in gekregen. Die laatste moeten we nog maar afwachten. T is niet dat hij een passie voor boten of zee heeft :roflmao:
     
  8. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.832
    25.931
    113
    Vrouw
    @GossipGirlxoxo
    Ik zou dat liedje zijn als teken van je vader. Soort van troost. 'Lieverd ik ben weg, maar toch bij je'.
    En het daarbij laten.

    Zo ontvang ik ook af en toe tekens. Kleine toevalligheden. Die ook prima sls toevallige beschouwd kunnen worden.

    Wat betreft je angst. Ik weet zeker dat die niet nodig is. Hij houd van je. Onvoorwaardelijk.

    Maar een paragnost opzoeken zou ik niet snel doen. En ik denk ook niet dat het je zal helpen.

    Ik heb 1 ervaring hiermee. Onze kat was kwijt. Al 2 dagen. Een vriendin vroeg of ze een foto mee mocht nemen naar een paranormale beurs.
    Persoon aldaar kraamde bij het zien van de foto dingen uit als: "hij heeft pijn aan zijn pootjes" en " ik zie wilgen".
    Dussss.... :rolleyes:
     
    Asil, hummeltje5, GossipGirlxoxo en 3 anderen vinden dit leuk.
  9. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.521
    1.945
    113
    1 keer geweest.
    Niet lang na het overlijden van mijn vader.
    Die man heeft dingen gezegd die hij niet kon weten.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  10. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.014
    5.106
    113
    Helemaal hiermee eens!

    Ik heb na het overlijden van mijn vader, opa en oma ook dit soort dingen meegemaakt. (En af en toe nog wel.) Ik beschouw het inderdaad als een teken van hen en dat geeft me een prettig gevoel. Ik hoef het verder niet door een ander bevestigd of ontkracht te krijgen, en wie weet is het gewoon toeval maar ik wil graag geloven dat het meer is. Ik zou, als ik jou was, er troost uit putten en het gewoon beschouwen als een lief gebaar van je vader.
     
    GossipGirlxoxo, Inge1984 en Syane vinden dit leuk.
  11. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    11.126
    15.631
    113
    Vrouw
    Ik denk dat je hierin vooral moet doen, wat jijzelf vind dat bij u past.
    Sta je voor zo zaken open, dan zou je kunnen langsgaan of gewoon geloven dat het een teken is.

    Ikzelf sta voor zo zaken niet open en zou dus niet langsgaan maar begrijp heel goed dat dit voor anderen anders kan aanvoelen.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  12. Theezeefje

    Theezeefje Fanatiek lid

    13 okt 2014
    3.544
    3.780
    113
    Overijssel
    Zie die toevalligheden als iets moois en bijzonder. Ik geloof niet in god maar wel dat er iets meer is tussen hemel en aarde.
    Ik mag ook graag geloven dat sommige “toevalligheden die opvallen van mijn broertje afkomstig zijn.
    Dan denk ik: Heee! Die is voor mij! En we gaan gewoon weer lekker verder met leven in mijn “nuchtere” wereld.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  13. me1989

    me1989 Fanatiek lid

    29 dec 2013
    2.992
    663
    113
    Ik geloof er zelf wel in. Na het overlijden van mijn opa vielen de lamellen van het plafond en zag mijn 3 jarige zoon een 'mooie meneer' in zijn kamer, terwijl hij niet wist dat mijn opa was overleden..

    Maar we hebben ook een keer met een paar collega's een medium/paragnost laten komen en die zei bij mij echt werkelijk niks dat klopte. Ik zou dus wel goed uitkijken wie je laat komen.Al blijft het natuurlijk altijd een gok.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  14. piscean

    piscean Fanatiek lid

    12 okt 2016
    1.354
    952
    113
    #34 piscean, 18 sep 2022
    Laatst bewerkt: 18 sep 2022
    Liedjes brengen soms een boodschap wat op dit moment belangrijk voor je zijn. Maar het kan ook zijn dat gebeurtenissen plaats vinden die jouw opvallen maar juist niet over bijvoorbeeld het liedje gaan maar wat er op dat moment in je hoofd (en leven) speelt.

    Ik heb wel eens readings gegeven ik doe het nu niet meer maar hoe ik het ervaar is ik stel me in op de energie van de persoon en zo komt er informatie dan wel met hulp van bijvoorbeeld tarot kaarten.

    Alles is energie, ook jou gedachten. Dus als jij op een avond ligt te piekeren en ineens begint het licht te knipperen dan is het dus grote kans dat het van jezelf is en niet van iets ‘paranormaals’ en ik merk zelf dat daar veel te weinig over gesproken wordt en vaak over paranormale dingen omdat het mensen ‘trekt’ of zeg ik dat niet goed hihi
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  15. frummelke86

    frummelke86 Fanatiek lid

    17 feb 2017
    1.984
    2.530
    113
    Vrouw
    Eigenlijk ben ik er veel te nuchter voor en bekijk het met de nodige argwaan. Maar.......
    Mijn moeder is een paar jaar geleden (een half jaar voordat ik zwanger werd) naar een bloemenlezing geweest. De mevrouw vertelde haar dat een familielid erg ziek was. Een dag later is haar broer zeer onverwacht opgenomen in het ziekenhuis en weer een dag later is hij gestorven. Echt zeer onverwacht. Tevens vertelde zij mijn moeder dat er nog een meisje dicht bij haar stond. Een paar maanden later was ik zwanger. Ook dat was totaal onverwacht. We hadden immers al een eigen ivf traject en 5 icsi trajecten met mijn zus als donor gehad, tevergeefs. In dec van dat jaar deden we een allerlaatste poging omdat we dachten die nog vergoed te krijgen van de verzekering. Eigenlijk was die poging de afsluiter en hadden na al die teleurstellingen nooit gedacht zwanger te worden. Maar dat kleine meisje rond mijn moeder bleek mijn dochter te zijn. Een jaar na de poging was ik dus hartstikke hoogzwanger
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  16. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik zou nooit naar een paragnost gaan, en ik geloof niet in een god, maar wel dat er meer is tussen hemel en aarde. Zijn wat dingen in mijn leven gebeurd wat gewoon echt geen toeval kan zijn.
     
  17. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.602
    13.151
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Als aanvulling op je zin ‘alles is energie, ook jouw gedachten’ wil ik zeggen ‘en ook je lijf’.
    Dat merkte ik toen ik als tiener op m’n kamer zo’n ouderwetse radiotoren had staan waarin je nog CD’s en cassettebandjes af kon spelen enzo.
    Als ik de radio aan had staan en ik was aan de andere kant van de kamer ging het prima. Kwam ik dichterbij, dan ging ie ruisen. En niet één maar meerdere keren.

    Datzelfde werkt ook vaak met lampen. Vooral met lampen waarbij er letterlijk een stekker het stopcontact in gaat.
    En “touch lampen” of hoe die dingen ook heten (lampen die je aan moet raken om aan/uit te zetten of om de felheid te veranderen): die gaan soms vanzelf aan en uit zonder dat je eraan komt.
     
  18. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Bij mij ruist de radio bijna altijd als ik in de buurt kom. Ben ook het hele jaar statisch.
     
  19. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    OT,

    De meesten hebben het al gezegd. Ik geloof alles wat hier mee te maken heeft. De verklaring van een boodschap doormiddel van het liedje als in de gedachten die je in je hoofd hebt waar bevestiging aan word gegeven. Hoe dan ook blijf het, doen waar jij je goed bij voelt.
    Daarnaast een beetje sceptisch blijven is nooit verkeerd. Ben het er wel mee eens dit te doen wanneer je emotioneel sterker bent. Omdat je dan dingen met een ander perspectief ziet.
    Ik kan uren over dit onderwerp praten. Heb er sinds mijn jeugd veel over gelezen maar ook heel veel mee gemaakt. Verklaarbaar en onverklaarbaar.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  20. piscean

    piscean Fanatiek lid

    12 okt 2016
    1.354
    952
    113
    hele mooie aanvulling, want zo is het! En daarom vind ik mijn werk zo leuk! (Aura- en chakra healing)
     

Deel Deze Pagina